Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Minister blijft vaag over eindbestemming vrachttol
 
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft de nieuwe conceptwet voor de trucktol naar de Tweede Kamer gestuurd, maar blijft in het voorstel vaag over het terugsluizen van de jaarlijkse opbrengsten van 55 miljoen euro naar het wegvervoer.
 
 
 
#
 
Broekman meldt omzetgroei tot 200 miljoen
 
Het Rotterdamse Broekman Logistics meldt een groei van de omzet in 2018 met 6% tot 200 miljoen euro. Volgens topman Raymond Riemen is die te danken aan de investeringen van de afgelopen jaren.
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Lees Nieuwsblad Transport, week 26
 
Deze week in Nieuwsblad Transport onder meer het dossier Multimodaal, met verhalen over DB Cargo, analyse over de groei van de binnenvaart en data delen in de logistiek. Verder een reportage over veiligheid aan boord, nieuws over rekeningrijden, een overname door H.Essers, aanpak ‘verdozing’ in Nederland en nog veel meer!
 
 
 
#
 
Rode cijfers voor FedEx door hogere integratiekosten TNT
 
De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx leed over laatste kwartaal van het gebroken boekjaar 2018/2019 een verlies van bijna 2 miljard dollar. Over dezelfde periode vorig jaar behaalde FedEx nog een nettowinst van 1,1 miljard dollar.
 
 
 
#
 
Berlijn voert budget voor infra op tot record van 15,3 miljard
 
Volgend jaar geeft Duitsland 15,3 miljard euro uit aan investeringen in wegen, spoor- en vaarwegen. Dat was ook het plan voordat het Europese Hof van Justitie een streep zette door de voorgenomen invoering van een tolheffing voor personenwagens en licht vrachtvervoer op autosnelwegen.
 
 
 
#
 
Krone neemt Brabantse trailerbouwer Knapen over
 
Krone, de grote Duitse fabrikant van opleggers en aanhangers, heeft de Nederlandse branchegenoot Knapen overgenomen. Over de overnameprijs van 100% van de aandelen bewaren de familiebedrijven het stilzwijgen.
 
 
 
#
 
MSC betaalt ruim 3 miljoen voor kosten containers ‘Zoe’
 
MSC gaat de onlangs ingediende schadeclaim van 3,35 miljoen euro betalen. Dat heeft de rederij dinsdagavond laten weten aan minister Cora van Nieuwenhuizen. Dat zei de bewindsvrouw woensdagmiddag tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer.
 
 
 
#
 
‘Waarom laten we ons naar de slachtbank leiden?’
 
Geen goed woord heeft luchtvrachtveteraan Paul Parramore (67) over voor het huidig luchtvrachtbeleid van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur), nadat zij vorige week de brandende wens van de vrachtsector, een quota van 4% aan vrachtvluchten op Schiphol voor de sector, in de prullenbak deponeerde. Volgens de minister zou zo’n status aparte in strijd zijn met...
 
 
 
#
 
‘Verrommeling door wildgroei distributiecentra aanpakken’
 
Minister Kajsa Ollongren (D66, Binnenlandse Zaken) wil de ‘verloodsing’ van Nederland een halt toeroepen. Zij doelt daarmee op de steeds talrijkere en grotere distributiecentra die onder meer in Brabant en Limburg verrijzen.
 
 
 
#
 
Commentaar – Mag het iets concreter
 
Maar liefst 132 pagina’s telt het ontwerp Nationale Omgevingsvisie, ontwerp-Novi voor intimi, die minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) deze week namens het kabinet naar de Tweede Kamer stuurde. Samen met nog zeven rapporten, waaronder een milieueffectrapport, van samen 541 pagina’s. Is het misschien de bedoeling de volksvertegenwoordigers te verdrinken in een tsunami van ambtelijke rapporten?
 
 
 
#
 
Vakbond Nautilus: ‘Varen steeds minder echt varen’
 
De verantwoordelijkheden die bemanningsleden van schepen op hun schouders krijgen gelegd, worden groter en groter, stelt voorzitter Marcel van den Broek van zeevarendenvakbond Nautilus Nederland. ‘Kijk maar naar het klimaatbeleid’, zei Van den Broek dinsdag op het door de vakbond georganiseerde symposium ‘Duurzaam fit blijven aan boord’.
 
 
 
#
 
H.Essers versterkt zich in Nederland door overname Gebr. Hoefnagels
 
H.Essers, de logistieke dienstverlener uit het Belgisch-Limburgse Genk, heeft zich versterkt in het bouwvervoer in de Benelux door de overname van Gebroeders Hoefnagels uit Nederlands Limburg en Noord-Brabant.
 
 
 
#
 
Schiphol zet glijvlucht op vrachtgebied voort
 
Schiphol zag het vrachtaanbod over de maand mei met 7,6% afnemen naar 133.848 ton, bij een aanhoudend groot verlies aan vrachtvluchten van bijna 12% naar 1225 bewegingen.
 
 
 
#
 
Rekeningrijden personenauto’s in 2026: transportbranche blij
 
Er komt waarschijnlijk toch een vorm van rekeningrijden voor personenauto’s. Dat blijkt uit uitgelekte plannen van het kabinet. Brancheorganisaties TLN en Evofenedex zijn blij dat niet alleen het vrachtverkeer, maar ook automobilisten straks gaan betalen per gereden kilometer.
 
 
 
#
 
Video: Roemrucht vrachtschip wordt hotel voor vissen en krabben
 
Het voormalige vrachtschip ‘Adele Hagenah’ is zondag voor de kust van Florida afgezonken om te dienen als hotel voor vissen, krabbetjes en koraal. Een frappant einde voor de oude kustvaarder die een halve eeuw geleden al eens zonk na een aanvaring voor de kust bij Wijk aan Zee.
 
 
 
#
 
Nederlandse vlag drie plaatsen terug op ranglijst Port State Control
 
De Nederlandse vlag is drie plekken teruggevallen naar de zesde plaats op de mondiale ‘witte lijst’ van nationale scheepsvlaggen, die het zogenoemde Paris MoU on Port State Control (PSC) jaarlijks publiceert.
 
 
 
#
 
DSV gaat mega-dc van 90.000 vierkante meter neerzetten in Tholen
 
DSV gaat in Tholen een mega-distributiecentrum bouwen. De oppervlakte beslaat zo’n 90.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener ondertekende maandag een contract met de gemeente.
 
 
 
#
 
Foto’s: Stapel Damen-rompen per heavy lifter onderweg naar Rotterdam
 
Het zware ladingschip ‘Black Marlin’ van Boskalis is uit Shanghai vertrokken met een lading van negentien scheepsrompen voor de Damen-groep aan dek.
 
 
 
#
 
JF Hillebrand koopt Duitse wijntransporteur 3W
 
De grote Europese drankendistributeur JF Hillebrand bouwt verder aan het Europese wegtransport via de acquisitie van het Duitse familiebedrijf en wijntransporteur 3W Logistik. Aan de overname in de Europese drankenlogistiek is door de partijen geen prijskaartje geplakt.
 
 
 
#
 
VS wil extra controles MSC-schepen na vondst nóg meer drugs
 
Schepen van rederij MSC moeten in de VS de komende tijd extra controles ondergaan. Dat is het gevolg van de vondst van een megalading drugs aan boord van de ‘MSC Gayane’ in de haven van Philadelphia. Onder andere de eerste en tweede officier van het schip zijn verdachten in de zaak.
 
 
 
#
 
‘Hapag en Evergreen investeren 2,2 miljard in vernieuwing vloot’
 
Container carriers Evergreen en Hapag-Lloyd zouden plannen hebben om flink te investeren in hun vloot. Het zou gaan om in totaal maximaal vijftien schepen, die samen een slordige 2,2 miljard dollar kosten (1,94 miljard euro, tegen huidige wisselkoersen).
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Meer regie bij het bouwen van distributiecentra in Nederland is hoognodig  
 
 
stem Eens. Het huidige beleid zorgt voor verrommeling.
stem Eens. Anders gaat het Nederlandse landschap eraan.
stem Oneens. Economie is belangrijker dan landschap.
stem Waar bemoeit de politiek zich mee.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam