Goedemorgen, Het was de week waarin de voorgenomen versoepelingen een feit werden. Per 1 juni mogen d
NOS Nieuwsbrief
Goedemorgen,
Het was de week waarin de voorgenomen versoepelingen een feit werden. Per 1 juni mogen de terrassen, theaters, bioscopen, concertzalen, musea weer open, gaat het ov weer normaal rijden en wordt het verbod op groepsvorming opgeheven. Een week later gaan alle basisscholen weer helemaal open. Het RIVM zegt met alle versoepelingen een risico te nemen, maar heeft er vertrouwen in.
De persconferentie van afgelopen dinsdag was waarschijnlijk een van de laatste. Het kabinet is van plan voorlopig een einde te maken aan het corona-crisisberaad, waarmee ook de persconferenties vervallen. Een terugblik op historische uitspraken en ook grappige momenten.
Woensdag zei het kabinet nog eens 13 miljard euro uit te trekken voor steun aan ondernemers. Het huidige noodpakket loopt op 1 juni af, maar dat wordt nu met drie maanden verlengd. Doel is het zoveel mogelijk behouden van banen. Ondertussen steeg de werkloosheid flink, de grootste toename sinds 2003.
Dit was er nog meer in het nieuws deze week:
Verhalen om wat langer bij stil te staan:
Mexicaanse drugskartels trekken steeds vaker naar Nederland voor de productie van de drug crystal meth. De kartels hebben Nederland ontdekt als handige doorvoerhaven, waarbij de labs van xtc-producenten en hun netwerken gebruikt kunnen worden om de extreem verslavende harddrug te maken en exporteren. “De grote drugsbendes zitten overal en dit past in het idee van de wereldwijde narconomie.”
Je geld terug krijgen voor een festival of concert kan, maar is niet wenselijk zegt de sector en kan bovendien wel even duren. “Dat het niet binnen 14 dagen lukt, snappen we, maar het hoeft geen 13 maanden te duren”, zegt de Consumentenbond.
klik op de afbeelding om de video te bekijken
klik op de afbeelding om de video te bekijken
Een veel gestelde vraag op het moment: wacht ons een tweede golf aan coronabesmettingen? Nu de maatregelen worden versoepeld, is het afwachten wat dat betekent voor de verdere verspreiding van het virus. In deze video legt NOS op 3 uit hoe de coronagolf tot dusver over Nederland en over de wereld rolt, en verkennen we de mogelijke toekomstscenario’s.
Dit zit er na dit weekend aan te komen:
  • Zondag vanaf 16:10 blikt Studio Sport Archief samen met Martin Verkerk terug op zijn zegetocht op Rolland Garros 2003.
Heb je tips, op- of aanmerkingen, verhaalideeën? Dan horen we dat graag. Mail ons op: nosnieuwsbrief@nos.nl. Of druk op reply.