Boeken voor Oekraïners, een verdrietig afscheid en gouden bergen.
OBA Algemeen logo Webversie
 
Amsterdammers doneren bergen Oekraïense boeken
Toen we begonnen met de inzameling van Oekraïense en Russische boeken, hadden we niet durven dromen dat het er zoveel zouden worden. Er zijn boeken gedoneerd door Amsterdammers, organisaties als de Fiep Westendorp Foundation en ook door Oekraïeners die net in Nederland zijn. 
We hebben inmiddels meer dan 400 Oekraïense en Russische boeken aan onze collectie toegevoegd. En niet alleen dat: naast boeken inzamelen, organiseren we ook activiteiten voor Oekraïense kinderen, is er een tentoonstelling over Lviv en nog veel meer. Bekijk de speciale Oekraïne-pagina voor alle actuele informatie. 
 
 
 
280
 
Afscheid Muizenhuis
Meer dan tien jaar lang woonden onze kleine snuffelvrienden van het Muizenhuis in de OBA Oosterdok. Ontelbare kinderen, ouders, opa's en oma's beleefden avonturen met ze. Maar nu is het moment dat ze gaan verhuizen. Ze hebben hun piepkleine verhuisdozen vol sokken, schilderijen en schemerlampen al ingeladen en zijn onderweg naar hun nieuwe onderkomen. Om goed afscheid te nemen van onze muizenvrienden hebben we samen deze uitzwaaivideo gemaakt. 
 
 
 
Voorstelling: Gouden Bergen
Gouden bergen is een kleurrijke, humorvolle voorstelling waarin Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek gaan naar hun privilege als "derde generatie gastarbeiders" in Nederland. Met een kritische en liefdevolle blik kijkt het duo naar de Nederlandse maatschappij en naar zichzelf. Wat zijn de verschillen tussen hun ervaringen en die van de generaties voor hen? Zijn ze Turkse Nederlanders, of eigenlijk nog steeds te gast? Kom op 22 april naar het OBA Theater voor deze fantastische voorstelling.
 
 
     
     
 
280
 
Lees kranten & tijdschriften uit 100 landen
Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen. Van El Pais en Elle Decoration tot Top Gear, er zitten voor iedereen interessante titels bij. PressReader is beschikbaar op de pc's in onze vestigingen en in de PressReader-app.
 
 
 
Megaveel vermaak tijdens de meivakantie
Joepie! Het is vakantie! Kom naar de OBA om te lezen, te maken, te ontdekken, je te laten inspireren en vermaken. In de Maakplaatsen worden weer de spannendste dingen bedacht, ontworpen en gemaakt. Er kan weer volop gelezen en geluisterd worden in onze vestigingen. Check de leukste tips op onze speciale meivakantie-pagina.
 
 
     
     
Vacature Medewerker Dienstverlening Klantenservice
In deze dynamische, afwisselende functie ben je als medewerker Dienstverlening C het visitekaartje van de OBA. Met de positieve klantbeleving als uitgangspunt draag je bij aan een goede service en dienstverlening. Je behandelt als gastheer/gastvrouw veelvoorkomende vragen en meldingen die spelen binnen de OBA. Ook ondersteun je bij de voorbereiding en afronding van activiteiten wanneer dit nodig is. Zo zorg je voor een fijne sfeer in de bibliotheek en een prettige omgeving.
 
Agenda
Inlog mijn bibliotheek
Veelgestelde vragen
  Whatsapp ons op:
telefoon icoon 06-5395 9896
  Je kunt ons ook bereiken via:
telefoon icoon  klantenservice@oba.nl
telefoon icoon  020-523 0900
VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA  
youtube icon   twitter icon   facebook icon   instagram
Deze mail is verzonden door de OBA
Afmelden | Gegevens wijzigen | Mail doorsturen