Kennisbanken E-installatie
Online versie
“Haal meterruimte en groepenkast uit elkaar”
De meterkast gaat op de schop, maar hoe, daarover zijn de meningen verdeeld. Wees flexibel, ga vooral niet strikt één model voorschrijven, vindt elektrotechnicus Adrie Willemsen, lid van de NEN-werkgroep Meterkast van de Toekomst. 
Lees verder >
Wat zijn de mogelijkheden van Casambi?
Techbedrijf Casambi ontwikkelde modules waarmee nagenoeg elk type verlichting draadloos kan worden aangestuurd. Het lichtsysteem is niet alleen geschikt voor de consument. 
Lees verder >
Gelijkspanning in laadinfrastructuur 
Gelijkspanningstoepassingen in de laadinfrastructuur kunnen ervoor zorgen dat er minder energieverliezen optreden. Ook zorgen ze ervoor dat materiaal uitgespaard wordt en langer mee gaat, en dat de laadinfrastructuur kan reageren op de belasting op het net.
Lees verder >
De schijnbaar onbegrensde mogelijkheden van leds
Leds lopen qua energieprestatie voor op nagenoeg alle andere lichtbronnen. Ze spelen niet alleen op verlichtingsgebied een belangrijke rol, maar ook waar het gaat om communicatie. De ontwikkelingen gaan snel...
Lees  verder >
Zakendoen met 1.500 leveranciers
Het inkoopvolume van Hoppenbrouwers is op jaarbasis goed voor ongeveer 100 miljoen euro. Het installatiebedrijf is loyaal naar haar leveranciers. “We hebben elkaar nodig, dus we gaan goed met elkaar om”, zo vertelt hoofd inkoop Jeroen Bertens.  
Lees verder >
Thuisbatterij maakt off-grid mogelijk
Energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Veel bedrijven zijn druk bezig met het ontwikkelen van systemen. Bouke van der Weerdt, solutions manager bij Huawei, vertelt over het LUNA2000 Energy Storage System (ESS).
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Marcel Wennekes, global product manager energy distribution solutions bij ABB stipt een aantal punten aan.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright