De atalanta gaat massaal op reis | De 3 groenste stranden van Nederland
WAT EEN VRAAG!

WAT EEN VRAAG!

Het is een gigantische paddenstoel, hoe groot wordt de grote parasolzwam?
Roots
1 dag op wandelvakantie
REICHSWALD: VORSTELIJK WANDELBOS

Vanaf het park Valkhof bij Nijmegen kun je het Reichswald al zien, maar het mooiste deel ervan ligt iets verderop, bij het Duitse Kleve. Met allerlei soorten loofbomen die in de herfst het Indian summer-gevoel geven. Ga een dag op wandelvakantie met deze nieuwe wandelroute van Roots.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Vlindertrek
ATALANTA GAAT MASSAAL OP REIS

Duizenden atalanta’s zijn er gezien. Alleen en in grote groepen, vliegend of nectar drinkend. Vooral in Zuid-Nederland werd deze vlinder massaal gespot. Reden: de vlindertrek.
Foto: iStock

Roots
Natuurnieuws
GROENE STRANDEN

Voor iedereen die houdt van het strand én natuur; deze 3 stranden zijn enorm groen en krijgen daarom eind deze maand een heuse Groene Strand Wimpel.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Bodemdierendagen
EROP OF ERONDER

Ontdek tijdens de Bodemdierendagen van vrijdag 24 september tot en met woensdag 6 oktober hoeveel er leeft in en op de grond. Het thema is dit jaar: erop of eronder.
Foto: NIOO-KNAW

Gratis verzending
NU TE KOOP!

In deze nieuwe editie van Roots maken we een herfstwandeling door het Duitse Reichswald, nemen we je mee naar vijf hotspots voor russula’s, zetten we de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd op een rij, maken we een ommetje bij het Laarder Wasmeer, en nog heel veel meer…

Bestel deze editie nu voor slechts € 6,25 in onze webshop en betaal tijdelijk géén verzendkosten naar adressen binnen Nederland!

Roots
Roots
Inspirerende beelden
10 OPVALLENDE NATUURFOTO'S

Voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand augustus kwamen weer veel prachtige foto’s binnen! Fotografie-redacteur René Alblas selecteerde 10 beelden die nét niet tot de winnaars behoren, maar desondanks prachtig zijn.
Foto: Claudia Gruben

Roots
Ontspannen in Oostenrijk
DE WELDAAD VAN HET WOUD

Zuivere lucht en stilte, een boswandeling heeft een weldadig effect op mensen. En waar kun je die gezonde werking van het woud beter ondergaan dan in een van de bosrijkste landen van Europa?

Oostenrijk heeft ruim 38.000 km2 aan uitgestrekte wouden te bieden, bijna 48 procent van het grondoppervlak van het land. In de herfst zijn de bossen magisch mooi.
Foto: Robert Herbst

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden