Bekijk online

5 oktober 2023
 banner banner

De Tweede Kamer steunt dinsdag een amendement van de SP om bij de spreiding van asielzoekers ook rekening te houden met de sociaal-economische situatie van een gemeente.

Meerderheid Tweede Kamer voor Spreidingswet
Lees meer
 

Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Energietoeslag 2023. Gemeenten kunnen daardoor inwoners gaan uitbetalen.

Energietoeslag 2023 kan worden uitbetaald
Lees meer
 
Advertorial
Veiliger werken met nudging: zo pak je dat aan
Met nudging kun je op onbewust niveau beslissingen van mensen benvloeden. Ken je illusionist Victor Mids? Hij is er erg goed in. Je verandert met een nudge de omgeving waarin een keuze plaatsvindt. De achtergrond van nudging is de positieve psychologie. Hoe jij het in de praktijk brengt op de werkvloer? Dat leggen we je stap voor stap uit in deze blog!
klik hier voor meer info
Gemeente_20231005_adv_Kader
 

Democratie is, dacht ik, bedoeld om ervoor te zorgen dat besluiten die iedereen aangaan afgewogen genomen worden. Maar democratie blijkt echter ook een wapen tegen de minderheid.

Opinie: Democratie als wapen
Lees meer
 

Verschillende gemeenten bieden statushouders leerwerktrajecten aan. Eerder maakte Leiden bekend statushouders te begeleiden naar werk in de zorg.

Statushouders krijgen hulp in zoektocht naar werk
Lees meer
 
ad

Demissionair woonminister De Jonge wil per 1 januari 2025 strengere milieuregels voor nieuw te bouwen woningen, kantoren en andere gebouwen.

Vanaf 2025 landelijke norm milieuregels voor nieuwbouw
Lees meer
 

De Wet tijdelijke nieuwkomersvoorzieningen in het onderwijs treedt vanaf begin oktober in werking. Leraren en school- en gemeentebesturen krijgen meer ruimte voor oplossingen bij de organisatie.

Onderwijs voor nieuwkomers mag lokaal aangepast worden
Lees meer
 
Advertorial
Naamrecht met ingang van 1 januari 2024 deel 2
Sdu - Met ingang van 1 januari 2024 wijzigt ons naamrecht ingrijpend. De redactie van VIND Burgerzaken zette de wijzigingen op een rij zoals die gaan gelden in het IPR.
Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn

Uitschrijven