Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 23 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ingreep minister: nieuwe commissie moet hervorming auditsector aanjagen
Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt dat de hervormingen bij de accountants te langzaam gaan en bereidt een nieuwe ingreep in de sector voor. Zijn instrument wordt vooralsnog een onafhankelijke adviescommissie die orde op zaken moet stellen, althans maatregelen voorstelt. Verder noemt de minister de mogelijkheid van audit-only en controlerend accountants in overheidsdienst voor de […]
Lees verder »
AFM: partnermodel mogelijk oorzaak van haperende auditkwaliteit
Het partnermodel, verkeerde prikkels in het verdienmodel en het bedrijfsmodel van veel kantoren maken dat het niet opschiet met de nagestreefde kwaliteitsverbetering van wettelijke controles. Dat schrijft de AFM in het rapport ‘Kwetsbaarheden in de structuur van de accountancysector’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Download Checklist Jaarafsluiting

Wat komt er allemaal kijken bij de jaarafsluiting? Denk aan verschillende controles, correcties en analyses. Van bijvoorbeeld periodieke aangiftes, de jaarsuppletie aangifte, betaalbedrag van klanten en openstaande vorderingen. Deze checklist helpt je om geen zaken te vergeten!
Download gratis >

Lees verder »
NBA ziet toekomstcommissie accountancysector als ‘katalysator’
De NBA ziet voor de Commissie Toekomst Accountancysector een belangrijke rol weggelegd. De commissie, waarvan de instelling woensdag werd aangekondigd door de AFM en minister Wopke Hoekstra, kan het  maatschappelijke debat over de structuurmodellen en mogelijke aanpassingen in de sector verder brengen, aldus de beroepsorganisatie.
Lees verder »
Minister en AFM samen tegen accountants? Of voor?
Het moet haast wel een voorbedachte exercitie zijn. Minister van Financiën  Wopke Hoekstra en AFM-bestuurder Merel van Vroonhoven die op een en dezelfde dag een frontale aanval op de accountants uitvoeren. Of ligt het anders?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kent u de BTW regels en risico’s bij online business?

Er gaat van alles wijzigen in de online business. Wat zijn bijv. de regelingen voor afstandsverkopen? Wanneer is sprake van een levering of elektronische dienst? En waar is de levering of dienst belast? Wie is de afnemer en wat zijn factuurvereisten? Voorkom problemen op dit gebied en laat u bijpraten op 6 december door Marja van den Oetelaar.

Lees verder »
De complete toespraak van de minister: meer zelfsturing of meer regelgeving
Meer zelfsturing óf meer regelgeving. En wel een beetje opschieten, maant minister Wopke Hoekstra van Financiën de accountancysector. Die krijgt niet nog eens vier jaar de tijd. Hier de volledige toespraak die de minister tijdens de jaarlijkse Accountantsdag van de NBA uitsprak.
Lees verder »
‘Opleidingen accountancy te weinig toekomstgericht’
Op de dag dat uit onderzoek van het UWV blijkt dat een masterdiploma accountancy alumni van alle afgestudeerden de beste startpositie op de arbeidsmarkt geeft waarschuwen twee experts uit de branche juist voor verlies van die gunstige positie. Accountancyopleidingen sluiten onvoldoende aan op de praktijk en spelen te weinig in op automatisering binnen de beroepsgroep. 
Lees verder »
Belofte maakt schuld, vindt de Accountantskamer
Op een fout gewezen worden en die in de definitieve jaarrekening niet herstellen. Ondanks de belofte van een accountant om dat wel te doen. Kan niet, mag niet, vond de Accountantskamer. Dat de fout een klein bedrag en dus geen materiële post betrof, doet er niet toe. De maatregel die volgde op de omissie was […]
Lees verder »
Governance centraal bij ledenvergadering NBA
Tijdens de ALV van de NBA op maandag 17 december zal het bestuur een update geven van de projecten uit de Vernieuwingsagenda en worden de door het bestuur vastgestelde uitgangspunten voor de nieuwe NBA-governance toegelicht en besproken met de zaal.
Lees verder »
Masterdiploma accountancy geeft beste kansen op arbeidsmarkt
Een masterdiploma accountancy geeft academici de beste kansen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt dinsdag uit een ranglijst van masteropleidingen door uitkeringsinstantie UWV. Ook studenten die fiscaal recht en fiscale economie volgen hebben gunstige perspectieven.
Lees verder »
Rekentool materialiteit bij NBA
De rekentool materialiteit staat vanaf nu op NBA.nl. NEMACC publiceerde begin dit jaar een onderzoek naar het gebruik van het begrip ‘materialiteit’ binnen de meest voorkomende opdrachten in het mkb. De NBA-tool is opnieuw vormgegeven en op de website geplaatst.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Marc Deykerhoff: ‘Verandering is voor de meeste mensen ingewikkeld´

Toen Marc Deykerhoff op zijn 18e startte met de PA (pedagogische academie) kon hij niet bevroeden dat hij ruim 40 jaar later een accountantskantoor met zijn achternaam in Den Bosch zou runnen. Met het uitzicht op een waterpartij die oplicht in de herfstzon vertelt Marc over zijn carrière, zijn visie op de accountancybranche en zijn […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Btw-verhoging in al je administraties doorvoeren

Btw-verhoging… Je moet er toch niet aan denken dat een nieuw kabinet aankondigt dat de btw verhoogd wordt en dat je dan dat percentage in ettelijke honderden administraties handmatig moet wijzigen? Gelukkig hebben we beter nieuws voor je. In Twinfield regel je dit namelijk in slechts enkele muisklikken. Voor ál je administraties, in één keer.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Bent u ook benieuwd hoe onze slimme software u meer overzicht geeft?
Visma
29 november 2018
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
Accountancy en Controlling (Schakeltraject)
HAN
18 januari 2019
VACATURES
Zelfstandig assistent accountant
Bos Adviesgroep B.V.
Supervisor (controleleider)
CROP
Amersfoort
Junior Assistent/ Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN