NT e-mail
 
12-05-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Ministerie trekt stekker uit super-ecocombi
 
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft geen vervolg aan de verkenning van de super-ecocombi. Daarmee lijkt het wegdebuut van de extra lange trucks van de baan.
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Forse daling wachttijden haven Shanghai
 
De wachttijden in de haven van Shanghai zijn afgenomen ten opzichte van eind april. Op 6 mei bedroeg de gemiddelde wachttijd voor exportproducten in de haven 4,8 dagen. Dat is vergelijkbaar met de wachttijden die er waren voordat de lockdown in Shanghai opgelegd werd. Daarnaast beginnen ook de wachttijden voor importproducten duidelijk te dalen.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Hapag-Lloyd: 52 cent nettowinst voor iedere dollar omzet
 
Hapag-Lloyd heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 4,7 miljard dollar winst gemaakt, een half miljard meer dan vorig jaar.
 
 
 
#
 
Nanouke van ‘t Riet: ‘Graag meer aandacht van stakeholders voor vracht’
 
Nanouke van ‘t Riet trad ruim twee jaar geleden aan als ceo/coo van DB Cargo Nederland. NT sprak haar uitgebreid tijdens het evenement Multimodaal, in een van haar eerste publieke optredens.
 
 
 
#
 
‘Hogere betrouwbaarheid door vrachten te bundelen’
 
‘Parkeer even die prijsdiscussie. Het gaat steeds maar over prijs, maar we hebben gezien hoe elastisch die prijs is als je bijvoorbeeld kijkt naar de oorlog in ­Oekraïne. Beschikbaarheid, dát is de essentie’, aldus Frans van den Boomen van Topsector Logistiek, ondersteuningsorganisatie voor het bedrijfsleven.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Volume- en winstgroei voor HHLA ondanks ‘enorme vertragingen’
 
Ondanks ‘enorme vertragingen’ in de containervaart heeft de Duitse haven- en transportgroep HHLA in het eerste kwartaal van het jaar een fors hogere omzet en winst behaald.
 
 
 
#
 
Atlas Air: markt blijft sterk afhankelijk van freighters
 
Atlas Air verwacht dat de internationale luchtvrachtmarkt voor de komende jaren sterk afhankelijk zal blijven van vrachtvliegtuigen. Dat zegt topman John Dietrich van de Amerikaanse vrachtvervoerder bij de presentatie van de financiële cijfers over het eerste kwartaal.
 
 
 
#
 
Belangrijke rol voor de waterstofhavens
 
Havens zijn flinke stappen aan het zetten om de toekomstige waterstof-economie te faciliteren. Zo heeft het Havenbedrijf Rotterdam de ambities fors opgeschroefd en berekend dat met de huidige concrete projecten in 2030 al maar liefst 4,6 miljoen ton waterstof door het havengebied kan stromen. Havens lijken belangrijke energie-knooppunten te worden, zowel voor de productie via...
 
 
 
#
 
Zuid-Koreanen werken aan container voor veilig vervoer lithiumbatterijen
 
In Zuid-Korea wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een speciale zeecontainer waarin lithiumbatterijen veilig kunnen worden vervoerd.
 
 
 
#
 
Eigen containers eerst
 
Wat we de afgelopen meivakantie nauwelijks zagen in de chaos op Schiphol, is wat de puinhoop betekende voor de transferpassagiers. U kent het gevoel misschien wel: na een uitputtende vlucht op de overstapluchthaven merken dat de aansluitende verbinding niet beschikbaar is, resulterend in uren wachten op het vliegveld of in een hotel bij de luchthaven....
 
 
 
#
 
VN: ‘Wegrottende tanker bij Jemen is tikkende tijdbom’
 
Op een donorconferentie van de VN in Den Haag is 33 miljoen dollar bijeengebracht om een milieuramp met een ‘rottende’ olietanker voor de kust van Jemen te voorkomen.
 
 
 
#
 
SBM Offshore boert goed, ondanks uitdagingen
 
Maritiem dienstverlener SBM Offshore houdt ondanks de vele uitdagingen op de olie- en gasmarkt vast aan zijn eerder afgegeven verwachtingen. SBM zag de opbrengsten in het eerste kwartaal uitkomen op 970 miljoen dollar. Dat was 89 procent meer dan een jaar eerder. Vooral bij Turnkey steeg de omzet met 269 procent fors.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam