Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 22 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Zelf opgelegd rijverbod auto van de zaak wassen neus
Een zelf opgelegd verbod op privégebruik van de auto van de zaak in een arbeidsovereenkomst volstaat niet om onder de bijtelling uit te komen. Op zo’n verbod moet een reële controle plaatsvinden, vindt de Hoge Raad.
Lees meer
 
 
Minister: continuïteit accountantsorganisatie parallel aan publiek belang
Minister Hoekstra van Financiën wil interne toezichthouders van accountantskantoren niet de norm opleggen dat zij het publiek belang altijd voor andere belangen laten gaan. Maar het vennootschapsbelang loopt naar zijn idee vaak parallel met het publiek belang van de kwaliteit van wettelijke controles, schrijft hij.
Lees meer
 
Gratis voorbeelddocumenten AVG Advertorial

Wil je concreet aan de slag met het implementeren van AVG (GDPR) op jouw kantoor?
Gebruik dan deze handige voorbeelddocumenten! Zo regel je op de juiste manier de verwerking van persoonsgegevens.
• Model gegevensverwerkersovereenkomst
• Model privacybeleid

Download gratis >

 
‘SZW kijkt naar lagere AOW-leeftijd zware beroepen’
De AOW-leeftijd is misschien niet voor alle beroepgroepen in beton gegoten. Dat schrijft de Telegraaf. Volgens de krant wordt binnen het ministerie van Sociale Zaken bezien of er aan de AOW-leeftijd kan worden getornd om de vakbonden tevreden te stellen en akkoord te gaan met een nieuw pensioenstelsel.
Lees meer
 
 
‘Grondstoffenscanner’ voor risicomanagement MKB
Het ministerie van Economische Zaken heeft woensdag de website grondstoffenscanner.nl gelanceerd voor het midden- en kleinbedrijf. Met deze online tool kunnen bedrijven snel opzoeken welke risico’s er kleven aan de grondstoffen die worden gebruikt en eventuele risico’s managen. Daarbij gaat het niet alleen om het gevaar dat de grondstoffen opleveren, maar ook economische en sociale […]
Lees meer
 
‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ voor Kleisteen Advertorial

Kleisteen online boekhouden heeft op 1 maart 2018 het ‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ ontvangen van Onderzoeksbureau GBNED. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee! Er wordt op tientallen aspecten getest in een aantal gebieden. Kleisteen scoort goed op robotic accounting, online samenwerken met de accountant, service, ingebruikname, functionaliteit, boekingen en rapportages. =>

 
Deloitte lijft belastingsoftwareontwikkelaar Tytho in
Deloitte heeft advies- en softwarebedrijf Tytho ingelijfd. Dit in Nederland gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in fiscale applicaties. Dat hebben de bedrijven laten weten.
Lees meer
 
 
Helft succesvolle bedrijven gebruikt Exact Online
Meer dan de helft van succesvolle Nederlandse bedrijven (51,2%) gebruikt Exact Online als boekhoudprogramma. Dit stelt Appwatching op basis van onderzoek onder 41 bedrijven die of in de Deloitte Fast50 staan of een FD Gazelle zijn. 
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
Hoogleraar Kavelaars: opheldering over verlengde navorderingstermijn
De verlengde navorderingstermijn is niet van toepassing op in Nederland verworven inkomsten die pas in een later stadium buiten het zicht van de belastingdienst op een buitenlandse bankrekening worden gestort. Dat schrijft hoogleraar Peter Kavelaars, hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam  en partner bij Deloitte.
Lees meer
 
 
BDO waarschuwt: beschikkingen UWV kloppen soms niet
Werkgevers die recht hebben op het Lage inkomensvoordeel (LIV) hebben een beschikking ontvangen van het UWV. Maar soms blijken die beschikkingen niet te kloppen, meldt BDO.
Lees meer
 
 
Accenture krijgt het zwaar voor de kiezen
In een bloeiende markt krijgt Accenture Nederland het zwaar voor de kiezen. De omzet van het adviesbureau krimpt al twee jaar op rij, , blijkt uit het jongste jaarverslag over het boekjaar 2016-’17, schrijft het FD.
Lees meer
 
 
Pin-transacties ING dubbel afgeboekt
Als gevolg van een storing heeft ING die miljoen pin-transacties dubbel afgeboekt. Bijschrijvingen zijn niet getroffen door de storing. 
Lees meer
 
 
‘SZW kijkt naar lagere AOW-leeftijd zware beroepen’
De AOW-leeftijd is misschien niet voor alle beroepgroepen in beton gegoten. Dat schrijft de Telegraaf. Volgens de krant wordt binnen het ministerie van Sociale Zaken bezien of er aan de AOW-leeftijd kan worden getornd om de vakbonden tevreden te stellen en akkoord te gaan met een nieuw pensioenstelsel.
Lees meer
 
 
Apple Pay te gebruiken via ‘achterdeurtje’ Bunq
Bezitters van een iPhone kunnen nu ook met hun telefoon mobiel betalen in Nederland. Via een Italiaans-Spaans ‘achterdeurtje’ heeft online bank Bunq dat mogelijk gemaakt.
Lees meer
 
Google Mijn Bedrijf: Wat, waarom en hoe? Contentpartner
Waarschijnlijk heeft u met uw kantoor ondertussen de stap al gezet om een pagina te maken op de verschillende social media platformen zoals Facebook (en zo niet, doe dit meteen!). Een pagina op deze platformen is een goede manier om naamsbekendheid te creëren voor uw bedrijf en om in contact te blijven met uw klanten. […]
 
Cursus Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Steeds vaker hebben vermogende ondernemers behoefte aan privacy. Met één druk op de knop kan immers iedereen via het handelsregister inzien hoeveel vermogen er in een vennootschap zit. De komst van een UBO-register versterkt dit gevoel van onrust. Tijdens deze cursus bespreekt Jeroen Knol de ins en outs van de omvorming van een holding-BV naar […]
 
Bereid je voor op de nieuwe privacyregels bij arbeidsrelaties Opleiding
Privacy en het beschermen van gegevens van werknemers zijn belangrijke thema’s voor werkgevers in 2018. Belangrijk wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt. Je moet je hier nu al op voorbereiden. De juiste omgang van werkgevers met de privacy en de gegevens van werknemers wordt van groot belang. Een onjuiste […]
 
Accountant Manager Controlepraktijk DRV Oud-Beijerland Vacature
Wil jij aanspreekpunt zijn voor diverse cliënten in de echte economie? Een cruciale rol spelen in de advisering van jouw cliënten? En een bijdrage leveren aan de praktijkontwikkeling en jouw teamleden ontwikkelen? Kom dan eens praten over de functie van Accountant Manager Controlepraktijk bij DRV, het topkantoor in de echte economie. Dit ben jij Natuurlijke […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn