5. Na de Brexit, de Brexomertà "Het is werkelijk verbijsterend dat in een tijd waarin het volk er steeds meer van overtuigd raakt dat Brexit een vergissing was, Britse politici zich in de tegenovergestelde richting bewegen." - Rishi Sunak (Tories) doet alsof het allemaal prima gaat.
- Keir Starmer (Labour) wil dat zijn partij, ondanks dat hij campagne voerde voor Remain, de "onaantastbare status" van Brexit niet in vraag stelt.
Voormalig Labour-leider Neil Kinnock noemt de stilte over de economische schade veroorzaakt door het verlaten van de EU nu "Brexomertà". "Tenzij de enorme gebreken in de "rampzalige" Brexit-deal van de Tories worden verholpen, zullen onze groeicijfers de komende jaren erbarmelijk zijn." Brexit blijft de "belangrijkste" economische gebeurtenis van 12 jaar Tory-beleid: - 4% verlies aan bbp;
- 100 miljard pond verlies aan handel;
- jaarlijkse stijging met gemiddeld 210 pond van de uitgaven van huishoudens.
Conclusie: De publieke opinie verwaarlozen, ongeacht de verkiezingsstrategie, is "nooit een goede strategie voor politieke leiders". Dankzij Brexomertà 👇is dat precies waar Sunak en Starmer zich positioneren.
Meer hier |