ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-09-2023
Million Manhoef: "Ik had wel verwacht dat ik er weer bij zou zitten"

Na een goede start bij Vitesse is Million Manhoef opnieuw geselecteerd voor Jong Oranje. De buitenspeler maakte vorig seizoen indruk bij zowel zijn club als bij Jong Oranje. Hij blikt positief vooruit op de komende periode onder de nieuwe bondscoach Michael Reiziger. "Ik heb de trainer nog niet gesproken, maar heb zin om met hem aan de slag te gaan."


lees verder
WIN: De nieuwe biografie 'Xavi' van Leo Oldenburger

Het verhaal van Xavi: het wonderkind met de gouden krullen, een van de meest veelbelovende voetballers van dit moment. ELF Voetbal mag opnieuw een mooi boek weggeven. Dit keer het boek 'Xavi' van Leo Oldenburger. Beantwoord de prijsvraag onderaan het artikel om kans te maken! 

lees verder
ELF Voetbal nummer 9, 2023: met Frenkie, Quilindschy, Branco, Erik Falkenburg en Bruno Varela

De nieuwe leider van FC Barcelona. Die status heeft Frenkie de Jong dit seizoen afgedwongen bij de landskampioen van Spanje. Te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. In nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Quilindschy Hartman, Bruno Varela, Erik Falkenburg, Marco Boogers en Raymond Atteveld.

lees verder
Ishan Kort over Suriname: 'Jongens vragen aan mij hoe ze in contact kunnen komen met Natio'

Ishan Kort reist dinsdag naar Suriname toe, voor de Nations League-wedstrijden tegen Grenada en Cuba. ELF belde met de 23-jarige keeper om te praten over die wedstrijden, het opvallende speelschema en de groei van Natio.

lees verder
Raymond Atteveld, assistent-trainer Shakhtar Donetsk: "We zien raketten overvliegen en hier geldt een avondklok"

Bommen en gevechten vernietigen Oekraïense steden en dorpen. In al die ellende gaat het voetbal gewoon door. Raymond Atteveld werkt in het oorlogsgebied, als assistent-trainer bij Shakhtar Donetsk. De 57-jarige Amsterdammer beseft de zorgen van zijn naasten. "Mijn echtgenote vroeg of ik wel goed bij mijn hoofd was."

lees verder
Eredivisie op plaats 7 hoogste transferuitgaven deze zomer, Ajax in top 20 van clubs

De transferperiode zit erop en ook in de Eredivisie vlogen de miljoenen weer over de toonbank. Sterker nog, in Nederland gaven clubs nog nooit zoveel geld uit. In totaal ging er 227 miljoen euro naar nieuwe spelers. Daarmee is het record van vorig seizoen, toen er 196 miljoen euro werd uitgegeven, direct verbroken. Het grote verschil is echter dat er afgelopen seizoen ook veel meer inkomsten door transfers waren. Die balans is nu 345 miljoen euro aan inkomsten tegenover 458 miljoen euro aan inkomsten in het afgelopen seizoen.

lees verder
Marco Boogers, oud-spits nu directeur familiebedrijf: "Geld interesseert me helemaal niet"

Trainers en bestuurders vonden hem een lastig mannetje. Marco Boogers geeft het zelf toe. Hij was rechtlijnig, had een duidelijke mening en een grote hekel aan meelopers en jaknikkers. Nog steeds. Na zijn actieve carrière, die hem voorbij zeven clubs in de Eredivisie en een Premier League-club bracht, werd hij technisch directeur. Nu leidt de 56-jarige Dordtenaar met zijn gezin een florerend familiebedrijf. "We staan nog maar aan het begin."

lees verder
Dit is de selectie én het programma van Jong Oranje

Jong Oranje ziet er compleet anders uit dan op het afgelopen EK, deze zomer. Michael Reiziger is de nieuwe bondscoach en die heeft liefst vijftien debutanten opgeroepen voor de komende interlandperiode. Dat is natuurlijk niet heel gek, want een deel van de spelers is na het EK te oud om nog mee te doen aan de volgende EK-kwalificatieperiode. Check hier het programma en de selectie van Jong Oranje voor de komende periode. 

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder