Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 8 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van Rij: 40.000 betalingsregelingen ingetrokken, nu nog 55.000 ondernemers met betalingsachterstand
Het is bij de afwikkeling van de coronabelastingschulden niet mogelijk om alle werkzaamheden en invorderingsmaatregelen tegelijk op te pakken. Daarom worden hierin gefaseerd keuzes gemaakt, schrijft staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit & Belastingdienst). Dat betekent nadrukkelijk niet dat ondernemers hun belastinguitstel niet hoeven terug te betalen.
Lees verder »
Forfaitaire percentages box 3 zijn bekend: wat betekent dit voor jouw fiscale positie?
In het nieuwe box 3-stelsel dat vanaf 2027 gaat gelden zal op basis van het werkelijk behaalde rendement worden geheven. Tot die tijd is de Overbruggingswet box 3 van toepassing, waarbij niet het werkelijk behaalde maar het forfaitair bepaalde rendement de belastingdruk in box 3 bepaalt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Inspirerende veranderingen in gang zetten

Als Director Audit bij Visser & Visser is Robert eindverantwoordelijk voor alle internationale controle-opdrachten. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis en helpt hij anderen om beter te worden. Pas als je persoonlijk goed in de wedstrijd zit, kun je vakinhoudelijk goed presteren. Wil jij ook collega’s coachen in groei en ontwikkeling?

Kom kennismaken »
Minister hoeft werk van accountant niet te checken bij vaststelling NOW
Een accountant gaf afkeurende accountantsverklaringen af bij de opgegeven netto-omzetten van een aantal dochtermaatschappijen, omdat die niet in overeenstemming met de vereisten van de NOW-1 waren vastgesteld. De minister stelde de definitieve tegemoetkomingen daarom op € 0 vast. 
Lees verder »
Bestuurder stemde stilzwijgend in met inschakelen belastingadviseur
De bestuurder van het Amstelveense bedrijf Otentica stelde bij de rechtbank Amsterdam dat hij in de veronderstelling verkeerde dat een belastingadviseur bij het notariskantoor hoorde dat Otentica had ingehuurd bij een herstructurering. De belastingadviseur zou dan ook geen kosten in rekening kunnen brengen bij Otentica. Bovendien had de belastingadviseur nooit een schriftelijke opdrachtbevestiging verstrekt aan […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Praktische online marketingtips voor boekhouders

Is online marketing alleen iets voor dure bureaus en webshops? Zeker niet! Maar wat houdt online marketing precies in en wat kun jíj ermee als boekhouder of accountant? Na het lezen van deze 6 praktische tips weet je hoe jij dit succesvol inzet.

Ik wil dit lezen »
AV-Top 50 | Kleine teams, groots in groei
Qconcepts verwelkomde dit jaar haar 150e collega. Door bewust te werken in kleine, ervaren teams en de mens centraal te zetten, willen ze deze kwalitatieve groei doorzetten. Partner Thijs van de Schans en assistant manager Leila Lamnadi vertellen.
Lees verder »
Ook in België klantenstops bij accountants vanwege werkdruk en personeelstekort
Bijna de helft van de accountantskantoren in België wil niet meer groeien of wil zelfs zijn activiteiten terugschroeven omwille van de hoge werkdruk. 58% van de accountants geeft aan dat het verminderen van de werkdruk de topprioriteit is, eerder dan te investeren in digitale tools of het opleiden van werknemers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met deze vier tips kies je een goed CRM-systeem voor je accountancykantoor
Op zoek naar een CRM-systeem voor je accountancykantoor? Na het lezen van dit artikel ben je goed op weg! Gebruik de volgende vier concrete tips en vind je best passende software. 
Lees verder »
Borgstelling als handelen in de hoedanigheid van aandeelhouder is onzakelijk
Als iemand zich borg heeft gesteld voor een geldverstrekking aan een vennootschap en handelt als aandeelhouder, kan het borg staan als onzakelijk aangemerkt worden. Het eventueel uit die borgstelling voortvloeiende verlies kan ook niet ten laste van het resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogen worden gebracht.
Lees verder »
Veel knelpunten rond informatiebeschikking, nieuwe wetgeving in voorbereiding
Het demissionaire kabinet heeft onderzoek laten uitvoeren naar de werking van de informatiebeschikking vanaf 2016. Staatssecretaris Van Rij van Financiën stuurt het onderzoeksrapport naar de Kamer. Een aantal in 2016 geconstateerde knelpunten bestaan nog steeds, en zijn op onderdelen meer gaan knellen. Daarnaast wordt geconcludeerd dat er een nieuw knelpunt is bijgekomen.
Lees verder »
Genoten loon kan niet als negatief resultaat uit overige werkzaamheden worden aangemerkt
Een werknemer wil het genoten loon van een vennootschap als negatief resultaat uit overige werkzaamheden in zijn aangifte aangeven. Dat is echter niet toegestaan omdat de werkgever het loon in haar aangiften loonheffing heeft verantwoord en daarover loonheffing heeft afgedragen, oordeelt de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
‘Helft Nederlandse mkb-ondernemers mist inzicht in gemiddelde uurprijs’
De helft van de Nederlandse mkb-ondernemers heeft onvoldoende inzicht in het gemiddelde tarief dat zij per uur in rekening brengen. Dit gebrek aan kennis wordt versterkt door het feit dat vier op de tien ondernemers niet weten hoeveel winst zij per uur maken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ABN AMRO: arbeidspotentieel onder gepensioneerden grotendeels onbenut
Van Rij: geen aparte behandeling betaalrekeningen in box 3
Coronaschulden blijven onbetaald door personeelsgebrek bij Belastingdienst
Baker Tilly VS komt grotendeels in handen van private equity
OPLEIDINGEN
4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
28 februari 2024
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 maart 2024
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
Assistent accountant Agri
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Junior belasting adviseur in Goes
Moore DRV
Goes
(Sr) Assistent Accountant MKB Samenstel Noordwijk
Jobs in Finance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN