Kennisbanken E-installatie
Online versie
Afmelden | Wijzigen
Meterkast in het gedrang

Bouwpartijen zoeken naar een nieuwe rol voor de meterkast in woningbouw. Wat is er aan de hand?

Lees verder >
KNX-instappakketten voor installateurs makkelijk te programmeren

Hager en Theben brengen instappakketten voor KNX in woningen op de markt. De systemen zijn voor installateurs makkelijk te programmeren en de keuze aan componenten is overzichtelijk.

Lees verder >
‘E-installaties essentieel onderdeel in woningrenovatie’

“E-installaties zijn ondanks beperkte budgetten wel een essentieel onderdeel in de renovatie.” Dit zegt Michel Deelen, adviseur van Idea Nederland.

Lees verder >
(advertorial)
alt
HaloX® inbouwbehuizing voor beton
HaloX® is een compleet behuizingssysteem voor gietbouw, prefabbouw of latere installatie. De inbouwbehuizing voor licht en geluid is modulair en flexibel in alle inbouwdiameters en -diepten. HaloX® is vormvast, heeft een optimale warmteafvoer en een hersluitbare, gereedschapsloze combi-invoer voor  19, 20 en 25 mm buizen. De drukvaste tunnel maakt apparatuur aansluiten makkelijk.  
MyReserve Matrix uitgeroepen tot Product of the Year 2018

De MyReserve Matrix-zonne-accu van Solarwatt is door lezers van het Duitse vakblad elektrobörse smarthouse uitgeroepen tot Product of the Year 2018 in de categorie Renewable Energies.

Lees verder >
Kien organiseert themamiddag over innovatie

Op 13 juni aanstaande houdt Stichting Kien de themamiddag KIEN Innovatiemeesters Inspireert (KII). Het evenement staat in het teken van Innovation & Play. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Energiemeetbedrijf2020: ‘Hoe financieren we een grote order?’

Wat doe je als je net een nieuw bedrijf bent gestart en je hebt op korte termijn veel geld nodig voor een eerste grote order? Joost Schalekamp van Energiemeetbedrijf2020 maakte het mee. Lees hier hoe hij het aanpakte.

Lees verder >
Revit 2019: top 3 highlights voor installateurs

De nieuwste versie van Revit verscheen onlangs: Revit 2019. Deze release bevat nieuwe features die veel snelheidsvoordeel opleveren voor MEP engineers. Stabiplan, onderdeel van het Autodesk Developer Network, zet hier de drie meest interessante features voor installateurs op een rij.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Huisbesturing - zó gemakkelijk
Busch-free@home® is een innovatief huisbesturingssysteem, dat standaard al heel compleet is. Het is bovendien eenvoudig te installeren, intuïtief te bedienen en erg gebruiksvriendelijk. Nieuwbouw of renovatie: dankzij draadloze of draadgebonden communicatie zijn alle mogelijk. 
Blog
Adaptief evacueren: kans voor de installateur

Bij evacuaties kan het om leven of dood gaan. Onderzoeken tonen echter aan dat slechts 38 procent van de mensen statische nooduitgangsborden herkent bij een evacuatie. Adaptieve evacuatie zal die bewustwording veel meer vergroten.

Lees verder >
Whitepaper
Wat is er aan de hand met de meterkast?

De meterkast krijgt een nieuwe rol. Minder afhankelijk van netbeheerders. En de gasmeter verdwijnt. Er wordt volop geëxperimenteerd, zelfs met ondergrondse putten, met de opsplitsing van groepenverdelers en met prefab meterkasten.

Lees verder >
Schakelkasten: passief of actief koelen?

Elektrotechnische componenten in besturings- en schakelkasten produceren warmte. Om de componenten te beschermen tegen te hoge temperaturen, moet de warmte efficiënt uit de kast worden afgevoerd. Dat kan passief of actief.

Lees verder >
Banner
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright