Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 19 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Ministerie negeert rechterlijke uitspraak over rapport Grant Thornton’
Het ministerie van Buitenlandse Zaken had een Wob-verzoek tot openbaarmaking van een rapport van Grant Thornton over de stichting Mayday Rescue en de Witte Helmen niet integraal af mogen wijzen, oordeelde de rechtbank Amsterdam in juli vorig jaar. Toch blijft het ministerie sindsdien weigeren om delen van het accountantsrapport openbaar te maken, meldt de Volkskrant.
Lees verder »
Personalia | Visma-chef John Reynders stapt op
Country director Benelux John Reynders vertrekt bij Visma, meldt hij op LinkedIn. Onder zijn leiding deed Visma de afgelopen jaren een hele serie kleine en grotere overnames, waaronder Visionplanner, Nmbrs en Yuki. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
WWFT: stand van zaken, eisen, tips en aanbevelingen

Laat je op 22 augustus tijdens een summercourse bijpraten over de laatste ontwikkelingen van de Wwft door Arnaud Booij. Je kunt met mede deelnemers van gedachten wisselen over de diverse dilemma’s waar kantoren en Wwft-dienstverleners tegenaan lopen. Na afloop weet je welke aandachtspunten er zijn voor de organisatie van de interne compliance binnen je kantoor.

Lees verder »
‘Administratiekantoor’ laat cash overvliegen uit Suriname, ABN Amro mag rekening opzeggen
De directeur van de in Suriname gevestigde oliehandel Newco Trading NV richtte in Nederland een eenmanszaak op, met als bij de KvK geregistreerde activiteit ‘administratiekantoor’. ABN Amro kreeg naar eigen zeggen ook na het uitvoeren van een uitvoerig klantonderzoek nog steeds onvoldoende zicht op het betaalgedrag van het administratiekantoor en zegde de bedrijfsrekening op.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe behoud je accountancytalent in een competitieve markt?

Accountants kunnen in de huidige competitieve markt riant kiezen uit kantoren waar ze willen werken. Voor kantoren is het daarom essentieel om te investeren in duurzame teamontwikkeling, om talent te behouden en een hecht team op te bouwen. Daarmee wordt immers het fundament voor de toekomst gelegd. Hoe zorg je voor een sterke basis binnen […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Online excel training speciaal voor de belastingadviseur (verdieping)

Als belastingadviseur kun je eigenlijk niet zonder Excel. Ben jij al bekend met de vele mogelijkheden? Voor deze training ben je de basis voorbij en echt aan verdieping toe. Debby Kettler leert je op 14 september hoe je o.a. data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken, met diverse doorsnedes.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Verduurzaming heeft meer impact op bedrijven dan de fiscale regels
Duurzaamheid is dit jaar een verplicht PE-onderwerp voor de NBA-accountant: die moet minimaal acht uur kennis opdoen over deze materie. Hoe pak je dat op en waar leg je de focus? We vroegen het aan Harry Marissen en René Rademakers. Eén tip steekt er voor beiden bovenuit: maak je er vooral niet te makkelijk vanaf. […]
Lees verder »
Pensioenmogelijkheden voor dga en zzp’er
In het geweld van de mega-operatie met de overgang van € 1.500 miljard pensioengeld naar het nieuwe pensioenstelsel, is de pensioentoekomst van de kleine MKB-ondernemer publicitair ondergesneeuwd. Maar ook voor deze groep zijn er belangrijke pensioenwijzigingen op komst. En juist in deze populatie is het aandeel dat geen oudedagsvoorziening opbouwt het hoogste.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je als accountant het verschil maakt met lease-oplossingen

Ondernemers moeten hun wagenpark verduurzamen. Want over een paar jaar zijn busjes en vrachtwagens op diesel of benzine niet meer welkom in steden. Accountants kunnen hun klanten helpen met een lease-oplossing. Asset manager van ING Erik Slaaf legt uit waarom lease een eenvoudige en goedkopere manier is om de stap te maken naar duurzamere bedrijfswagens.

Lees verder »
Oproepcontract wordt basiscontract, maar niet voor werkende scholier en student
Nulurencontracten worden afgeschaft, en oproepcontracten worden vervangen door een basiscontract. Een uitzondering geldt voor scholieren en studenten met een bijbaan. Minister Van Gennip van SZW beantwoordt vragen over het arbeidsmarktbeleid en gaat in op het nieuw in te voeren basiscontract.
Lees verder »
Geen partnervrijstelling voor zus in een meerrelatie
Wanneer één van drie samenwonende zussen overlijdt, kwalificeert geen van de achterblijvende zussen als fiscale partner van de erflaatster. Het langdurig fiscaal partnerschap voor de inkomstenbelasting maakt niet uit, noch dat maar één van overgebleven zussen een beroep doet op de partnervrijstelling.
Lees verder »
Miljoenenboete trustkantoor TMF dat klanten niet goed genoeg kende
Trustkantoor TMF heeft een boete van ruim 3 miljoen euro gekregen van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) omdat de cliëntenonderzoeken van TMF niet aan de wettelijke vereisten voldeden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accenture zoekt 40.000 nieuwe AI-specialisten
Avedon wil meerderheidsbelang in HLB WVDB
Max betaalt geen inkomstenbelasting, maar Maxima ook niet
Gemeentelijk adviseur is ziek: niemand kan vragen Qconcepts beantwoorden
OPLEIDINGEN
Training Datavisualisatie en Presentatie
Markus Verbeek Praehep
26 juni 2023
Legal ontbijtsessie: ‘Ontslag op staande voet: de valkuilen en lessen!’
The Legal Company
29 juni 2023
Cursus Fiscale echtscheidingsperikelen bij verdeling van lijfrenten en bij alimentaties
Accountancy Vanmorgen
18 september 2023
VACATURES
Accountant
Flynth
Maastricht-Airport
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Accountant AA (24-40 uur) – Beverwijk
De Hooge Waerder
Beverwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN