Kennisbanken E-installatie
Online versie
‘Meterkast staat al sinds de invoering van de meterkastnorm ter discussie’
De meterruimte staat ter discussie. Steeds meer stemmen gaan op om het beheerdersgedeelte en bewonersgedeelte uit elkaar te halen. In dit artikel de visie van Jan Willem van de Groep.
Lees verder >
Hoe selecteer je ATEX-wartels?
Wie ATEX-apparatuur in explosiegevaarlijke omgevingen gebruikt, moet de ATEX-installatienorm NEN-EN-IEC 60079-14 toepassen. Daarin staan ook eisen die gelden voor ATEX-kabelwartels. Maar hoe selecteer je de juiste kabelwartels?
Lees verder >
Hoe borg je de veiligheid van een pv/eos-netwerk?
Steeds meer VvE’s en woningcorporaties laten op hun panden een pv-systeem in combinatie met een energieopslagsysteem installeren. 
Lees verder >
Datanetwerken testen: wat te doen bij niet correcte datasnelheid?
Bijna iedereen kent het fenomeen. Je werkt thuis aan je computer en de netwerksnelheid laat te wensen over. Hoe ga je als installateur te werk wanneer een klant met dit probleem zit? Wat zijn eventuele oorzaken én oplossingen?
Lees verder >
‘Opdelen meterruimte maakt verantwoordelijkheden meteen duidelijk’
In dit artikel vertelt Ben Pol, business development manager bij ABB, over de meterruimte van de toekomst. "We zullen soms buiten de gebaande paden moeten durven treden om nieuwe wegen te ontdekken."
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Het geheim voor gereedschapsvrij elektrisch verbinden
Installatieruimtes worden steeds kleiner, waardoor gereedschapsvrije installatietoepassingen meer dan welkom zijn. De laatste jaren is de populariteit van verbindingsklemmen met hendelbediening dan ook enorm gestegen. 
Lees verder >
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 dankzij de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
(advertorial)
BPD 2021
De stand van zaken met BIM
Beleef donderdag 20 mei de 7e editie van de BIM praktijkdag. Tijdens deze online editie worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen! 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright