Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Meer dan 100 jaar Accon avm leverde minister van Financiën op
Na de overname door Flynth is Accon avm veroordeeld tot de geschiedenisboeken. Daarin zal onder meer staan dat Anne Vondeling, minister van Financiën in de jaren zestig, ooit directeur was van het accountantskantoor waaruit – veel later – Accon avm ontstond. Maar ook dat de neergang van het top-10 kantoor al in 2013 zichtbaar werd.
Lees verder »
Koedijk: ‘Accountants belangrijk voor vertrouwen in lokale overheid’
Van 14 t/m 16 september zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Accountants kunnen helpen om het afnemende vertrouwen in de lokale overheid te keren. Dat stelt Martine Koedijk, PwC-expert en sectorvoorzitter lokale overheden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je bij op 4 april.

Lees verder »
Familiebedrijven: weinig vertrouwen in kabinet
Slechts 18 procent van de familiebedrijven heeft er vertrouwen in dat het kabinet bedrijfsopvolging eenvoudiger en eerlijker gaat maken. Dit blijkt uit de resultaten van het RSM-Nyenrode Familiebedrijven-onderzoekspanel.
Lees verder »
Van Rij deelt beleidsprioriteiten Fiscaliteit en Belastingdienst met Kamer
Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst heeft de Tweede Kamer per brief laten weten waar zijn prioriteiten in deze kabinetsperiode liggen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn risico’s bij arbeidsongeschiktheid of overlijden bij meerdere compagnons?

Sluiten deze verzekeringen wel aan bij de wensen en bepalingen van verschillende overeenkomsten (o.a. aandeelhouders/managementovereenkomst). In de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd het geval is, met alle financiële gevolgen van dien. Ron Mulder vertelt op 10 mei hoe je afspraken kunt analyseren en beoordelen.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Zorg voor tijdig indienen schenkingsaangiften
Heb je klanten die in 2021 schenkingen hebben gedaan aan hun kind(eren). Check of er schenkingsaangifte moet worden gedaan en zorg ervoor dat dit tijdig…
Lees verder »
Exact presenteert de Winter ’22 Release
Exact presenteert de Winter ’22 Release, met nieuwe features, product updates en verbeteringen in onder andere Exact Online, Globe+ en op het gebied van PSD2-bankkoppeling. De release ondersteunt nog meer automatiseringsmogelijkheden die ondernemers en accountants helpen sneller de juiste beslissingen te nemen.
Lees verder »
Auteur Trump-boek: ‘Mazars, waarom nu pas?’
Tim O’Brien, columnist van Bloomberg en auteur van het boek TrumpNation, vraagt zich af waarom Mazars pas nu, na tien jaar, zijn handen aftrekt van Donald Trump en zijn imperium. ‘Dit is in essentie allemaal niet nieuw’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Meer adviesvragen voor accountants over financiële herstructurering

Een kleine 40% van de bedrijven verwacht in de komende vier maanden een liquiditeitsprobleem. Dit blijkt uit de tweemaandelijkse peiling die Stichting MKB Financiering onlangs in samenwerking met ONL onder ondernemers uitvoerde naar hun financiële gezondheid en naar hun visie op de financieringsmarkt. Verwacht wordt dat ondernemers in de komende periode vaker bij hun accountant […]

Lees verder »
Dossier Werkkostenregeling: praktische en verdiepende info over de WKR
Salaris Vanmorgen is gestart met inhoudelijke dossiers. Het eerste dossier betreft de werkkostenregeling (WKR) en is geschreven door Casper Mons.
Lees verder »
MKB zit in maag met ongevaccineerde medewerkers
Mkb-ondernemers in de zakelijke dienstverlening worstelen met het enorme aantal coronabesmettingen en het oplopende ziekteverzuim. Ongevaccineerde medewerkers zijn een bron van zorg. Daarnaast maakt 65 procent zich zorgen over het terugbetalen van NOW-steun en belastingen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Overname Accon avm door Flynth lijkt zo goed als rond
Groot tekort aan ‘juiste’ financial accountants
Ondernemersclubs willen uitstel ‘privacy-schendend’ UBO-register
Belastingadviseur haalt bakzeil over zakelijkheid vergoeding, vpb-aanslag terecht
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
25 februari 2022
Arbeidsrechtelijke en fiscale gevolgen van hybride werken
Fiscount
24 maart 2022
Online course VAT in the Netherlands
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 maart 2022
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Relatiebeheerder / Accountant
KRC Van Elderen
Wezep
Manager Assurance
CROP
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN