Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Met de zomervakantie voor de deur is het weer tijd om je leeslijstje af te vinken. Laat je inspireren door leestips voor een lange zomer. Leen lekker lang en extra veel. Blijf je deze zomer in Utrecht? Kom dan naar een van de Utrechtse initiatieven.  
S
Zorgeloos op vakantie? Leen van zaterdag 1 juli tot en met zondag 20 augustus meer en langer. Zet 20 materialen op je biebpas en leen ze 6 weken (m.u.v. sprinters en items van de online bibliotheek). De inleverdatum vind je in de Wise app of in Mijn Menu.
 
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
Bekijk meer leestips online   S
S
De stad zit vol mooie initiatieven van enthousiaste Utrechters. Ook in de bieb.  

Van tijd tot tijd hebben we allemaal wel eens de behoefte om met iemand in gesprek te gaan over wat ons bezighoudt. Elvira Conti is lifecoach maar vooral ‘gewoon’ mens. Twee keer per maand vind je haar in Bibliotheek Neude. Kom gerust even bij haar zitten. 

zaterdag 1, 15 en 29 juli, 12 en 26 augustus 
Bibliotheek Neude | Grote hal (in de nis)
15.00 – 17.30 uur 

 

Leer papier maken van Utrechtse meester-papierschepper Leo Hoegen. Ter gelegenheid van zijn boek ‘De scheppende kracht van papier. Duurzaam, innovatief, sociaal’.  

zaterdag 1, woensdag 5 juli en zaterdag 8 juli  
Bibliotheek Neude | Grote hal (in de nis) 
13.00 – 16.00 uur 

 

Een boekenclub speciaal voor inwoners uit Overvecht, opgericht door wijkbewoner Meike. Om de twee maanden op de tweede zaterdag van de maand komt deze boekenclub samen in Bibliotheek Overvecht. Zaterdag 8 juli is de eerste editie! Het boek dat dan besproken wordt is De val van Thomas G. van Nelleke Noordervliet. Ook te leen als e-book of luisterboek.

Meepraten? Meld je aan via doorenvoorutrechters@bibliotheekutrecht.nl 

zaterdag 8 juli | Bibliotheek Overvecht 
11.00 - 12.30 uur  

 
Meer Utrechtse initiatieven   S
S
Aleksandra: In gesprek met Lisa Weeda
 

Welke vragen roept het boek Aleksandra op? Nederlands-Oekraïense auteur en literair talent van 2022 Lisa Weeda gaat hierover met lezers in gesprek tijdens een online leesclub. Gastvrouw is Liliane Waanders (presentator van Bazarow.LIVE). 

‘Aleksandra’ beschrijft Lisa Weeda de geschiedenis van haar Oekraïense familie, waarin haar grootmoeder Aleksandra en haar neef Kolja centraal staan. Het is een bewogen roman. Recensent Judith Eiselin schrijft in NRC: ‘Aleksandra’ voelt aan als een koortsdroom, waarin de nachtmerries elkaar opvolgen.'

De online leesclub wordt georganiseerd door leescluborganisatie Senia en Bibliotheek Utrecht. Het boek is ook te leen als e-book en luisterboek

donderdag 27 juli | online | 20.00 - 21.15 uur | gratis, aanmelden via info@senia.nl 
Na aanmelding ontvang je per e-mail een weblink waarmee je de leesclub eenvoudig kunt bijwonen. 

Foto: © Geert Snoeijer 

 
S
Van maandag 10 juli tot en met zondag 20 augustus is het zomervakantie. In deze periode gelden in een aantal wijkbibliotheken aangepaste openingstijden.
Bekijk hier de zomeropeningstijden   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open