Wie mogen er aan elektrische installaties werken?
Installatie Journaal
Online versie
Wie mogen er aan elektrische installaties werken?
Werken onder spanning is verboden zoals staat beschreven in het Arbobesluit 3.5. Uitzonderingen op deze regel zijn er slechts bij zeer hoge uitzondering. Wie mogen er eigenlijk werken aan een elektrische installatie? 
Lees verder >
Waterstofbatterij klaar voor massaproductie
Battolyser Systems, een batterij/waterstof spin-off van de TU Delft, is klaar om zijn gepatenteerde technologie op de markt te brengen voor massaproductie.
Lees verder >
Thuisaccu’s: vragen en antwoorden
De thuisaccu kan een interessante markt worden voor installateurs. Zeker wanneer na 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd.
Lees verder >
NEN-normen en de groepenkast
De groepenkast (ook wel installatiekast genoemd) is het hart van de elektrische installatie in gebouwen. 
Lees verder >
Thuisaccu’s vergelijken
De thuisbatterij komt over een paar jaar in beeld, als vanaf 2023 het salderen langzaam verdwijnt. Ook starten woningcorporaties en energiebedrijven steeds vaker experimenten met opslag van zonnestroom. Een overzicht van 10 bekende batterijen.
Lees verder >
Hoe zuinig is infraroodverwarming?
Met een COP-waarde van 1 zijn infraroodpanelen niet de zuinigste manier om een woning te verwarmen. Zeker niet als je ze vergelijkt met warmtepompen, die een COP-waarde van 3 tot 6 kunnen behalen. Een paar nuances zijn echter wel op zijn plaats; hoe zuinig zijn infraroodpanelen nu echt?
Lees verder >
NEN 1010:2020: een overzicht
NEN 1010:2020 werd april 2021 gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van NEN 1010:2015? Onder andere daarover gaat het in dit overzichtsartikel.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright