Online lezen
Logo
Online lezen
8 oktober 2020
In deze nieuwsbrief
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
Meld je aan voor het kennisplatform detacheren op 25 november
mensen in een klaslokaal
Hoe kun je medewerkers motiveren om ander gedrag te vertonen? Wat kan je als detacheringsconsulent, arbo-professional, verzuimcoach, klantmanager of jobcoach doen om een medewerker te motiveren om andere keuzes te maken? Wat werkt wel en wat werkt juist niet? Krijg inzicht in waarom mensen niet zomaar doen wat een ander zegt. En vooral ook in wat wel kan helpen om de ander in beweging te krijgen. Dat komt aan bod tijdens het kennisplatform detacheren op 25 november.
Lees verder
Publicatie ‘Wegwijzer voor inclusieve technologie’ van Kennisalliantie Inclusie en Technologie
cover publicatie
Er komt steeds meer technologie beschikbaar die mensen met een arbeidsbeperking kan ondersteunen bij het zoeken naar werk en in het werk zelf. Maar welke technologie is nu het meest passend voor mensen met een bepaalde cognitieve arbeidsbeperking? Daarover maakte TNO, onze partner in de Kennisalliantie Inclusie en Technologie, een matrix waarin juist deze informatie te vinden is.
Lees de publicatie
Geen tijd gehad om de onderzoekswebinars Baancreatie, Loonwaardesturing en Detacheren werkt! te volgen? De presentaties en verslagen staan nu online
illustratie van microfoon, scherm, luidspreker en hand
Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid organiseerde in de maand september drie zeer goed bezochte onderzoekswebinars over de onderzoeken Baancreatie, Loonwaardesturing: een faire prijs voor arbeid en Detacheren werkt! Tijdens deze webinars vertaalden we de uitkomsten van de onderzoeken naar de kennis en praktijk van een grote groep professionals van uiteenlopende organisaties. Deze webinars voorzien duidelijk in een behoefte. Daarom maken we de verslagen en presentaties van de drie webinars voor iedereen beschikbaar.
Lees verder
6 mensen in een klas
Deelnemers enthousiast over lerend netwerk praktijkleren
Op 16 september was de eerste bijeenkomst van het lerend netwerk praktijkleren in de SW-sector. De deelnemers kregen eerst een overzicht van de vele vormen van praktijkleren. Daarna hoorden ze meer over praktijkleren met de praktijkverklaring. Hierbij stond de praktijk van Stroomopwaarts centraal, het werkleerbedrijf in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.
Lees verder
illustratie
Leertraject scenariodenken: succesvol inspelen op de regionale arbeidsmarkt
Hoe word je een wendbare organisatie en hoe versterk je je veranderkracht? In het leertraject scenariodenken verkennen deelnemende SW-bedrijven met behulp van de scenariomethode op een praktische manier trends en onzekerheden. Deze methode kun je gebruiken om een breed gedragen strategische visie te ontwikkelen of als hulpmiddel om met onzekerheid in beleid om te gaan. Het leertraject scenariodenken is op 22 september van start gegaan met een online bijeenkomst met alle deelnemers.
 
Lees nu het verslag
Webinar terugkijken: Hoe maken we samen matchingsgegevens en skills transparant?
illustratie
Hoe verbeteren we matching in de arbeidsmarktregio? Hoe brengen we samen de skills en competenties van mensen in kaart? Hoe gaan we deze gegevens, waar nodig, zo makkelijk mogelijk uitwisselen met elkaar? Op 10 september organiseerde de Programmaraad een webinar over hoe we dit gaan bereiken via het programma Verbeteren Uitwisseling Matchingsgegevens. Kijk nu het webinar terug.
Lees verder
Artikel ‘Mentorwijs geeft handvatten voor ‘nieuwe medewerker’ van ZonMW
3 poppetjes geven elkaar high five
Via de training Mentorwijs leren leidinggevenden beter samen te werken met collega’s met een arbeidsbeperking. Wetenschappers van Amsterdam UMC onderzoeken het effect van deze training op de langere termijn. Dit programma levert kennis op voor gemeenten om de dienstverlening op het terrein van Werk en Inkomen te verbeteren. In het artikel van Divosa op de website van ZONMW lees je er meer over.
 
Lees het artikel
Agenda Kenniscentrum
26 oktober: Webinar ‘Simpel Switchen spoor 3: meedoen op de best passende plek’
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil samen met vele partners overgangen in de participatieketen versoepelen. Dat doen ze met het project ‘Simpel Switchen in de Participatieketen’. Binnen dit project zijn een aantal sporen te onderscheiden. Spoor 3 gaat over ‘meedoen op de best passende plek’.

25 november: Zo krijg je mensen mee in gedragsverandering
Vaak geven we als detacheringsconsulent, arbo-professional, klantmanager of jobcoach goede suggesties en adviezen aan de ander om te veranderen. Maar wat doe je als je als professional merkt dat een medewerker in jouw ogen (wellicht) een verkeerde keuze maakt? Hoe kun je hem/haar dan motiveren om dan toch andere keuzes te maken? Wat werkt wel en wat werkt juist niet?

Kijk in de agenda van het Kenniscentrum voor het laatste nieuws over jouw bijeenkomst of opleiding.
Icoon Icoon
© 2020 Kenniscentrum inclusieve en sociale
werkgelegenheid. Een samenwerking van SBCM en Cedris
Logo Logo
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.
Inschrijving wijzigen | Uitschrijven