Welke stinsenplanten bloeien? | Podcast: zingende vinken
SLAPEN BLOEMEN?

SLAPEN BLOEMEN?

Krokussen en bosanemonen sluiten ’s avonds hun bloemen. Waarom eigenlijk?
Roots
Roots-lezersreis
EXTREMADURA: WAANZINNIG VEEL VOGELS ZIEN IN 1 WEEK

Vale gier, hop, grote trap of de Spaanse keizerarend, welke vogels wil jij graag zien in Extremadura? Dit voorjaar (gegarandeerd vertrek zondag 29 maart 2020) organiseert Roots in samenwerking met BirdingBreaks een heerlijke 7-daagse vogelreis naar deze Spaanse regio waar zo’n 340 verschillende soorten vogels leven. Er zijn nog enkele plekken ...
Foto: Laurens Steijn

Roots
Natuur dichtbij
BLOEIEN DE STINSENPLANTEN AL?

Bij stinsen, staten en buitenplaatsen beginnen de stinsenplanten weer te bloeien. Het tijdstip van de bloei is door het weer ieder jaar anders. De Stinzenfloramonitor is daarom een prima hulpmiddel om je bezoek aan de landgoederen en parktuinen te plannen.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Roots-podcast
ZO ZINGT DE VINK

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. De aflevering van februari gaat over de vink, die in dialect kan zingen. Plus: het laatste vogelnieuws en waarom hebben buizerds zoveel verschillende kleurtinten?
Foto: Frank Koebrugge

Roots
Vogelwandelen
OVER BOERENPADEN

Wandelen bij Hazerswoude in het Groene Hart: natuurliefhebbers trekken bij dit idee direct hun wandelschoenen aan. En niet zonder reden: in de weilanden gonst het in de winter van de water-, weide- en wintervogels.
Foto: Edwin Giesbers

Doe mee en win!
ROOTS NATUURFOTO WEDSTRIJD 2020

Ben jij wild van natuurfotografie en ga je graag met jouw camera de natuur in? Stuur je mooiste foto’s voor 27 maart in via rootsmagazine.nl/natuurfotowedstrijd.nl en maak kans op een super-de-luxe Canon EOS 90D-camera t.w.v. € 1.420 of een van de andere te gekke prijzen!

Roots
Roots
Nu langs het strand
AMERIKAANSE ZWAARDSCHEDE

De schelpen van de Amerikaanse zwaardschede spoelen massaal aan op de Nederlandse stranden, zeker met dit stormachtige weer. Dat is niet altijd zo geweest. Sterker nog: vóór 1980 was deze soort hier nog afwezig ...
Foto: Hannie Joziasse

Roots
Superaanbieding
INSPIRATIE OPDOEN OP DE FIETS EN WANDELBEURS?

Nieuwe routes en inspirerende bestemmingen: je vindt het van 28 februari t/m 1 maart op de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Themaland is Duitsland: al jaren een fiets- en wandelwalhalla, met prachtige rivierenroutes en mooie natuurgebieden. Als bezoeker heb je ook gratis toegang tot de E-bike Xperience, een beurs vol e-bikes en testparcoursen.

Onze collega’s van FietsActief hebben nu een mooie aanbieding: ontvang 2 kaarten voor de Fiets en Wandelbeurs 2020 (t.w.v. € 32) bij 1 jaar FietsActief, voor maar € 39,95!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer