Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 14 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Miljoenenclaim tegen EY na megafaillissement autodealer Koops Furness afgewezen
De aandeelhouders die door het faillissement in 2014 van de grote autodealer Koops Furness voor €6 miljoen het schip in gingen hebben geen succes met hun claim tegen EY. De rechtbank Overijssel heeft deze week geoordeeld dat EY weliswaar tuchtrechtelijk verwijtbare beroepsfouten heeft gemaakt, maar dat het accountantskantoor civielrechtelijk niets te verwijten valt.
Lees verder »
Accountantskantoor aangeklaagd na afzeggen personeelsfeest wegens corona
Een accountantskantoor met ongeveer 250 werknemers zegde in 2020 een bedrijfsfeest af vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar kreeg het daarover aan de stok met de organisator van het evenement. Bij de rechtbank Rotterdam claimde de evenementenorganisator onlangs een annuleringsvergoeding en anders een schadevergoeding van het accountantskantoor, maar de rechter wijst beide vorderingen af.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Proactief meedenken met je klant doe je zo!

Je klanten verwachten van jou dat je proactief met hen meedenkt en dat je inspeelt op ontwikkelingen in hun branche. Met de Fiscount eindklantproducten doe je meer dan dat. Je informeert niet alleen. Je attendeert je klanten ook op risico’s en kansen met handige tips en actiepunten.

Lees verder »
Controller krijgt celstraf en beroepsverbod voor verduistering en oplichting
Een 42-jarige financieel controller uit Tilburg is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast mag de man vijf jaar lang geen beroep uitoefenen waarin hij zich bezighoudt met financiële zaken. De controller lichtte zijn werkgever op en verduisterde grote geldbedragen.
Lees verder »
Gelden onttrekken aan Pensioen BV kan leiden tot verwijtbaar handelen bestuurder
De rechtbank Limburg boog zich recent over de vraag of een bestuurder van een Pensioen BV persoonlijk een ernstig verwijt kan worden gemaakt als de Pensioen BV de pensioenverplichting niet (langer) kan nakomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 maart online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
Fiscount lanceert online Kantorenplein
Fiscount komt met een nieuw initiatief: het online Kantorenplein. Dit platform is bestemd voor accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, die overwegen om een kantoor (of portefeuille) over te nemen dan wel het kantoor (of de portefeuille) te willen verkopen.
Lees verder »
Gunstig oordeel Hoge Raad voor gedupeerden woekerpolissen
De Hoge Raad heeft vrijdag een positieve uitspraak gedaan voor woekerpolisgedupeerden in de zaak van de Vereniging Woekerpolis.nl. Het verweer van Nationale Nederlanden dat de verzekeraar slechts minimale informatie aan klanten hoefde te verstrekken, wordt afgewezen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
NFT-invoicing maakt een einde aan de spookfactuur

Visma | yuki heeft als eerste bedrijf in Europa factuurverwerking veiliger gemaakt met blockchaintechnologie. De blockchaintechnologie is verwerkt in Yuki’s boekhoudplatform waarmee de echtheid van bonnen en facturen automatisch wordt geverifieerd. Dit vormt de eerste stap in een volledig veilige automatisering van factuurverwerking en -betaling én het einde van de spookfactuur. Een belangrijke voorwaarde voor […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat hebben een fysiotherapeut en een financieringsadviseur gemeen?

Stichting MKB Financiering is medio 2021 gestart met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB. Een belangrijke stap in het professionaliseren van de dienstverlening rondom het financieringsadvies door accountants en mkb-adviseurs. In dit artikel lees je meer over het belang van dit nieuwe keurmerk.

Lees verder »
Fraudeonderzoek bij Pels Rijcken schoot flink tekort, deken belemmerde onderzoek
Het onderzoek naar de fraudezaak bij Pels Rijcken is niet goed uitgevoerd en de deken, een voormalig partner bij Pels Rijcken, heeft de evaluatie van dat onderzoek door het College van Toezicht Advocatuur zelfs belemmerd. In het fraudeonderzoek werd de Wwft geheel buiten beschouwing gelaten.
Lees verder »
Waarom een accountantskantoor meer is dan één vennootschap
Een storende fout – dat verweet ons een advocaat vorige week. We hadden een artikel gepubliceerd over een ontoelaatbare fiscale constructie door de fiscalistenmaatschap van het kantoor.
Lees verder »
Handhaaf het sociale contract
Leveranciers en andere belanghebbenden rekenen erop dat bedrijven hun jaarrekeningen deponeren bij de Kamer van Koophandel. Vele ondernemingen laten deponering achterwege waardoor het onduidelijk is hoe verstandig het is met de betrokken bedrijven zaken te doen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Achtste periode NOW maandag open, vooral horeca profiteerde van zevende periode
Subsidieregeling STAP-budget wijzigt, aanvragen vanaf 1 maart
Visma neemt Amsterdamse HR-tech scale-up Appical over
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
16 februari 2022
Webinar ‘Het nieuwe winkelen’
King Software
16 februari 2022
Webinar Aangifte Inkomstenbelasting (IB) en Vennootschapsbelasting (Vpb) 2021
Extendum
17 februari 2022
VACATURES
Boekhouder – Accounting & Treasury (m/v/x) 20-24 uur, Amsterdam en hybride
Duits-Nederlandse Handelskamer
Den Haag
Accountant relatiebeheerder in Rotterdam
Moore DRV
Rotterdan
Controleleider
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN