‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Logo-7cc549b2a8aa1df-jhxyz6ynklkpwckl5oxk Til patienter og pårørende 07-11-2019

Mettes arbejdsliv blev blæst omkuld

Egentlig er Mette Rosendals kræftforløb en succeshistorie. Hun fik konstateret livmoderhalskræft, kom i behandling og er i dag kræftfri. Men svære stråleskader efter behandlingen væltede Mettes liv – og ikke mindst arbejdsliv – omkuld. I dag er hun glad for sit fleksjob på Vejen Apotek, men vejen dertil var unødigt svær.
Læs mere

Ny kampagne til lederne: Tag hånd om medarbejdere med kræft

Hvert år får 14.000 danskere i den erhvervsaktive alder konstateret kræft, men hver tredje kræftpatient oplever, at det har været udfordrende for deres leder at håndtere deres kræftforløb. Derfor skal lederne være endnu bedre rustet til opgaven, mener Dansk Industri (DI) og Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere

Ny alliance sætter fokus på at mindske social ulighed i sundhed

Den sociale ulighed i sundhed stiger. En ny alliance bestående af bl.a. regioner, kommuner, organisationer, civilsamfund og private skal arbejde for at mindske uligheden.
Læs mere

Knæk Cancer vil øge ældre patienters overlevelse og livskvalitet

12,5 mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen går til at bliver klogere på ældre kræftpatienter. Seks projekter sættes i gang. På Odense Universitetshospital, skal forskerne undersøge, hvordan ældre patienter kan leve længere og få en bedre livskvalitet.
Læs mere

Danskerne ønsker røgfri skoletid på ungdomsuddannelser

Eleverne på landets gymnasier, erhvervsskoler og andre ungdomsuddannelser skal have ret til en skoledag uden røg. Det mener et stort flertal af danskerne ifølge ny måling. Kræftens Bekæmpelse slår fast, at røgfri skoletid er med til at sikre, at færre unge bliver rygere.
Læs mere

Quotesection-119ec0e-kzyzjzn4ib5ch1msto54 Det skriver andre medier om kræft
 

Knæk Cancer-millioner til forskning i immunterapi

(Aarhus Universitet 06-11-2019)

Immunterapi, der påvirker kroppens T-celler, har vist sig at have god effekt hos flere patienter med modermærkekræft. Spørgsmålet er, hvilke patienter immunterapien virker på. Og om patienter med et stærkt immunforsvar har størst gavn af behandlingen. Det får lektor på Aarhus Universitet Martin Roelsgaard Jakobsen 2,5 mio. kr. til at undersøge.
Læs artiklen

Overvægt giver flest sygdomme samtidig

(Politiken 06-11-2019)

Svært overvægtige får oftere end dagligrygere flere kroniske sygdomme samtidig – også kaldet multisygdom. Det viser en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed. Projektlederen bag rapporten siger, at rygning har den stærkeste sammenhæng med tidlig død, men at svær overvægt er dén livsstilsfaktor, der har den stærkeste sammenhæng med udviklingen af multisygdom. Hun mener, at svær overvægt skal tages mere alvorligt som et samfundsmæssigt sundhedsproblem. Danske Regioner, der har bestilt rapporten, ønsker en ny folkesundhedslov, hvor forebyggelse, herunder af fedme, tænkes ind på tværs af alle politikker og velfærdsområder. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) synes, det lyder som en god ide. Overvægt kan føre til kræft.

Mor fik kræft - nu forsker datter for at hjælpe

(TV 2 Echo 05-11-2019)

Da Marlene Bredahl Hansen var en lille pige, fik hendes mor kræft. Det spillede i dén grad ind på Marlenes valg af karriere. Marlene er i dag forsker i Kræftens Bekæmpelse, og i en video, som TV 2 Echo har lavet, fortæller både Marlene og hendes mor om moderens kræftsygdom og om Marlenes stærke og personlige motivation for at forske i kræft.
Link til originalindslag

Ringstedsagen: Kvinder fik forkert brystundersøgelse

(Jyllands-Posten 05-11-2019)

Hver 10. kvinde, som i foråret af egen læge blev henvist til undersøgelse for brystkræft på Ringsted Sygehus, er blevet fejlvisiteret. Sygehuset har desuden store problemer med at overholde tidsfristerne for at undersøge for brystkræft, ligesom det sejler med dokumentationen. Det viser en stikprøve-undersøgelse, som overlæger fra Odense Universitetshospital har foretaget af Ringsted Sygehus’ visitationspraksis. Undersøgelsen har regionen selv bedt om. Den omhandler 60 kvinder. Seks af dem blev henvist til en dårligere undersøgelse, end de burde have fået på baggrund af det, der stod i henvisningen fra deres egen læge.

Section1-f6a55ad8e2b-lzoinuxfoepiar4vctfh Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Kræft er ikke for børn

Omkring 450 danske børn og unge under 25 år får hvert år konstateret kræft. 6.000 danske børn og unge under 18 år oplever hvert år, at deres far eller mor får konstateret kræft. Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til vores arbejde med børn, unge og kræft. Pengene går til forskning, forebyggelse og støtte til patienter- og pårørende.
Læs mere