Kennisbanken E-installatie
Online versie
Meetinstrumenten & veilige zonnestroominstallaties
De Nederlandse daken vullen zich steeds meer met zonnepanelen. Daarbij is het van belang om een goede kwaliteit te waarborgen.
Lees verder >
Nieuwe autobatterij laadt 400 km in 10 minuten  
De claim van onderzoekers van de Amerikaanse Pennsylvania State University is fors: een nieuwe kleinere autobatterij op basis van lithium-ijzerfosfaat zou volgens deze ingenieurs in 10 minuten op te laden zijn voor een bereik van 400 km.  
Lees verder >
Geluidseisen voor warmtepompen worden aangescherpt
De regelgeving voor geluidsnormen van warmtepompinstallaties wordt per 1 april 2021 aangescherpt naar maximaal 40dB op de perceelgrens. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Aarding voor elektrische veiligheid
In dit artikel wordt ingegaan op de aarding van elektrotechnische installaties. Waarom is aarding zo belangrijk?
Lees verder >
Vraag VvE’s over pv-installatie met eos: Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Veel VvE’s overwegen de aanschaf van een pv-installatie met energieopslagsysteem. Maar zo'n aanschaf vergt een flinke ingreep, en een dito investering. Vandaar dat er veel vragen leven. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Online nieuwe klanten scoren? Zo pak je dat aan
Het merendeel van de installateurs heeft volgens onderzoek van platform Trustoo onder de lezers van onder andere Installatie Journaal ruimte voor extra werk. Dit gat kan opgevuld worden door online nieuwe klanten aan te trekken. 
Lees verder >
Blog
Kies voor veiligheid: temperatuurspecificatie onmisbaar bij (grotere) pv-installaties
De opkomst en groei van pv-installaties gaat gepaard met een leercurve waarbij het kennisniveau regelmatig tekortschiet en zich onveilige situaties kunnen voordoen.
Lees verder >
Overzichtsartikel
Belangrijke aspecten van NEN 1010
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright