Beste journalist, redacteur of belangstellende,

Uw emailadres is ooit opgegeven als gratis abonnee op het Nieuwsbank persberichtenfilter. Via dit filter ontvangt u - afhankelijk van de door u gekozen onderwerpen - persberichten die door persvoorlichters tegen betaling via Nieuwsbank worden verspreid. Erg veel profijt zult u daar nog niet van gehad hebben want de meeste persvoorlichters zijn van mening dat het distribueren van persberichten gratis zou moeten zijn. Net zoals de meeste redacteuren van mening zijn dat ook het ontvangen van die dingen gratis hoort te zijn. De enige partij die hier profijt van trekt is Google want die laat zich betalen door adverteerders. Dat zijn dezelfde adverteerders die u de laatste jaren steeds meer hebt moeten missen als financier van onafhankelijke media. Het is een vicieuze cirkel, een race naar de bottom die redacties van inkomsten berooft, persvoorlichters van aandacht en die Google steeds meer mediamacht geeft.

Een oud-medewerker van Nieuwsbank heeft nu het initiatief genomen om deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Het initiatief heet Yovoli en is deze week met een crowdfunding gestart bij Kickstarter.com. Zie https://tinyurl.com/ya2wgkla

De mensen achter Yovoli hebben berekend dat bij 600 abonnees voor 10 euro per maand een volledige nieuwsdienst onderhouden kan worden, gebaseerd op robottechnologie waarmee niet alleen op persberichten kan worden geattendeerd maar ook op nieuws en andere sociale mediazaken.

Yovoli is een stichting in oprichting, het doel is niet winstbejag maar versterking van de journalistiek. De Yovoli abonnees bepalen zelf welke internetbronnen door de robots bezocht moeten worden en krijgen aldus veel sneller en completer een beeld van wat er op hun eigen gebied op internet te vinden is, real time, dwz heet van de naald.

Ga nu naar Kickstarter en steun dit initiatief. U loopt geen risico want u betaalt niks wanneer de crowdfunding mislukt en het bedrag van 6.600 euro niet wordt gehaald. U kunt er alleen maar mee winnen, voor slechts 12 euro (Kickstarter zelf wil ook wat) hebt u dan per 1 november een maand de tijd om te zien of Yovoli haar belofte waar kan maken.

Dank voor uw aandacht en vriendelijke groet,
Yoerak van Voorst
per 1 november manager en robotoperator van Yovoli
yovoli@nieuwsbank.nl

Voor meer informatie:
Nieuwsbank tel 030-2881286

Bent u niet degene die in uw redactie over abonnementen gaat, stuur deze email dan door naar de juiste persoon!

Wilt u niet langer emails van Nieuwsbank ontvangen, antwoord dan op deze email met "unsubscribe" op de eerste regel.