Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Miljarden verdwenen door BTW-carrouselfraude
De Europese lidstaten verliezen elk jaar 50 miljard euro aan criminele bendes die BTW-carrousels organiseren. Er wordt onder meer gesjoemeld met groencertificaten en andere energieproducten en digitale diensten als apps, games en videodiensten.
Lees verder »
‘Accountant in zorg vooralsnog niet goedkoper door horizontaal toezicht’
Horizontaal toezicht vereenvoudigt en verbetert het declaratieproces bij ziekenhuizen en ggz-instellingen, maar dat resulteert voorlopig nog niet in lagere accountantskosten, ondanks dat minister Bruins anders beweert.
Lees verder »
Advertorial: Betaalgedrag in Nederland: ruim helft van facturen te laat betaald

Wat is het betaalgedrag in Nederland? NLBeterBetaald analyseerde ruim 1,8 miljoen facturen en kwam tot verrassende inzichten. Vooral zakelijke dienstverleners hebben te maken met slechte betalers. En: de accountancy heeft twee keer zoveel openstaande facturen als andere branches. Bekijk de monitor voor meer inzichten.

Advertorial: Webinar: No hands accounting

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met No hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. Schrijf je nu in voor het online webinar ‘No hands accounting’ en ontdek hoeveel tijd en geld jij kan besparen!

Witlox Van den Boomen-grondlegger Piet van den Boomen overleden
De grondlegger van het huidige WVDB (Witlox Van den Boomen) Piet van den Boomen is op 2 mei op 95-jarige leeftijd overleden, meldt het Eindhovens Dagblad.
Lees verder »
20 maanden cel voor witwassen na FIOD-onderzoek
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 35-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft de man zich schuldig gemaakt aan het jarenlang witwassen van substantiële geldbedragen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
EVENT: De online accountancywerkplek

Op woensdag 15 mei, donderdag 16 mei, woensdag 22 mei en maandag 27 organiseert Arcus IT in samenwerking met Full•Finance en DOCCO IT het gratis event ‘Proef de vrijheid’. Steeds meer accountantskantoren kiezen voor een online werkplek. Deze transitie brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Bent u klaar voor de werkplek van morgen?

Lees verder »
Hof verwijst naar oud adagium ‘een beetje genot is ook genot’
Het Gerechtshof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank eerder deed, dat een dochter bij het overlijden van haar moeder fictief krachtens erfrecht (de WOZ-waarde van) de woning van haar moeder wordt geacht te hebben verkregen.
Lees verder »
BTW en verhuur vakantiehuisje. Reisbureauregeling complexer door Europese jurisprudentie
Volgens recente Europese jurisprudentie zou de verrekening van BTW bij de verhuur van vakantiewoningen en de verkoop van vakantiereizen anders moeten.  Dit geldt wanneer de ondernemer onderdelen van de reis niet zelf verzorgt, maar inkoopt van derden.  Denk aan het Italiaanse vakantiehuisje, eigendom van een lokale ondernemer.  Alleen nog maar BTW afdragen over de toegevoegde […]
Lees verder »
Inspectie SZW: Groei oneerlijke praktijken op de arbeidsmarkt
Het gaat goed met de Nederlandse economie en de werkloosheid loopt terug. De keerzijde van deze ontwikkeling is  de groei van het aantal oneerlijke praktijken op de arbeidsmarkt. De Inspectie SZW zag in 2018 schijnconstructies en misstanden waarbij werkenden ernstig financieel werden benadeeld of zelfs uitgebuit.
Lees verder »
21% BTW voor 1 product met 2 tissues aangeprezen voor stomapatiënten
Voor stomapatiënten aangeprezen producten van een verpakking met daarin 2 tissues zijn belast tegen 21% BTW, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
‘Eenderde MKB’ers denkt dat FinTech binnen vijf jaar plek banken inneemt’
Ondanks het relatief korte bestaan van FinTech in Nederland, verwacht maar liefst 31 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers dat FinTech-ondernemingen binnen vijf jaar de positie van banken hebben overgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse ondernemers.
Lees verder »
Vertaling herziene Standaard 540 goedgekeurd
Het NBA-bestuur heeft de vertaling goedgekeurd van de herziene ISA 540 De controle van schattingen en toelichtingen daarop. De herziene Standaard 540 zal worden opgenomen in de NV COS die ingaat op 1 januari 2020, meldt de NBA.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Crowdfunding: hoe meer zielen, hoe meer vreugde

Het begrip crowdfunding deed zo’n zes jaar geleden haar intrede op de Nederlandse financiële markt. Dat het een belangrijk onderdeel daarvan geworden is, blijkt wel uit het feit dat er inmiddels op jaarbasis meer dan honderd miljoen euro in omgaat.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Integratie Unit4 PSA Suite voor Accountancy en AuditCase

Voor accountantskantoren die gebruik willen maken van de projectmanagementmogelijkheden van Unit4 PSA Suite in combinatie met AuditCase voor het beheren van cliëntgegevens is een integratie gerealiseerd.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
CBS: Vermogensongelijkheid neemt af door aantrekkende woningmarkt
OPLEIDINGEN
Cursus Schenk- en erfbelasting (incl. aangifte erfbelasting)
Fiscaal Vanmorgen
25 juni 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Werkkapitaalbeheer en financiering
NBA Opleidingen
20 juni 2019
VACATURES
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN