Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 14 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Meer startende ondernemers komen in aanmerking voor TVL
Er komt coronasteun voor startende ondernemers die eerder nog niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat om de regeling op te zetten.
Lees verder »
Geen gezagsverhouding tussen administratrice en bedrijf, fiscus gecorrigeerd over verzekeringsplicht
Een vof is door de rechtbank Noord-Holland in het gelijk gesteld in een geschil met de fiscus over de verzekeringsplichtigheid voor de werknemersverzekeringen met betrekking tot het administratieve werk dat de vrouw van de ondernemer voor het bedrijf uitvoert. Daarbij is geen sprake van een gezagsverhouding en dus ook niet van een privaatrechtelijke dienstbetrekking, oordeelt […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant moet jaarlijks een POP maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig de voortgang in je POP kunt vastleggen.
Maar belangrijker nog, in de tool tref je ook zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen.
Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Maatregelenpakket om gevolgen stijgende energieprijzen en aanhoudende inflatie te verzachten
Het kabinet neemt aanvullende maatregelen om mensen met lage en middeninkomens tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen en de aanhoudende inflatie. De btw op energie wordt verlaagd van 21% naar 9% en de accijns op benzine en diesel gaat met 21% omlaag.
Lees verder »
Ontbrekende urenadministratie bij loonaangifte voor risico werkgever
Als een werkgever niet (meer) beschikt over een loonadministratie die kan dienen ter onderbouwing van de aangiften loonheffingen is dat een omstandigheid die geheel in de risicosfeer van de ondernemer ligt, spreekt de Rechtbank Zeeland-West-Brabant uit. Op de werkgever rust de plicht om een administratie te voeren en te bewaren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de spelregels rondom boekenonderzoeken door de Belastingdienst?

Pieter Kok geeft je op 23 maart een volledig en helder overzicht over de do’s en don’ts bij een boekenonderzoek. Hij bespreekt de rechten en verplichtingen tijdens een boekenonderzoek door de Belastingdienst en de gevolgen als niet wordt voldaan aan de administratie- en bewaarplicht.

Lees verder »
Minister ziet geen kwaad in bonussen op niet ziek melden
Werkgevers kunnen in hun beloningsbeleid bonussen op niet ziek melden opnemen. De gedachte is dat dit, onder de juiste randvoorwaarden, een deel van het kortdurend verzuim kan beperken. Belangrijk is daarbij dat er voor gewaakt moet worden dat het effect van een dergelijke regeling is dat zieke werknemers toch naar kantoor gaan.
Lees verder »
Wat dreef de stijgende prijzen van koopwoningen sinds 2013?
In januari 2022 waren de prijzen van bestaande koopwoningen bijna 91 procent hoger dan medio 2013, toen de huizenprijzen een dieptepunt bereikten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 praktische tips voor het managen van de backoffice accountancy nieuwe stijl

Onlangs schreven we dat de moderne backoffice-accountant dichter bij het adviesproces komt te staan. Hetgeen vraagt om ontwikkeling van je backoffice en de medewerkers. Dat brengt niet alleen henzelf maar ook jouw organisatie verder. In deze blog delen we 3 praktische tips die je helpen jouw backoffice-collega’s klaar te maken voor de toekomst.

Lees verder »
Twente wil met nieuwe aanpak voorbeeld in bestrijding zorgfraude zijn
Alle Twentse gemeenten gaan zorgaanbieders uitgebreid controleren voordat ze een nieuw contract krijgen. De regio kampte de afgelopen jaren met verschillende dubieuze ‘zorgcowboys’, die bij controles achteraf bleken te frauderen. Soms zijn daar ook accountants bij betrokken, ziet Divosa.
Lees verder »
Opzegging uitvoeringsovereenkomst kan slecht uitpakken
De afspraken tussen werkgever en pensioenuitvoerder liggen vast in de uitvoeringsovereenkomst. Voordat de werkgever overgaat tot het opzeggen van deze overeenkomst, om de pensioenovereenkomst bij een andere uitvoerder onder te brengen, doet hij er goed aan om alle gevolgen van deze opzegging goed te doorgronden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rechts of links stemmen maakt voor lokale lasten niet uit
Fiscount en Markus Verbeek Praehep gaan opleidingsaanbod combineren
OPLEIDINGEN
Webinar Up-to-date boekhouding: van verwerking tot advies
Yuki
22 maart 2022
Btw en e-commerce (deel 1) Algemeen
Extendum
31 maart 2022
Cursus Risico’s arbeidsongeschiktheid en overlijden bij meerdere compagnons
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 mei 2022
VACATURES
Assistent Controlepraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Ervaren assistent-accountant en afgestudeerde AA-er
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Accountant manager samenstel in Middelburg
Moore DRV
Middelburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN