Wat is er nieuw op arbogebied dit jaar?
ORnet
Online versie
Met een coronatestbewijs uit de lockdown?

Het ministerie van Volksgezondheid is bezig met de ontwikkeling van een coronatestbewijs. Wie negatief test, krijgt tot 48 uur na de test meer vrijheden. Om bijvoorbeeld naar het werk, de concertzaal, het theater of een kapper te gaan. Is dit de weg uit de lockdown?

Lees verder >
Nieuws en jurisprudentie
Miss Etam en Steps failliet

Het doek is nu echt gevallen voor het modeconcern NXT Fashion. Volgens vakbond AVV heeft de rechtbank Amsterdam het faillissement uitgesproken dat werknemers van de kledingwinkels samen met de bond zelf hadden aangevraagd. 'Er is nu ten minste duidelijkheid', stelt AVV-voorzitter Martin Pikaart.

Lees verder >
Welke rechten heeft een werknemer met een nulurencontract?

Ook met een nulurencontract heeft een werknemer recht op vakantie en vakantiegeld. Hij bouwt vakantie-uren op over de uren die hij heeft gewerkt. Ook bij ziekte of als hij niet wordt opgeroepen, blijft er soms een loondoorbetalingsverplichting bestaan voor de werkgever. 

Lees verder >
OR en de overheid van morgen
Wees voorbereid op de toekomst! 
Werk je binnen de overheid? En wil je alles weten over de impact van ontwikkelingen zoals digitalisering, de spagaat tussen uitvoering en beleid, integriteitskwesties en het politiek primaat? Leer van bijzondere gastsprekers en raak volledig op de hoogte met de nieuwste inzichten en spraakmakende zaken. Zo is jouw OR voorbereid op de overheid van morgen. 
Verdieping
Wat is er nieuw op arbo-gebied dit jaar?

We zitten alweer ruim in 2021. Dus is het goed om zicht te hebben op recent gewijzigde arbo-regelgeving. Het is immers een wettelijke taak van ondernemingsraden om naleving ervan te bevorderen. Ook omdat die nieuwe regels gericht zijn op veiliger en gezonder werken.

Lees verder >
Starten met een ondernemingsraad: alles wat je moet weten op een rij

Als jouw bedrijf of organisatie nog geen ondernemingsraad heeft, dan kun je die zelf oprichten. Maar hoe krijg je dat van de grond? Dit artikel biedt werknemers een compleet stappenplan voor het starten met een ondernemingsraad, aangevuld met praktische toelichtingen en links. Aan de slag!

Lees verder >
Praktijkboek arbeidsomstandigheden 2021
Praktische handleiding
Recente wijzigingen van de arboregelgeving, aanvullende arbosuccessen, extra checklists,  nieuwe beschrijvingen van risico’s: deze praktische handleiding is volledig geactualiseerd met alle relevante informatie over arbeidsomstandigheden.
OR Jaarboek 2021
OR Jaarboek 2021
Het OR Jaarboek geeft helder en bondig een praktische uitleg aan bevoegdheden, werkwijze en faciliteiten van de or. Het boek helpt ieder lid van een ondernemingsraad om efficiënt en snel de informatie te vinden die hij of zij nodig heeft, voor, tijdens en na het overleg.
Nieuw in OR in de praktijk

alt
Kant en klare functieomschrijving voor een secretaris
De taak van de secretaris is om te zorgen voor een goede organisatie van het OR-werk en van de vergaderingen van de ondernemingsraad. Een heel belangrijk persoon dus. In OR in de praktijk vind je een functieomschrijving, zodat het gemakkelijker is om een secretaris te werven en zodat het voor iedereen duidelijk is waar zijn verantwoordelijkheden beginnen en eindigen.
OR workshopdag 2021
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright