Lees het in onze Cobouw special


Bekijk deze mail in uw browser.

Brandveiligheid
Whitepaper 1
De meest afschuwelijke brand van dit jaar is ongetwijfeld de brand van de Grenfell Tower in Londen geweest, waarbij zeker tachtig mensen omkwamen. Brandveiligheidsexpert Peter van de Leur geeft in de Cobouw Special Brandveiligheid zijn visie op dit inmiddels lijvige dossier. Afgelopen zomer was brand bijna iedere dag in het nieuws: vooral stalbranden waarbij honderdduizenden varkens en kippen de dood vonden. Maar waren het nu echt zoveel meer branden dan andere  jaren? Voor de Cobouw Special Brandveiligheid hebben we dit onderzocht en gegevens met elkaar vergeleken. En hoe zit het met de richtlijnen op gebied van sprinklerinstallaties?
Whitepaper 1
Tweede leven voor brandblusmiddelen
De transitie naar circulair bouwen betekent dat steeds meer gebruikt materiaal een tweede leven krijgt. Dat geldt ook voor brandblusmiddelen. Voor brandblussers, vluchtrouteaanduidingen en brandslanghaspels ligt dit tamelijk ongecompliceerd. Leidingen van sprinklerinstallaties daarentegen zijn lastiger opnieuw in te zetten.
Whitepaper 1
Nieuwe rekenmethode
voor spannend staal
Een stalen draagconstructie maakt fraaie architectuur mogelijk, maar geeft geregeld discussie over brandveiligheid. Nergens voor nodig, want met een sprinkler zit je altijd goed – in theorie althans. Een nieuwe methode garandeert dat sprinklers écht tot minder bouwkundige voorzieningen leiden.
Whitepaper 1
Slim blussen zonder blusmiddel 
BRAND!!! Wie dat roept, moet snel handelen. Als de vlam in de pan slaat, kan een schuimblusser het vuur doven, maar wat doe je als het vuur om zich heen grijpt? Dan pak je de Greenport Fire Suppression Tool. Een revolutionair apparaat dat vuur snel dooft in ruimtes tot 150m3. Trek de pin uit het apparaat en gooi het in de brandende ruimte. Na acht seconden vult de ruimte zich met een snelwerkende aerosol-oplossing die onmiddellijk het vuur dooft en de temperatuur snel doet dalen. En dat met minimale bijkomende schade. Veilig voor mens, dier en apparatuur. 
Whitepaper 1
Duurzaam en dun en brandwerend plaatmateriaal
Brandveiligheid is ons aller zorg! Toch lezen we na een grote brand nog steeds berichten over slechte naleving van brandveiligheidseisen. SINH biedt gemak. 
SINH magnesiumoxide board is het alternatieve plaatmateriaal voor brandwerende wanden, vloeren én staalbekleding. Ontwerpen en verwerken in de dunst mogelijke constructie.  
SINH is op brand, geluid en sterkte getest volgens de actuele NEN-normen. Het materiaal is CE-gecertificeerd. 
SINH biedt gemak in de verwerking. 
SINH board bevat geen silicaten, is 100% recyclebaar en heeft vergeleken met traditionele bouwmaterialen een extreem lage carbon footprint.
Dit alles maakt SINH board een zeer duurzaam materiaal; een perfecte fit voor brandveilig bouwen!
Whitepaper 1
Opleiding Fire Safety Manager
Om te kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving voor brandveiligheid, is uw actuele kennis van fire safety van cruciaal belang. U leert: 
  • Aan welke wetten, regels en voorschriften u moet voldoen.
  • Welke brandveiligheidsmaatregelen u moet realiseren.
  • Over welke voorzieningen uw organisatie moet beschikken.
  • Hoe u gebouwen en installaties moet auditen.
  • Welke aspecten van belang zijn bij het afdekken van risico’s en het verzekeren tegen brandschade.
Inclusief opleidingspunten:  
SKO-HVK: 6 punten, SKO-AH: 6 punten, SKO-MVK: 6 punten.
Whitepaper 1
Jubilerend elektrisch installatiebedrijf heeft hoogste certificeringen
Pietersen Elektriciteit B.V. uit Vlaardingen bestaat dit jaar honderd jaar en mag sinds 28-08-2017 "Bij koninklijke beschikking hofleverancier” voeren. Het familiebedrijf heeft zich na de oorlog gespecialiseerd tot totaalaanbieder op het gebied van elektra-, data-, brandmeld- en beveiligingsinstallaties in de industrie.  
Ook staat Pietersen bekent om zijn hoogste certificeringen. Zo beschikt het bedrijf over ISO 9001/2015-, VCA-P en SCIOS- certificaten en staat geregistreerd als erkend leerbedrijf, erkend brandmeldinstallatiebedrijf en is gecertificeerd voor het keuren van vaste installaties industrieel en Atex. 
Whitepaper 1
Brandbescherming voor stalen draagconstructies berekenen?
Stalen profielen zijn er in alle soorten en afmetingen. Zonder bijkomende bescherming hebben dragende profielen een brandweerstand van slechts 15 minuten. Ze moeten hun dragende functie lang genoeg uitoefenen om de bewoners en/of gebruikers van een gebouw een uitgang te vrijwaren naar veiligheid.  
Promat biedt, via zijn website, een digitale tool aan die al deze berekeningen voor u maakt. Ons complete productgamma is opgenomen in de staalcalculator: brandwerende platen, brandwerende verf en brandwerende spuitmortel. De vereiste plaatsingsdiktes, toepassingen, en dergelijken worden in een kant-en-klaar document aangeleverd, dat via e-mail te versturen is. 
Bespaar jezelf tijd en laat de Promat® steel Calculator het werk doen!
Whitepaper 1
Nieuwe brandmanchet voor standaard wand- en vloerdoorvoeringen binnenkort verkrijgbaar
Walraven lanceert een nieuwe brandmanchet voor standaard wand- en vloerdoorvoeringen: de Pacifyre® BFC Brandmanchet. Dit brandmanchet is geschikt voor vele kunststof buizen tot Ø160 mm, zowel dun als dikwandig. Installeren kan eenvoudig in normale, maar ook in vochtige omstandigheden.
Het nieuwe product biedt tot 4 uur brandbeveiliging in plafonds en tot twee uur brandbeveiliging in wanden. De manchet heeft een ruime maat dat zorgt voor meer flexibiliteit in positionering en heeft een lage inbouwhoogte van 42,5 mm. Daarnaast beschikt de BFC Brandmanchet over een  CE-markering.
Whitepaper 1
Vind het juiste brandwerende plaatmateriaal voor uw toepassing met de Preficon Preselector
Om de (brand)veiligheid in een gebouw te borgen, passen veel aannemers brandwerend plaatmateriaal toe. Hierbij komen zij voor verschillende uitdagingen te staan. Want welke plaat past het best bij welke situatie? Welke plaatdikte is nodig? Aannemers die zich met hun vragen wenden tot een dealer, krijgen niet altijd een duidelijk advies. Omdat brandwerende platen slechts een klein deel uitmaken van hun totale assortiment, kennen dealers vaak niet alle ins en outs hieromtrent. Om ervoor te zorgen dat men de juiste keuze maakt, heeft Preficon een digitale productselector ontwikkeld: de Preselector.  
U kunt gebruikmaken van de Preselector of met de gratis app, verkrijgbaar in de App Store en Google Play. 
Whitepaper 1
Beter beschermd met brandwerende rolluiken
Het is de nachtmerrie van elke ondernemer: brand! Voorkomen is niet altijd mogelijk, maar de schade zoveel mogelijk beperken wel: met brandwerende rolluiken van Wessels Rolluikenfabriek. U kiest dan voor kwaliteit én een betrouwbare partner die altijd gaat voor de beste oplossing voor de klant. Dat klanten onze aanpak waarderen, merken wij aan de langdurige relatie die wij met hen kunnen opbouwen. Veel opdrachtgevers zijn al 15 jaar of langer klant bij ons. Ook grote projecten worden aan ons toevertrouwd: zo werken wij momenteel aan een project met 22 brandwerende rolluiken. 
Whitepaper 1
Bepaal de optimale plaatsing van brandblussers en slanghaspels met handige plug-in
Al in de vroege ontwerpfase van een gebouw - op basis van data vanuit het Revit® model - een analyse maken van het benodigd aantal brandblusmiddelen conform het Bouwbesluit? 
 
Saval Brandveiligheid Assistent™ bepaalt de optimale plaatsing van brandblussers en brandslanghaspels op basis van het bereik in vergelijkng met de brandcompartimenten. Download de gratis Revit® plug-in op onze website: saval.nl
Whitepaper 1
Nieuwe generatie ontruimalarm-installaties eenvoudig te installeren
TMCDAS introduceert op de Europese markt een nieuwe generatie van ontruimingsalarminstallaties. Gebaseerd op het beproefde TC8200 ontruimingssysteem!  
De nieuwe TC8200 Compact is revolutionair, eenvoudig te installeren en aan te sluiten op elke brandmeldinstallatie. 
Het systeem is compleet en bevat een on-board power supply/charger, logica en twee ingebouwde 400 Watt rms versterkers waarvan standaard één is geschakeld als een redundante versterker. Deze ontruimingsinstallatie is geschikt voor aansturing van twaalf technische zones, acht BMI ingangen en vier relais uitgangen. De beroemde TMCDAS loop detector kan aangesloten worden op deze nieuwe apparatuur.
Whitepaper 1
Brandveilige tunnels met brandwerende spuitmortel
Betonnen tunnelelementen voldoen standaard meestal niet aan de voor tunnels geldende brandwerendheidseis van 1 of 2 uur. Voor de noodzakelijke aanvullende passieve brandbescherming van deze betonnen tunnelelementen biedt REPPEL bijvoorbeeld met ISOLATEK type MII brandwerende spuitmortel een betrouwbare oplossing. 
ISOLATEK type MII is een cementgebonden Vermiculite spuitmortel die speciaal is ontwikkeld voor buitentoepassingen in agressieve milieus zoals de chemische en petrochemische industrie en verkeer- en spoorwegtunnels. 
Deze brandwerende spuitmortel is wereldwijd getest conform in de petrochemie en in verkeerstunnels voorkomende brandcurves (zoals koolwaterstofbrand, RWS brand). Tevens zijn er testen beschikbaar ten aanzien van de explosiebestendigheid. 
Whitepaper 1
Een oplossing op maat voor het creëren van optimale brandveilighied
Plezierig en onbezorgd wonen, werken, recreëren en leren willen we allemaal. Trigion draagt hieraan bij door middel van oplossingen die uniek zijn voor iedere situatie waarbij fysieke dienstverlening wordt gecombineerd met techniek en (data)intelligentie. In de wereld van vandaag en die van morgen creëren we omgevingen waar mensen zich veilig voelen én waarin ze veilig zijn.
Het creëren van optimale brandveiligheid is voor iedere organisatie verschillend en daarom kijken we graag samen naar uw specifieke behoefte om te komen tot de beste oplossing.
Whitepaper 1
Sluitzekerheid bij brand- of rookmelding
Als specialist op het gebied van het geruisloos openen, vastzetten, sluiten en opvangen van (brand-)deuren en poorten, weet DICTATOR wat er speelt in de markt. Bijvoorbeeld in de zorg waar branddeuren meer regel dan uitzondering zijn. Vaak staan deze deuren vanuit praktisch oogpunt open, voorzien van een DICTATOR elektromagneet, rookmelder en sluitoplossing, geven deze producten de zekerheid van sluiten in geval van een brand- of rookmelding. 
Met onze ruim 80 jaar ervaring hebben wij al veel problemen kunnen oplossen. Seriematige of maatwerkaanvragen, elektrisch of mechanisch: wij denken graag met u mee!
Regelgeving en verzekeringseisen brandpreventie in de bouw steeds strenger
Fire-Resistant is een internationaal opererend bedrijf met kennis en expertise opgedaan in jarenlange ontwikkeling van vlamvertragende producten. Als producent van vlamvertragers met als merknaam Flame Fix is Fire-Resistant gespecialiseerd in impregnatie van met name duurzame materialen. Onze vlamvertrager is de enige die voldoet aan de Nederlandse en Europese brandklasse. De specialisten van Fire-Resistant staan bekend om hun deskundig advies en daadkrachtige aanpak. Ook als het gaat om impregneren van moeilijk te beschermen materialen, biedt Fire-Resistant een oplossing met een behandeling waarmee het materiaal zijn optimale uitstraling behoudt.
Flame Fix vlamvertrager is onder meer toe te passen op hout, board, riet en stro. Dit kan zowel in een binnen- als buitentoepassing, bij zowel nieuwbouw als renovatie.
Meer informatie
Schrijf u uit voor deze Cobouw Special mailing.