Nieuwsbrief 14 februari 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
14 februari 2017
Het Medialab (onderdeel van de Bibliotheek Eemland) organiseert in de voorjaarsvakantie leuke workshops voor kinderen, zoals:
  • Workshop Cartoons inspreken
  • Workshop Minecraft in VR
  • Workshop Acteren voor de camera
  • Workshop Vlog nabewerken
  • Workshop Journalist voor een dag
En nog veel meer! Geef je snel op, want de aanmeldingen stromen al binnen!
 
Tips voor schrijvers
Denise Hulst (schrijfster van diverse bestsellers en zakelijk auteurscoach) is op vrijdag 24 februari van 16.00 tot 17.00 uur aanwezig in het Eemhuis in Amersfoort.

In een uur tijd deelt zij diverse tips over boekmarketing voor álle schrijvers. De toegang is gratis! Het enige wat u hoeft te doen, is u aanmelden.
Komt u ook?
Boek van de Maand-gesprek
woensdag 22 februari in Baarn
Workshop Opruimen
donderdag 23 februari in Bunschoten
Mama-café Bunschoten
woensdag 15 februari in Bunschoten
Digitaal Hulpplein
maandag 20 februari in Leusden
Volle bak bij lezing in Huiskamerbibliotheek
Afgelopen maandag hield J.C. van Dijk een lezing over Oud-Amersfoort in onze huiskamerbibliotheek in de Koperhorst. Er werd door alle bezoekers geboeid geluisterd.
Minecraftweek op drie basisscholen Kruiskamp
Deze week organiseren ons Medialab en Stichting ABC Kruiskamp een Minecraftweek op drie basisscholen in de wijk Kruiskamp. Van de scholen doen in totaal meer dan 600 leerlingen mee!
 
Beelddenken: talent of probleem?
Maandag 20 februari geven Marianne Bastianen en Jeannette Bruinsma van 19.30 – 21.00 uur een lezing in de Bibliotheek het Eemhuis over beelddenken. De lezing geeft inzicht in de verschillen tussen beeld- en woorddenken en de voor- en nadelen hiervan. U bent van harte welkom! Hieronder kunt u zich gratis aanmelden voor de lezing.
 
CoderDojo: leren programmeren
Jongeren tussen de 7 en 17 jaar zijn zaterdag 18 februari van 13.30 - 16.30 uur van harte welkom in Het Eemhuis voor de zestiende CoderDojo. Bij CoderDojo leer je programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer. Meedoen is gratis!
 
Opvallende reacties op stellingen Nederland Leest
Tijdens de campagne Nederland Leest in november ontving iedereen in ruil voor zijn of haar mening een gratis boek bij de Bibliotheek. Die meningen werden onder andere gepeild via een Bibliobarometer, waarbij men online kon aangeven het wel of niet eens te zijn met een aantal stellingen rond het thema Democratie. Ruim 60.000 personen lieten zich op deze manier horen.

Ook in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Eemland konden mensen reageren door hun reactie op een post-it te schrijven en te plakken op de grote A0-posters. Benieuwd naar de resultaten?
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe