Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 29 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Middelgrote kantoren kunnen AFM-dossieronderzoek verwachten (4)
 Om de druk op de ketel van het veranderprogramma te houden wil de AFM de komende tijd ook bij middelgrote kantoren (‘overige OOB-accountantsorganisaties’) onderzoek doen naar controledossiers. Dat heeft de toezichthouder tijdens een persbijeenkomst aangekondigd. Het betreft volgens een AFM-woordvoerster onder meer Accon AVM,  BDO, Mazars, Baker Tilly Berk en Grant Thornton.
Lees meer
 
 
Blockchain voor het MKB via Europese banken
Een consortium van zeven grote Europese banken, waaronder Rabobank, geeft IBM de opdracht een gezamenlijk blockchainnetwerk te bouwen. Via het platform kunnen ondernemers in het MKB hun import – en exportprocessen gemakkelijker, betrouwbaarder en efficiënter maken.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Eumedion: beeld AFM-rapport om moedeloos van te worden (3)
‘Een moedeloos resultaat na soortgelijke rapportages in 2010 en 2014’, zegt Eumedion naar aanleiding van het AFM-rapport  over de controlepraktijk van grote accountantskantoren. Mocht geen verbetering optreden, dan zal overwogen moeten worden om de vergunningen van accountantskantoren die ondermaats presteren ter discussie te stellen, vindt Eumedion, dat de belangen behartigt van institutionele beleggers op het gebied van […]
Lees meer
 
 
Kantoren reageren op AFM-rapport: meer tijd nodig voor verandering (2)
Het AFM-rapport over de kwaliteit van accountantsorganisaties levert gemengde reacties op. Grootste gemene deler, afgezien van teleurstelling: de sector en afzonderlijke kantoren hebben meer tijd nodig om de gewenste veranderingen door te voeren, maar er wordt hard aan verbeteringen gewerkt.
Lees meer
 
 
Veranderprogramma OOB-accountants te traag, vindt AFM (1)
Het doorvoeren van veranderingen bij OOB-accountantsorganisaties om de kwaliteit van hun controles te verbeteren, gaat te langzaam. Dit stelt de AFM in een rapport.
Lees meer
 
 
Kosten cyberaanvallen hoger dan ingeschat
De kosten van cyberaanvallen kunnen voor bedrijven hoger zijn dan ze verwachten of waar ze op voorbereid zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse verzekeraarsmarkt Lloyd’s of London in samenwerking met KPMG en advocatenkantoor DAC Beachcroft.
Lees meer
 
 
Straks nog één set inloggegevens nodig met eHerkenning
Ondernemers hebben vanaf vanaf 2017 nog maar één set inloggegevens nodig om bij verschillende overheidsdiensten en andere instanties in te loggen en zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen. Het systeem eHerkenning lijkt op het inlogsysteem voor burgers, DigiD, en wordt gefaseerd ingevoerd tussen oktober dit jaar en medio 2018.
Lees meer
 
 
Nog steeds geen accountantsverklaring Value8
Value8 heeft nog steeds geen accountantsverklaring bij de jaarrekening, onder meer als gevolg van een onderzoek naar witwaspraktijken en belastingontduiking bij dochterbedrijf BK Group.
Lees meer
 
 
Arbeidsbemiddelaars: introduceer ondernemersovereenkomst in civiel recht
De brancheorganisaties voor arbeidsintermediairs ABU en NBBU willen dat de impasse rond de Wet DBA voorlopig wordt doorbroken door de introductie van een zogenoemde ondernemersovereenkomst voor zelfstandige professionals.
Lees meer
 
 
Een op drie zorginstellingen te laat met jaarrekening
Een op de drie zorginstellingen heeft de jaarcijfers over 2016 nog niet ingeleverd. De deadline voor het inleveren van de gegevens was 1 juni.
Lees meer
 
 
Leidraad Invordering wijzigt per 1 juli
De Leidraad Invordering 2008 wordt per 1 juli 2017 aanstaande gewijzigd in verband met een aantal benodigde technische en redactionele aanpassingen.
Lees meer
 
‘Met Visma Advisor kunnen we veel eenvoudiger samenwerken met onze klanten’ Contentpartner
Koggenland Administraties is een klein zelfstandig kantoor dat zich richt op de kleine en middelgrote ondernemer. Het bedrijf werkt met AccountView en maakt daarnaast gebruik van Visma Advisor. Met deze practicemanagementtool kunnen cliënten eenvoudig aangesloten worden op online boekhoudsoftware Visma eAccounting. Architect Mark Min werkt op advies van het administratiekantoor met Visma eAccounting: ‘Ik verwerk […]
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties Accountancy kringen. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u nu aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. […]
 
PE-meerdaagse Opleiding
Elk jaar organiseert Full•Finance pe-meerdaagsen voor accountants, fiscalisten en adviseurs die in de mkb-praktijk werkzaam zijn en hun kennis op peil willen houden. In een informele sfeer neemt u intensief en interactief deel aan een cursusprogramma dat u zelf kunt samenstellen. Zoals u van ons gewend bent, wordt er in kleine groepen gewerkt waardoor de kennisoverdracht bijzonder […]
 
(Junior) Relatiebeheerder – Gouda Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn