De bosuilenfluisteraar | Zo ontstaat boomschuim | Natuurommetje over een schiereiland
PLUIZENBOLGELUID

PLUIZENBOLGELUID

Luister naar de staartmees in de nieuwe Roots-podcast Notenkrakers!
Roots
Vogels
MEE MET DE BOSUILENFLUISTERAAR

Arend de Jong wordt ook wel de ‘bosuilenfluisteraar’ genoemd. Een eretitel, vindt hij zelf, ook al gaat het er bij het uilenroepen bepaald niet fluisterzacht aan toe. ‘Door die bijnaam kreeg ik de kans veel mooie dingen te doen.’
Foto: iStock

Roots
DE GROTE ROOTS NATUURFOTOWEDSTRIJD

Ben jij wild van natuurfotografie en ga je graag met je camera de natuur in? Roots gaat ook dit jaar op zoek naar de mooiste natuurfoto’s. Stuur vóór 22 maart je mooiste foto’s in en maak kans op een Vogelreis naar Spanje via Birdingbreaks t.w.v. € 1.695 of één van de andere fantastische prijzen.

Wie weet wordt jouw foto wel tentoongesteld in de Hortus Botanicus in Amsterdam en/of gepubliceerd in de Roots Natuuragenda 2022.

Roots
Wat een vraag!
HOE ONTSTAAT BOOMSCHUIM?

Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Roots-lezer Will Hoornstra vroeg bijvoorbeeld: hoe ontstaat boomschuim aan de voet van een boom?
Foto: Will Hoornstra

Roots
Nu te horen
ROFFELENDE SPECHTEN

In de winter zetten de grote bonte spechten hun territorium uit. Juist nu in februari roffelen de spechten er al flink op los. Je hoort ze overal in het bos.
Foto: iStock

Roots
Advertorial
AL 25 JAAR EEN BRON VAN FIETSINSPIRATIE

Unieke tochten en volop inspiratie: je vindt het in FietsActief - al 25 jaar! Precies wat je nodig hebt voor een mooi begin van je fietsseizoen. Word voor 15 februari abonnee en ontvang het lentenummer – FietsActief 1 2021 – al op 5 maart. Een editie die weer bruist van de ideeën en vol routes zit. Neem een abonnement en ontvang 6 nummers voor slechts €25. Dat is maar liefst 35% korting.

Roots
Natuurommetje
SCHIEREILAND ISABELLAGREEND

Isabellagreend is een bijzonder stukje Limburgse natuur. Het is een schiereiland omringd door de Maas en de Oolderplas. Natuurfotograaf Bert Kok maakte er voor Roots een ommetje van 5 kilometer.
Foto: Bert Kok

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer