Veldtesten moeten uitwijzen of met warmtebatterij een jaren-70-woning met radiatoren van het gas kan
Gawalo
Online versie

 

Met een warmtebatterij van het gas af
De FlexTherm Eco warmtebatterij is een compacte bufferopslag voor warmte. Veldtesten op The Green Village moeten uitwijzen of je met een warmtebatterij een jaren-70-woning met radiatoren van het gas kunt halen.
Lees verder >
(advertorial)
Innovatieroute
Innovatieroute Warmtepompen
Neem deel aan de Innovatieroute Warmtepompen. Bezoek de standhouders op de Vakbeurs Energie (12-14 okt.) die u graag persoonlijk willen informeren over hun laatste innovaties v.w.b. warmtepompen. 
Elke ochtend wordt er een route georganiseerd. Schrijf u snel in, want vol is vol!  
Specialiseren in de installatie van warmtepompen
De vraag naar (hybride) warmtepompen groeit. Maar waar moet je als installateur rekening mee houden als je je ook wilt specialiseren in de installatie van warmtepompen? Voor het werken  aan warmtepompen (en airco’s) is niet alleen certificering, maar ook extra kennis en ervaring nodig.
Lees verder >
Comfortklachten en degradatie bij waterleidingen in woningen
De maximaal toelaatbare doorstroomsnelheid in leidingen bedraagt 2,0 m/s. Niet zelden blijkt deze veel hoger. Dat is deels te wijten aan een slecht ontwerp, maar ook voor een belangrijk deel aan een slechte afstelling en gebrekkig onderhoud.
Lees verder >
Koud water moet koud blijven
Het scheiden van warm- en koudwaterleidingen is basiskennis. Of toch niet? Want het risico in de warmwaterleiding is bij nagenoeg iedereen bekend. Met de koudwaterleiding wil het echter nog wel eens misgaan.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Intergas Xource
De Xource is een lucht/water warmtepomp met 7 kW vermogen. Het binnendeel, de Heat Pump Control Unit heeft een aantal herkenbare Intergas features, zo ontbreekt een driewegklep en wordt er gebruik gemaakt van hetzelfde platform als bij de Xtreme toestellen.
Wat betekent de CW-aanduiding op een HR-ketel?  
Een cv-ketel wordt meestal niet gekozen voor zijn verwarmingsvermogen maar vanwege de tapwatercapaciteit, uitgedrukt in CW-klasse. De meest verkochte combiketel is een CW5-toestel. Wat betekent zo’n CW-label eigenlijk? En waarom staat er ook iets van XL op het energielabel?  
Lees verder >
(advertorial)
Special
Vakbeurs Energie
Voor 2030 moet de CO2 uitstoot 49% lager zijn dan in 1990. In 2050 moet ons land nagenoeg klimaatneutraal zijn. Harde doelstellingen, kostbare ingrepen met veel kansen voor het bedrijfsleven. Vakbeurs Energie is daarvoor het zakelijke platform. Lees hier de officiële beursspecial.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright