‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 18-09-2020

Mie er kronisk syg af brystkræft: ’Jeg vil ikke bare overleve, jeg vil leve’

Midt i barselsboblen for 7 år siden fik 42-årige Mie Mikkelsen brystkræft. I dag er hun kronisk syg, men bevarer troen på, at forskerne en dag finder noget medicin, som kan gøre hende rask. For hun er Carls mor – og derfor har hun tænkt sig at forsøge at blive 90 år.
Læs om Mies kamp mod kræften

Så meget sparer samfundet, når vi forebygger kræft i huden

Et nyt studie fra Kræftens Bekæmpelse viser, at en vedvarende kampagneindsats ikke bare forebygger kræft – den sparer også samfundet penge på den lange bane. For hver krone investeret i forebyggelse sparer samfundet 3 kroner.
Læs mere om studiet

Fantastiske Frivillige: Jenny glæder sig over at se fremskridt i kræftbehandling

For 63 år siden mistede Jenny Rasmussen sin datter, som fik leukæmi. Dengang var der ikke de samme behandlingsmuligheder som i dag, og derfor betyder det rigtig meget for hende at kunne støtte forskning gennem sit frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse.
Mød Jenny og hendes store engagement

Susanne går glip af mammografi, fordi hun sidder i kørestol

Susanne fik i 2019 tilbuddet om at få en mammografi. Alle kvinder mellem 50 og 69 år får det tilbud hvert andet år. Men Susanne er kørestolsbruger. Så da Susannes bryst skulle røntgenfotograferes, opstod der problemer. For maskinen kunne ikke tilpasses til Susanne, og sundhedspersonalet opgav derfor at tage billederne. Vi har altså et stort problem med social ulighed inden for kræftscreening. Det er ikke rimeligt.
Læs artiklen

Skån klimaet ved at spise kornprodukter

Med den rigtige kost kan du passe på vores planet - og på din sundhed. 75 gram fuldkorn om dagen har længe været en del af de officielle kostråd, og nu er der altså endnu en god grund til at fylde indkøbskurven med fuldkornslogomærkede produkter.
Se videoen her

Det skriver andre medier om kræft
 

Patienter og forskere i opråb: Cannabisforsøg er slået fejl - begynd forfra

(dr.dk 17-09-2020)

Ifølge Scleroseforeningen, Gigtforeningen og Epilepsiforeningen er det et generelt problem, at mange læger ikke vil udskrive medicinsk cannabis under forsøgsordningen, fordi de ikke føler sig klædt godt nok på. Desuden er der for få cannabis-produkter, og de er for dyre. Flere partier vil ændre forsøgsordningen. DR har forsøgt at få sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff i tale om ordningen. Det har de ikke ønsket. Hvis forsøgsordningen skal ændres, er det vigtigt, at indsamling og evalueringen af data ift. effekter og bivirkninger af medicinsk cannabis, bliver opsamlet bedre, mener Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Om livet efter brystkræft: 'Jeg føler mig stadig meget kvindelig'

(dr.dk 18-09-2020)

Som 27-årig fik radiovært Sara Bro konstateret brystkræft. Hun blev i 2001 behandlet for sygdommen, men for fire år siden opdagede lægerne alligevel et forstadie til brystkræft. For at undgå risikoen for at det skulle udvikle sig til kræft, fik hun fjernet sit naturlige brystvæv, og under samme operation blev rekonstruktionen af begge bryster sat i gang. De sidste fire år er hun derfor blevet opereret flere gange og har fået tatoveret sine brystvorter på igen. Her fortæller hun om senfølgerne efter kræften.
Læs mere her

Butikker vil begrænse mængden af tobak, du må tage med over grænsen

(TV 2 Lorry 16-09-2020)

Stigende danske cigaretafgifter medfører lige nu stigende salg i de svenske og tyske butikker tæt på grænsen. Fra flere sider lyder det, at toldreglerne skal skærpes for at bremse grænsehandlen. Frankrig har indført regler om, at franskmænd kun må tage 10 pakker cigaretter med ind over deres grænse. - Når man kan gøre det i Frankrig, så bør man også kunne gøre det i Danmark, siger Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd. Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse, bakker forslaget op på Twitter og opfordrer Christiansborg til at handle.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Deltag i online infoaften om HPV-vaccination

Når dit barn fylder 12 år, er det tid til HPV-vaccination, som en del af børnevaccinationsprogrammet. Er du forælder til et barn, der snart skal HPV-vaccineres, og er der noget, du mangler svar på? Så kom til online infoaften tirsdag den 29. september kl. 19.30, hvor læge Sidsel Lindgaard holder oplæg om HPV, HPV-relateret kræft og HPV-vaccination. Derudover er der god tid til at svare på spørgsmål fra jer, der ser med.
Aftenen arrangeres af indsatsen ’Stop HPV – bliv vaccineret’ og afholdes via Microsoft Teams Livebegivenhed, som let og gratis kan tilgås via link fra en browser.
Læs mere og deltag her