Nieuws van The Hunger Project.
Het kan wél.
23/04/21 | 
Bekijk dit bericht in je browser.

Vrolijkheidsvaccinatie.

Goedemorgen investeerder,

Ben jij al aan de beurt geweest voor een COVID-prik? Dit bericht gaat lekker over iets heel anders. Het is een vrolijkheidsvaccinatie. Want na het lezen ervan kan je niet anders dan grijnzen.

Daar is helemaal geen terrasje voor nodig, en ook geen teststraatfestivalkaartje. Want wát een woest stoere resultaten hebben we met elkaar mogelijk gemaakt.

Ga er even een kwartiertje goed voor zitten; klik op álle links, lees, kijk en luister – bij mij zingt nu in elk geval de lente onontkoombaar in mijn ziel. Het kan wél. Dank voor jouw onmisbare rol daarin.
 
Evelijne en Annelies,
ook wel de trotse dames van de directie. 
 
P.S. En oh ja – natuurlijk worden de epicentra-klinieken nu ook ingezet voor COVID-vaccinaties!

54 keer bewezen dat het kan.

54 keer bewezen dat het kan.

Van armoedebestrijding tot empowerment van vrouwen en verbeterde voedselzekerheid: 54 zelfredzame epicentra in Benin, Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, Malawi, Mozambique, Oeganda en Senegal hebben grootse stappen gezet. Bijna 900.000 mensen in 974 dorpen gaan daarmee verder, met het vertrouwen dat ze hun zelf gestelde doelen met eigen middelen kunnen behalen.

Lees alles over deze mijlpaal
Reis met ons mee.
In 2015 was Akotekrom in Ghana de eerste, 5 jaar later stond de teller al op 54 zelfredzame epicentra in 8 landen. Bekijk de video voor een feestelijk overzicht van alle zelfredzame epicentra.

Een greep uit de resultaten
van alle zelfredzame epicentra.


Als een epicentrum officieel zelfredzaam wordt, gaat het verder zonder The Hunger Project. We investeren niet langer tijd, menskracht of middelen in het gebied. Zonder steun blijft het epicentrum haar rol als motor van lokale ontwikkeling spelen. We nemen met een groot feest afscheid van elkaar, waarbij we vieren wat er is bereikt.

En we vieren véél, want deze gemeenschappen hebben bergen verzet:
Honger
Vrouwen
Armoede
Toekomst
Gemiddelde resultaten uit eindevaluaties van de 54 zelfredzame epicentra, t.o.v. midterm evaluaties, die we zo’n 3 tot 4 jaar voor de eindevaluatie afnamen.
Bekijk meer resultaten
“Met een lening kocht ik mijn 1e naaimachine. Nu leid ik als enige vrouwelijke naaister in ons dorp jongeren op.”

Lees het verhaal van Ndeye Ndiaye uit Senegal.

Lees ook onze blogs.

Over zelfredzaamheid en de 3 basisprincipes van onze aanpak: mensen komen zelf in actie, empowerment van vrouwen en slim samenwerken met lokale overheden.
“Mobilizing Communities for Self Reliance”

5 principes van mindset verandering.


Lees Mobilizing Communities for Self-Reliance door Grace Chikowi, directeur The Hunger Project Malawi.
“When a Woman Leads the Way”

De kracht van vrouwelijk leiderschap.

Lees When a Woman Leads the Way door Libasse Sow, voormalig hoofd Monitoring, Evaluation and Learning bij The Hunger Project Senegal.

“Local Governments as Key Drivers for Self Reliance and Sustainable Development”

Samenwerken met lokale overheden.


Lees Local Governments as Key Drivers for Self Reliance and Sustainable Development door Irene Naikaali, hoofd Programma’s bij The Hunger Project Oeganda.

Bewijs voor opschaling.

Zelfredzaamheid betekent niet dat er helemaal geen honger of armoede meer is. Nog niet per se elke bestaande behoefte of vraag is beantwoord, maar het gaat duidelijk beter.

Het belangrijkste is dat de gemeenschap zelf het dorp leidt. En dat ze zeker weten dat ze met elkaar nieuwe uitdagingen kunnen oppakken, ook bij tegenslag – op weg naar het einde van honger en armoede voor iedereen.

We zijn meer dan trots op de zelfredzame epicentra. Het laat ons zien dat verandering van onderop en van binnenuit echt werkt. De zelfredzame epicentra vormen de basis van de opschaling en verspreiding van onze aanpak. Want dat is ons ultieme doel: het concept van bestrijding van honger en armoede ‘van onderop’ verspreiden. Daarvoor is het bewijs, de inspiratie en het voorbeeld van zelfredzame epicentra cruciaal.
Logo The Hunger Project
Op de hoogte blijven? Volg ons op social media:
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
Over The Hunger Project
Contact
Arthur van Schendelstraat 500
3511 MH Utrecht
030 233 53 40
info@thehungerproject.nl
thehungerproject.nl
IBAN: NL69 TRIO 0254 7828 76

Minder mails van ons ontvangen?
Laat het ons weten of schrijf je uit.
Wij zijn er trots op gesteund te worden door