Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
19 maart 2018
Minister komt met integriteitsoffensief
 
Een verplichte VOG voor wethouders, een 'basistoets integriteit’, en voorstellen gericht tegen belangenverstrengeling. 'Het handelen van politieke ambtsdragers dient smetteloos te zijn,' aldus Ollongren.
 
Lees meer
 
‘Handelingsverlegenheid’ bij ondermijning en inmenging
 

Veel gemeenten ervaren 'een zekere handelingsverlegenheid' bij ongewenste buitenlandse inmenging. Het kabinet bekijkt of er extra instrumenten nodig zijn in de ‘bestuurlijke gereedschapskist’.

 
Lees meer
 
Advertorial
Vacature Controller (4 fte)
 
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving en digitale cultuur, is per direct op zoek naar een Controller (min. 24u.). De controller draagt zorg voor de control op alle financieringsstromen en focust zich op het op een hoger niveau neerzetten van het financiële beleid en de planning- & controlcyclus.
 
Meer informatie
Overheidssites steeds meer geraadpleegd
 

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zette op een rij hoe vaak er in 2017 naar sites van gemeenten en andere overheden werd gesurft en met welk doel. Vooral hoogopgeleiden gebruiken het digitale kanaal.

 
Lees meer
 
Lokale bestuurders: pak deeleconomie aan
 

‘Pas regels, heffingen én toezicht ook gewoon toe op de deeleconomie, zoals Airbnb-diensten.’ Dat is een van de oproepen van MKB-Nederland richting de nieuw te vormen coalities.

 
Lees meer
 
Een dag op pad met een boa: ‘Handhaven gaat altijd door’
 
Lees meer
 
Het salaris van een raadslid en meer opvallende verkiezingsfeiten
 
Lees meer
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Je ontvangt deze mail omdat je bent aangemeld op het e-mailadres:
newsletter@newslettercollector.com