img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Almeers Dictee

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is ter ziele, maar het Almeers Dictee daarentegen is meer dan ooit springlevend. Meedoen aan het dictee kan individueel of in een team (4 personen). Het Almeers Dictee vindt plaats op dinsdag 3 oktober in de Burgerzaal van het stadhuis. Meedoen? Meld je dan tot en met 28 september aan op www.almere.nl/dictee.
img
Lees verder
img

Zomerse voorleesfeestjes

Voorlezen kan altijd, en natuurlijk ook in de vakantie. Dit keer met de leukste zomerverhalen. En om het voorlezen extra feestelijk te maken sluiten we elk half uurtje af met een knutselactiviteit! Komt dat horen!
img
Lees verder
img

Inloopspreekuur Wetswinkel

Ben je op zoek naar advies of informatie over een (sociaal of juridisch) probleem? Of heb je hulp en/of begeleiding nodig bij het oplossen van een probleem? De Wetswinkel kan je hierbij helpen.
img
Lees verder

Werkzaamheden vloer bibliotheek Stad

Tot en met zaterdag 26 augustus vindt er onderhoud plaats aan de vloer in bibliotheek Stad. Alle vloeren in bibliotheek Stad, op de eerste, tweede, derde én vierde etage, worden aangepakt. Niet alles wordt in een keer gedaan, maar steeds zullen gedeeltes van de bibliotheek in deze periode niet toegankelijk zijn.
Lees verder
img

Expositie De Zuiderzee

Door de ogen van kunstenaar Bart Reindersma is alles Zuiderzee. In deze levendige tot de verbeelding sprekende expositie word je meegenomen in een bijzondere geschiedenis van de Zuiderzee, de vaarroutes, de vissersschepen en het eiland Schokland die je terug kunt vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Lees verder
img

Top 3 Biblyo

Deze week werden er weer veel leuke artikelen geschreven voor Biblyo. Dit waren de drie meest gelezen blogs:
1. Round 1: Elon Musk versus Mark Zuckerberg over A.I. van Adham Laamraoui
2. Wereld Kattendag! van Stefan Kenter
3. De leukste kinderuitjes voor in de zomervakantie! van Frouke Klazes
img

Film: Buena Vista Social Club: Adios

Spaanse en Afrikaanse invloeden gecombineerd met een flinke dosis Cubaanse passie... wie de klanken van de Buena Vista Social Club hoort, zal ook vandaag de dag niet lang stil kunnen zitten. In deze documentaire kijken de bandleden terug op de bijzondere jaren en vertellen ze hun persoonlijke verhalen waar nog altijd de passie vanaf spat. Te zien op 11, 12, 15 en 16 augustus.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden