‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 16-07-2020

Michelle har aggressiv kræft: 'Jeg er ikke færdig med at leve'

28-årige Michelle Schwartz lider af en aggressiv form for lymfekræft. Oven i hatten blev hun også smittet med corona. Til september skal hun have en stamcellestransplantation – det eneste, der kan redde hendes liv. Indtil da gør hun alt for at leve sit liv fuldt ud.
Læs Michelles historie

'Med tiden bliver sorg til savn'

Tiden betyder noget forskelligt for os alle. For 20 år siden mistede Mette Stangerup, Charlotte Pihlmann og Lone Nielsen deres mødre. De blev sat sammen i en sorggruppe gennem Kræftens Bekæmpelse og har siden udviklet et tæt venskab. De er enige om, at sorgen ikke forsvinder, men skifter form til et dybt savn.
Læs hvad sorggruppen har betydet for de tre kvinder

Det skriver andre medier om kræft
 

Mangelfulde kræfttjek: 13 kvinder har fået 5,6 millioner kroner i erstatning

(Ritautelegram bragt i Jyllands-Posten 16-07-2020)

I 2019 kunne Jyllands-Posten fortælle, at flere hundrede kvinder på Sjælland havde fået mangelfulde screeninger for brystkræft på Ringsted Sygehus. Patienterstatningen modtog efterfølgende 207 ansøgninger om erstatning fra kvinder, der mener, at de har fået en skade efter mangelfulde undersøgelser for brystkræft. 15 kvinder har indtil videre fået anerkendt deres ansøgning om erstatning. Der er tale om kvinder, der alle har udviklet brystkræft. 13 af de 15 har fået udbetalt erstatning, mens erstatningen ikke er gjort op for to af kvinderne. Erstatningen til de 13 kvinder udgør foreløbig 5,6 millioner kroner.
Læs artiklen

Sundhedsstyrelsen om nul alkohol på gymnasier: Det er nødvendigt

(Politiken 16-07-2020)

Danske Gymnasiers forslag om at tage 'drastiske midler i brug' over for unges druk støttes af sundhedsmyndighederne. - Det er både positivt og nødvendigt, når Danske Gymnasier i Politiken melder ud, at tiden er kommet til at diskutere en lov, der helt skal forbyde alkohol til fester på alle landets gymnasier, siger Niels Sandø, der er forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen. - Vi har en alkoholkultur blandt unge, som er meget enestående. Danske unge drikker utrolig meget mere end andre unge i Europa. Der har været fald løbende igennem de seneste ti år, men det har der så også været i resten af Europa. Vi ligger stadig markant i toppen i forhold til, hvor meget alkohol vores unge drikker, siger han.
Artikel er bag betalingsmur

Kvinder med anden etnisk herkomst end dansk er dårligt beskyttet mod livmoderhalskræft

(Aarhus Universitetshospital 16-07-2020)

Næsten hver tredje kvinde af anden etnisk herkomst bosat i Danmark bliver hverken HPV-vaccineret eller screenet for livmoderhalskræft. Det viser ny forskning fra Regionshospitalet Randers, Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet. Det er især kvinder med en herkomst fra Mellemøsten og Nordafrika, som ikke bliver vaccineret og screenet for livmoderhalskræft. For den gruppe af lande er det op mod 52 procent. Til sammenligning er dette tal ca. 10 procent for kvinder med dansk oprindelse.
Læs pressemeddelelsen

Eksperter: Usund mad bør bekæmpes på samme måde som tobak

(Kristeligt Dagblad 15-07-2020)

Flere end hver fjerde indbygger på kloden er i dag overvægtig, og hvis overvægt skal bekæmpes, må politikerne erkende, at forarbejdede fødevarer på mange måder er lige så skadelige for folkesundheden som tobak, siger forskere. Hvis overvægtsepidemien skal bekæmpes, er det nødvendigt med regulering, der bremser markedsføringen af usunde fødevarer herhjemme og internationalt på samme måde, som tobaksindustriens mulighed for at reklamere er blevet begrænset. Sådan lyder opfordringen fra flere forskere i folkesundhed.
Artikel er bag betalingsmur

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Er det usundt at spise kød? Eller er der stadig plads til en rød bøf?

I Danmark taler vi ofte om bacon, som et magisk krydderi, og for mange danskere er det kødet, der definerer aftensmåltidet. Samtidig er det blevet mere og mere populært at spise vegetarisk og sågar vegansk kost. Men hvad har kød og kræft at gøre med hinanden?
Lyt til den nye afsnit af Sundhedsmissionen

Fem venner samler ind sammen til Landsindsamlingen

På Vesterbro i København glæder Josefine sig til Landsindsamlingen 16. august. Det er en helt særlig begivenhed, som er blevet til en tradition for hende og fire af hendes venner. Der er en særlig årsag til, at de sammen går ud på dagen for Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling.
Læs historien - og meld dig som indsamler