Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 25 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Frans Heitling: Meer regels voor de MKB (= core business) accountant
Het MKB is de core business van de Nederlandse accountants. Dit stelt rechter Michiel Werkhoven, voorzitter van de Accountantskamer te Zwolle deze week in de papieren Accountancy Vanmorgen. Immers de meeste AA’s en RA’s in het openbaar beroep werken vooral in de MKB-praktijk. En slechts een relatief klein deel houdt zich bezig met de audit […]
Lees meer
 
 
WBSO aanvragen? Onderneem nu actie
Over een week verstrijkt de WBSO indientermijn voor projecten die vanaf januari 2017 ingaan. Mocht het echter niet haalbaar zijn om alles voor de deadline van 30 november goed uit te werken, dan neemt de subsidieverstrekker ook genoegen met een aanvraag pro forma.
Lees meer
 
Seminar Auxilium| 16 december | Houten | De MKB accountant: gewaarborgde kwaliteit! Advertorial

Auxilium is van mening dat de (MKB) accountant trots mag zijn op de titel. Waarom wij dat vinden en hoe u dit nog beter uit kunt dragen is het thema van het seminar (dagvoorzitter Jort Kelder) dat Auxilium op vrijdag 16 december in Houten organiseert: De MKB accountant: gewaarborgde kwaliteit! Om ons statement kracht bij te zetten, legt Pieter Jongstra (voorzitter NBA) aan het einde van de dag met alle aanwezige accountants de beroepseed af.

Lees meer =>

 
Novak roept leden op tegen NBA-plannen te stemmen
Novak heeft haar leden via een brief dringend verzocht om maandag 19 december naar de extra ledenvergadering van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) te komen en tegen de NBA-plannen voor een nieuwe bestuursstructuur te stemmen.
Lees meer
 
 
Accountants willen niet van fouten leren
Accountants willen maar niet leren van fouten. Normaal gesproken zorgt de markt daar wel voor, maar volgens registeraccountant Martine Frijlink werkt dat niet zo in de accountantswereld.
Lees meer
 
Hoe wordt een slim kantoor snel SBR-ready? Advertorial

In 2015 is het wetsvoorstel ‘elektronisch deponeren jaarrekening’ aangenomen door de tweede kamer. Dit betekent dat er nu echt een eind gaat komen aan het papieren tijdperk. Om de SBR rapportages zo efficiënt mogelijk en digitaal aan te kunnen leveren aan de KvK en de banken, bieden wij u de MijnUploadService. MijnUploadService (MUS) is eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Dit voor een zeer laag vast bedrag per jaar, ongeacht het aantal berichten wat verstuurd wordt. Inmiddels maken meer dan 50 kantoren gebruik van deze MUS-functionaliteit.

Meer details over MijnUploadService en de prijs? Klik hier =>

 
Huurcontracten digitaal vastleggen in blockchain
De gemeente Rotterdam, Cambridge Innovation Center (CIC) Rotterdam en Deloitte werken samen aan de ontwikkeling van de eerste blockchaintoepassing binnen vastgoed voor het vastleggen van huurcontracten.
Lees meer
 
 
NBA past enkele maatregelen “In het publiek belang” aan
De NBA gaat de formulering, de mijlpalen of de fasering van enkele maatregelen uit het rapport “In het publiek belang” aanpassen.
Lees meer
 
Werk gemakkelijk samen met uw klant! Advertorial

Als accountant vervult u een belangrijke adviserende rol in het leven van de ondernemer.

Met het pakket Accountant en de online administratie van SnelStart werkt u gemakkelijk samen met uw klant. Uw klant geeft u eenvoudig online toegang tot de administratie, zodat uw kantoor op afstand mee kan kijken. Ruim 55.000 gebruikers en 3.000 kantoren gingen u voor!

Klik hier om SnelStart nu 30 dagen gratis te proberen!

 
Optreden als Sinterklaas of Kerstman? 6% BTW
Uitvoeringen van acteurs voor publiek zijn belast met 6% BTW. Daarom geldt voor een optreden als Sinterklaas ook dit tarief, meldt de Belastingdienst. Dit kunnen optredens zijn voor zowel particulieren als voor bedrijven.
Lees meer
 
 
Overeenstemming wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen
Via een kamerbrief meldt Staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Kleinsma De Kamer haar blijdschap over het bereiken van overeenstemming over de ‘hoofdlijnen wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen’ met de Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars’.
Lees meer
 
 
RA treft onvoldoende waarborgen, ondanks grote financiële belangen
Een registeraccountant was zich van zijn rol van accountant bij twee strijdende partijen bewust. Toch heeft hij, gelet op de bedreigingen die daaruit voortkomen, onvoldoende waarborgen getroffen. Terwijl er grote financiële belangen aan de orde waren.
Lees meer
 
 
9 vragen en antwoorden over elektronisch deponeren jaarstukken KvK
Vanaf boekjaar 2016 is digitaal deponeren van de jaarrekening in het handelsregister van de Kamer van Koophandel verplicht en is op papier aanleveren niet meer mogelijk. Hieronder staan 9 vragen en antwoorden over deze verplichting.
Lees meer
 
CRM 2.0: 360 graden inzicht cruciaal voor verzilveren advieskansen Contentpartner
Mark Bisschop van Docco slaat de spijker op zijn kop. In zijn recente blog geeft hij aan dat CRM 2.0 hard nodig voor het accountants- of administratiekantoor van vandaag. De uitkomsten van de Exact MKB Barometer 2016 laten een vergelijkbare uitkomst zien. Maar liefst 65% van de ondernemers stelt dat de accountant meer kennis van de branche […]
 
Meer rendement uit social media Opleiding
Bent u benieuwd wat de inzet van social media voor uw organisatie kan betekenen?  En hoe u sociale netwerken kunt  inzetten om positieve ‘buzz’ te creëren rondom uw organisatie? Werk aan uw socialmediastrategie LinkedIn, Twitter, Facebook, Youtube en andere social media: in deze workshop leert u welke platforms voor u nuttig kunnen zijn. En hoe […]
 
Fiscalist/Belastingadviseur – Amsterdam Vacature
Voor onze vestiging in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ondernemende Fiscalist/Belastingadviseur (Amsterdam, fulltime, m/v) Kop of Munt de financiële dienstverlener met een sterke identiteit waar innovatie, goede ideeën, inspiratie en het werk zelf de drijfveren zijn. Kwaliteit en klantgerichtheid zitten in ons DNA. Verder houden we van een informele en open werkwijze: Persoonlijk contact en prettige, […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn