Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 13 juni

Menopauze: wat kan je zelf doen tegen overgangsklachten?

De overgang is een proces waarin lage hormoonspiegels diverse symptomen kunnen uitlokken. Deze klachten kunnen zowel lichamelijk als emotioneel zijn en een impact hebben op het leven van een vrouw. Menopauzeconsulente Chris Van Gaver vertelt wat je kan doen om de symptomen te verlichten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de oorzaken van vaginale droogheid en wat kan je eraan doen?

Menopauzeconsulente Chris Van Gaver: "Veel dames in de overgang gaan bij een gynaecoloog aankloppen om hun vaginale droogheid aan te pakken, maar worden naar huis gestuurd met een zalfje of een crème. Bijzonder jammer, want er zijn betere oplossingen."

Lees verder

Gezondheid.be

Is mijn calciuminname voldoende?

PARTNERSHIP
In de menopauze neemt de calciumbehoefte toe. Voldoen aan deze behoeften is heel belangrijk voor het behoud van het botkapitaal en de beweeglijkheid. Maar hoe weet ik of ik de juiste hoeveelheid calcium binnenkrijg? En welke voedingsmiddelen moet ik kiezen?

Meer info

Gezondheid.be

Vrouwelijke cyclus: 9 handige apps

De meerderheid van de vrouwen weet maar weining over haar cyclus en de vrouwelijke hormonen. We geven een overzicht van tools en apps die je kunnen helpen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat niemand je vertelt over de overgang

De gemiddelde leeftijd waarop de overgang begint, is 45 jaar. Laat dat nu net de leeftijd van Liesbeth Gijsel zijn, auteur van het boek ‘F*ck de menopauze. Wat niemand je vertelt over de overgang’.

Lees verder

Gezondheid.be

Menopauze: de verschillende soorten

Menopauze is geen ziekte maar een natuurlijke gebeurtenis in het leven van een vrouw. Het betekent het einde van de vruchtbare periode ten gevolge van de verminderde productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron.

Lees verder

Gezondheid.be

Calciumsupplementen: hoe houd je het vol om ze op lange termijn in te nemen?

PARTNERSHIP
Het dagelijks innemen van een calciumsupplement kan voor velen van ons essentieel zijn om de botten gezond te houden. Het kan echter moeilijk zijn om dit regelmatig te doen. Is er een oplossing?

Meer info

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven