Hvis du ikke kan læse denne udgave af Medlemsinfo - Klik her

Medlemsinfo uge 7


Morgenmøde: Beregning af rentabilitet

Det er snart sidste frist for tilmelding til vores morgenmøde om beregning af rentabilitet, så tilmeld dig allerede i dag.

Hvordan beregnes rentabilitet? Og hvornår er der et krav om rentabiliteten skal beregnes?

Det er et par af de spørgsmål vi ofte får, og for at forebygge fejl og misforståelser, tilbyder vi nu et morgenmøde, hvor du kan blive klogere på rentabilitetsberegning. 

Det er nemlig stadig relativt nyt, at Bygningsreglementet stiller krav om efterisolering af eksisterende bygninger, og reglerne er rent ud sagt kryptiske. 

Underviser Susie M. Frederiksen redegør for, hvordan reglerne skal forstås i praksis med en række eksempler – understøttet af tegninger, fotos og kortfilm.

Hør blandt andet hvornår der skal udarbejdes en rentabilitetsberegning for efterisolering. Hvordan rentabiliteten skal beregnes og hvornår efterisoleringen udføres uanset rentabilitet. 

Morgenmødet afholdes torsdag d. 27. februar 2020 fra 7.30-10.00 i København.


Indstil dit bud på Danmarks bedste renovering

Har du set eller været med til at udføre en renovering så god, at den fortjener at kunne kalde sig Danmarks bedste? Så kan du indstille den til Renover prisen 2020.

Prisen kan tildeles alle slags renoveringer - fra den private bolig til det store kulturprojekt. 

Renover prisen uddeles af Realdania og GI, og du kan indstille et projekt indtil d. 1. marts. Vinderne kåres ved en prisfest i september,

Læs mere her


Murerhåndbogen 2020

Murerhåndbogen er en opslagsbog om gældende lovgivning og god praksis i det murede byggeri.

Bogen er udarbejdet med afsæt i gældende bygningsreglement BR 18, Eurocodes 6-systemet med tilhørende dansk nationalt anneks og Dansk Standards anvisninger.

Murerhåndbogen anviser, hvordan den omfattende lovgivning omsættes til praksis.

Og så er Murerhåndbogen udarbejdet med afsæt i dén tekniske fælleseje, som faget står bag og løbende formidler gennem publikationer om god praksis og veludført murerarbejde.


Opkrævning til Håndværkets Udviklingsfond

Vi minder hermed om at alle vores medlemsvirksomheder i uge 8 modtager en opkrævning til Håndværkets Udviklingsfond samt til de øvrige fonde, som PensionDanmark opkræver til. Opkrævningerne sendes via e-Boks. Virksomheder, der ikke er på e-Boks, får opkrævningerne med posten.
 
Alle medlemmer af Dansk Håndværk betaler til uddannelsesfondene, som har til formål at efteruddanne- og videreuddanne medarbejdere indenfor Bygge- og Anlægsbranchen. Fondene sikrer at dine medarbejdere har de fornødne kompetencer, ved at give virksomheden tilskud til alle AMU-kurser som medarbejderne deltager i. Fondene finansierer desuden Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAM-BUS), hvor du kan få råd og vejledning om arbejdsmiljø.

Læs mere her


Er private bygherrer altid juridisk private

Hvis man under et byggeri står i en situation, hvor man ser sig nødsaget til at udskifte en hovedentreprenør, kan det gå ret galt, hvis man ikke har styr på, hvad det er man giver afkald på.

Det er temaet for denne artikel i serien "Afgørelser og domme i byggeriet".

I samarbejde med Nexus Advokater bringer vi løbende et resumé af de artikler, der har størst relevans for medlemmerne af Dansk Håndværk.

I denne sag blev en lang række mangler enten glemt eller overset. Det betød at man blev afskåret fra at gøre manglerne gældende overfor den hovedentreprenør, der havde forårsaget dem.

Derfor er det vigtigt, at man har en teknisk rådgiver til at gennemgå en bygning for fejl og mangler før man får sin advokat til at hjælpe med en aftale, forklarer entrepriseadvokat Simon Heising fra Nexus Advokater i artiklen.

 

Læs artiklen eller dyk ned i en af de mange andre afgørelser, vi har omtalt. Og vil du læse mere om en afgørelse klikker du dig nemt videre til hele den pågældende artikel.

Serien "Afgørelser og domme i byggeriet" bliver løbende opdateret med nye artikler og vises på netforsiden under nyheder hver gang en ny sag omtales. 


Copyright © 2020 - Dansk Håndværk - Dhv@dhv.dk


Vores adresse er:
Dansk Håndværk
Islands Brygge 26
København 2300
Denmark

Add us to your address book


Opdater din profil
Afmeld fra listen

Email Marketing Powered by Mailchimp