Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

Praat mee over een veilig online wereld met gratis talks over fake news en digitale etiquette tijdens de Week van de Mediawijsheid. Ga in gesprek met een levend boek tijdens de Living Library, of bezoek de mooie expo's in de Grote hal van twee Utrechtse festivals.

 
S

In de bieb een programma rondom Mediawijsheid. We stimuleren dat we in Utrecht niet alleen vaardig, maar ook bewust en kritisch omgaan met media en onze digitale omgeving. We sluiten ons aan bij #hierniet, waarmee we ons met meer organisaties hard maken voor een veilige online wereld. Doe je mee? Kijk voor het programma op bibliotheekutrecht.nl/mediawijsheid

S
Fake News en Mediawijsheid met Ismail Loukili
 
Doorgewinterde social media content strateeg bij de NPO en medeoprichter van marketingbureau L3B.agency Ismail Loukili neemt je mee op een boeiende reis door de wereld van fake news.

dinsdag 14 november | 19.30 - 20.30 uur
Bibliotheek Neude, gratis inloop
 
Lees meer   S
Duik in de Digitale wereld met Aaron Mirck
 
Tijdens deze interactieve sessie zal Aaron Mirck – auteur van o.m. Niet appen tijdens het eten – inzoomen op het thema digitale detox, onze digitale gewoonten en etiquette.

dinsdag 21 november | 19.30 - 20.30 uur
Bibliotheek Neude, gratis inloop
 
Lees meer   S
S
 
Een show met grappige kwisjes, filmpjes en een mini-bingo. Om je te laten nadenken over online veiligheid en privacy. Hoe herken ik een nep e-mail? Deze vraag en meer worden beantwoord tijdens De Kleinste Privacyshow. Na afloop krijg je een data detox kit mee naar huis.

Er zijn twee shows: Reserveer hier voor de show voor volwassenen en reserveer hier voor de show voor volwassen én kinderen.
 
zaterdag 18 november | Bibliotheek Neude
10:30 - 12:00 volwassenen
13:30 - 15:00 volwassenen en kinderen
 
S
 
Nieuwsgierig naar de online wereld? Wil jij meer leren over actuele digitale thema’s. Of je digitale vaardigheden verbeteren? Loop dan binnen bij het gratis Digicafé dat deze maand aansluit bij veilig online.

woensdag 8 november | Bibliotheek Hoograven
14.30 - 16.30 uur
woensdag 29 november | Bibliotheek Overvecht
10.00 - 11.30 uur
 
S
 
Reserveer   S
 
Reserveer   S
Reserveer   S
 
Reserveer   S
S
In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die we 'levende boeken' noemen. Dat zijn mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De levende boeken zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. Dat gebeurt in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Lees meer.

zaterdag 11 november | 13.30 - 16.00 uur
Bibliotheek Neude
gratis, loop binnen
 
S
 
What You See Festival
 

Een multidisciplinair en internationaal kunstenfestival over gender en identiteit. Met twee expo's is het festival te gast in Bieb Neude. Een sprookjesachtige expo van transervaringen. En een opblaasbare sculptuur die oproept tot solidariteit. Kom het gratis bekijken in de Grote hal.

zaterdag 11 t/m zondag 19 november | Bibliotheek Neude

 
Le Guess Who: U?
 
U? is het verbindend en gratis toegankelijk dagprogramma van Le Guess Who?, gemaakt voor en mét de stad. In de Bieb zijn twee expo's te zien: over de bloeiende en diverse wereld van de subculturen van Utrechtse jongeren en een collectie die de leugencampagne door de huidige Filipijnse regering onder de aandacht brengt. Gratis in de Grote hal.

zaterdag 11 en zondag 12 november | Bibliotheek Neude
 
S
 

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. En de stad elke dag een beetje mooier willen maken. We hebben vacatures voor toezichthouder, programmamaker, bibliotheekmedewerker, medewerker zaalverhuur en leuke stages. Bekijk hier de vacatures.


We kijken uit naar je!

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open