‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 07-10-2022

Melissa er arveligt disponeret for kræft: - Min oldemor og alle hendes søskende døde af kræft

Melissa Moser er, ligesom flere tusinde andre danskere, arveligt disponeret for kræft. Allerede som 18-årig tog hun en gentest. Den viste, at hun har Lynch syndrom og forhøjet risiko for tarmkræft og andre kræftsygdomme. Forebyggende tarmundersøgelser er nu fast del af hendes liv. - Jeg bliver altid meget påvirket, siger hun.
Mød Melissa her

Vivian er med i forsøgsbehandling: - Jeg vil bare gerne have mere tid sammen med mine kære

Vivian Christensen fik for halvandet år siden en alvorlig form for kræft i blodet. Da den almindelige behandling holdt op med at virke, kom hun med i et forsøg, støttet af Knæk Cancer. - Forsøgsbehandlingen har givet mig mere tid, det er jeg glad for. Men samtidig skal jeg hele tiden forholde mig til, at det måske stopper med at virke. Jeg lever fra biopsi til biopsi, siger hun.
Mød Vivian her

Valgkamp: - Det kræver modige og visionære politikere at sikre mere sundhed og forebyggelse

Folketingsvalget bør også være et valg om sundhed og bedre forebyggelse. Vælgerne ønsker det – og dele af sundhedsområdet er nødlidende, siger Kræftens Bekæmpelses adm. direktør Jesper Fisker. - At rette op på udfordringerne kræver modige og visionære politikere. Jeg håber, de kommer i overtal på Borgen efter valget, siger han.
Læs mere her

Kræftens Bekæmpelse om ny brystkræft-medicin: - Medicinrådet bør arbejde hurtigt

Kræftens Bekæmpelse har fået henvendelser fra en særlig gruppe brystkræftpatienter, der er frustrerede over, at det nye lægemiddel Enhertu ikke anvendes i det offentlige behandlingssystem herhjemme. Kræftens Bekæmpelse opfordrer Medicinrådet til at sikre en hurtig proces i vurderingen af medicinen.
Læs mere om Enhertu her

Sorg hos børn og unge: Når verdens bedste far dør

Maja og Ida mistede deres far, da de var 10 og 13 år. Nu fortæller de deres historie og giver råd til andre i samme situation og til klassekammeraterne. - I skolen var det godt, at mine klassekammerater spurgte ind til mig, men det var også en balancegang. De skulle heller ikke spørge alt for tit, for så blev det for meget for mig, siger Maja.
Få Majas og Idas råd

Det skriver andre medier om kræft
 

Lulu fik fjernet sit bryst på en tirsdag i oktober: - Jeg havde ikke kræft

(KøbenhavnLiv 03-10-2022)

Lulu Espersen er en af de 500 kvinder, der årligt oplever forstadier til brystkræft. Det kostede hende et bryst og et stort nedslag mellem to stole, hvor ingen greb hende.
Læs mere her

Afprøver idé om kræftbehandling på hjul

(www.tvmidtvest.dk 07-10-2022)

Regionshospitalet Gødstrup har opsat en trailer til mobil kræftbehandling uden for hospitalet. Patienterne roser ideen, men der er også en bagside, mener Kræftens Bekæmpelse i Midtjylland. - Vi skal være på patienternes side til enhver tid. Vi vil sikre os, at der ikke bliver gået på kompromis med fagligheden, siger Bent Dyrvig, bestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelse i Region Midtjylland.
Læs mere her

- Altså, det er jo ret pinligt, siger en af de unge, der er hoppet med på solarie-trenden, som alle troede var død

(politiken.dk 03-10-2022)

Du troede, at de var passé. Du troede måske endda, at de var ved at lukke. Men der er stadig lys i rørene i byens solarier. Faktisk har flere af dem fået en makeover, så de er klar til en ny generation, der tager mere sol trods advarsler om rynker og hudkræft. Hvorfor?
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Du kan deltage i Lyserød Lørdag over hele landet

Bak op om brystkræftsagen og deltage i Lyserød Lørdag i uge 40. På vores Danmarkskort kan du bl.a. se aktiviteter nær din by.
Find arrangementer nær dig

Sådan starter du din egen indsamling

Det er enkelt og nemt, og alle kan donere direkte til din Knæk Cancer indsamling via MobilePay eller dankort. Indsamlinger fra personer som dig spiller en stor rolle i Knæk Cancer. Din indsats betyder, at budskabet ’Knæk Cancer’ bliver spredt og at forskerne får flere midler til kræftsagen.
Start din indsamling her

Det går Knæk Cancer pengene 2022 til

Kræftens Bekæmpelse har udpeget ni indsatsområder, som kan få støtte fra Knæk Cancer indsamlingen i år. Hvorvidt alle projekterne får støtte afhænger af det endelige indsamlede beløb. Her han du læse mere om de udpegede indsatsområder – i prioriteret rækkefølge.
Se hvad pengene går til