ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-02-2023
Million Manhoef: krachtpatser, snelheidsduivel en reuzendoder

Onder het toezicht van een staande ovatie verliet Million Manhoef na afloop van Vitesse - FC Utrecht het veld. De jonge aanvaller van Vitesse was de grote uitblinker in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. De kleine linkspoot excelleerde nadat ploeggenoot Carlens Arcus rood kreeg en zorgde voor de verrassende 1-0 voor Vitesse. Centrumverdediger Mike van der Hoorn zal 's nachts nog wel eens even wakker schrikken. Van der Hoorn kon Manhoef totaal niet bijbenen.


lees verder
Samenvatting Real Madrid - Al-Hilal (5-3)

Real Madrid heeft zich zaterdagavond tot wereldkampioen gekroond. De ploeg van Carlo Ancelotti won in de finale van het WK voor clubs met 5-3 van Al-Hilal mede door een uitstekend spelende Vinicius Junior. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hieronder. 

lees verder
ELF Voetbal nr 2: Cody Gakpo, Bruno Martins Indi, Wout Brama, Michel van de Korput en de grootste transferkapingen

Ontwapende openhartigheid. De nieuwe ELF Voetbal staat er vol mee. Diverse spelers en oud-voetballers gaven ons een eerlijk en met name open kijkje in hun leven. Bruno Martins Indi, Wout Brama, Alexander Büttner, Wout Brama en Michel van de Korput houden niets achter voor de lezer. Daarnaast laten zijn voormalige jeugdtrainers in nummer 2 van 2023 hun licht schijnen over Cody Gakpo, toont Nick Olij zijn tatoeages met een verhaal en gingen we de hond uitlaten met Pawel Bochniewicz, aanvoerder van sc Heerenveen.

lees verder
FC Groningen niet als enige in de problemen: Deze vaste klanten staan opeens ook op degraderen

Zaterdagavond kreeg FC Groningen een nieuwe klap in het gezicht. PSV rekende kinderlijk eenvoudig met de Groningse formatie af, waardoor de laatste plek in de competitie weer het vonnis is. De focus moet nu maar op één ding liggen in Groningen: de eerste degradatie in tientallen jaren zien te voorkomen. De Groningers staan in die missie niet alleen in Europa. Deze topclubs staan net als FC Groningen in de degradatiezone.

lees verder
Aanvalsduo Van den Boogaard en Beeren verknocht met BVC Bloemendaal: "Draait hier eerder om hoe laat de kantine open is"

Joost van den Boogaard (26) en Koen Beeren (28) sloegen hun vleugels uit om hun sportieve ambities na te streven. Ze gingen het avontuur aan en speelden in de Tweede Divisie. De eerste bij VV Noordwijk, de tweede bij Koninklijke HFC. Maar de lokroep van hun vertrouwde amateurclub BVC Bloemendaal was te groot. Beiden keerden terug op het vertrouwde nest. "Er is niks beters dan Bloemendaal."

lees verder
Hoe Xavi Simons na zaterdagavond een lijstje met de grootste talenten van Europa aanvoert

PSV maakte zaterdagavond gehakt van FC Groningen. De wedstrijd kende meerdere uitblinkers aan Eindhovense zijde, maar de grote man bij PSV was wederom Xavi Simons. De jongeling dicteert het spel in Eindhoven. Met wederom een extra doelpunt en nog maar weer eens een assist mag Simons zich in een wel heel exclusief rijtje toptalenten voegen.

lees verder
Interview Nick Olij: "Mijn twee zoons probeer ik ook Spaanse woordjes bij te brengen"

Het is een cliché. Nick Olij geeft het direct toe, maar het klopt in het geval van de doelman van Sparta Rotterdam volledig. "Tatoeages zijn verslavend." Zijn rechterarm stond als eerst vol, gevolgd door zijn linkerarm. Nu is zijn rechterbeen aan de beurt. "Ik ben nog lang niet klaar, heb veel plannen. Alles mag vol, behalve mijn nek."

lees verder
Dit zijn de beste spelers van het jarige FC Twente

FC Twente is vandaag jarig en om dat te vieren zetten we de club even in het zonnetje. In dit artikel blikken we terug op de beste spelers aller tijden van FC Twente en bespreken we wat hen zo bijzonder maakte en hoe ze de club hebben beïnvloed. 

lees verder
PANNA! 73, Oranje-boys aan de top: over bromance, bizarre transfers, gekke contracten, slechtste landen, Van Hooijdonk en Tannane

De nieuwe PANNA! is er weer! Op de cover van nummer 73 prijken Wout Weghorst, Cody Gakpo en Daley Blind. Drie spelers die tijdens de zojuist afgesloten winterse transferwindow naar een Europese topclub vertrokken. In het nieuwe magazine zetten we de meest bizarre transfers ooit voor je op een rij, de gekste contracten die spelers ooit afsloten en stellen we de tien slechtste landen van de wereld aan je voor!

lees verder