Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 19 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ministerraad stemt in met verhoging drempels voor jaarrekeningcontrole
De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de algemene maatregel van bestuur die de verhoging van de grensbedragen regelt voor de jaarrekeningcontrole. Met het besluit volgt het kabinet een richtlijn van de Europese Commissie die op 19 oktober is gepubliceerd.
Lees verder »
Tweede Kamer bezorgd over verwachte uitstroom bij fiscus
De Belastingdienst staat voor een immense uitdaging nu bekend is geworden dat de komende jaren zeker 12.000 nieuwe medewerkers moeten worden geworven. Deze drastische personeelsuitbreiding is voornamelijk het gevolg van een aanzienlijk aantal medewerkers dat op korte termijn met pensioen zal gaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Je grenzen verleggen

Als Auditor bij Visser & Visser heeft Corinde een baan vol afwisseling en (internationaal) avontuur. Vier dagen per week werkt ze voor diverse klanten en op vrijdag volgt ze een studie Accountancy. Door haar internationale rol komt ze op vele plekken; van Ierland tot Boston en van Peru tot Gent. Wil jij ook je internationale ambities waarmaken?

Kom kennismaken »
Langdurig werk als belastingadviseur bij PwC geen grond voor rechterlijke vooringenomenheid
Een Amsterdammer die onlangs bij de belastingrechter in Haarlem voor moest komen besloot de rechter te wraken vanwege diens langdurige werkzaamheden als belastingadviseur bij PwC. Volgens hem was geen sprake van onpartijdigheid van de rechter, omdat de twee elkaar zouden kennen uit de PwC-tijd. 
Lees verder »
Analyse: komende jaren enorme verschillen belastingdruk spaargeld en beleggingen
Spaarplatform Raisin heeft in een analyse op een rij gezet hoe groot de verschillen de komende jaren zijn in de belastingdruk tussen spaargeld aan de ene kant en beleggingen en overig vermogen aan de andere kant. Zo gaat een alleenstaande belegger met twee ton in de komende drie jaar met de huidige en reeds bekende […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 29 februari online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Fiscus waarschuwt: meld (voormalige) klanten tijdig af voor beconregeling 2022
De Belastingdienst waarschuwt belastingadviseurs dat het belangrijk is om (voormalige) klanten vóór 1 maart 2024 af te melden voor de beconregeling 2022. Als dat niet op tijd wordt gedaan en de aangifte wordt niet ingediend kan het zijn dat de Belastingdienst de belastingadviseur daarop aanspreekt.
Lees verder »
Europese Commissie wijzigt lijst derde landen met een hoog risico
De Europese Commissie heeft eind vorig jaar wijzigingen aangebracht in de tabel met derde landen met een hoog risico. Instellingen die onder de Wwft vallen moeten een verscherpt cliëntenonderzoek uitvoeren als de staat waar de cliënt woonachtig of gevestigd is, of zijn zetel heeft, een derde land met een hoog risico betreft.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Investeren in een slimme samenwerking loont, maar weet je klant dit ook?
Je klanten willen graag actueel inzicht in hun cijfers en met jou sparren over hun onderneming, om zo onderbouwde beslissingen te kunnen nemen. Want daar zit hun passie; ondernemen. Met een online samenwerking via software geef je ze dat inzicht en dit levert efficiëntie op tussen jou en je klant. Van digitale aanlevering zonder papier […]
Lees verder »
Hoge Raad: wetsontduiking bij huwelijkse voorwaarden alleen in uitzonderlijke gevallen
Het aangaan van huwelijkse voorwaarden bij of tijdens het huwelijk leidt niet tot een belaste schenking. Dit is niet anders wanneer de echtgenoten voor ongelijke delen worden gerechtigd tot de goederen van de huwelijksgemeenschap.
Lees verder »
De waardering van het lidmaatschapsrecht in een VvE en box 3
De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft een standpunt ingenomen over de bepaling van de waarde van een VvE-lidmaatschapsrecht voor box 3.
Lees verder »
Wilsovereenstemming volstaat voor economische overgang hotel
Aan een koopovereenkomst worden geen vormvereisten gesteld. Een overeenkomst kan dus ook op andere wijze dan schriftelijk tot stand komen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant concludeert dat er wilsovereenstemming bestond om de economische eigendom van een hotel tegen vergoeding te doen overgaan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountantskantoren wachten Amerikaanse sancties wegens examenfraude
Alfa en ABAB zetten volgende stap in fusie
Fiscus streng voor vastgoedfamilies bij erfbelasting
Flynth gaat sollicitanten toetsen met game
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
23 februari 2024
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 maart 2024
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
Controleleider audit – Deventer
Moore MKW
Deventer
(Junior) Accountant AA – Alphen aan den Rijn
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Vacature assistent-accountant Samenstelpraktijk
AKSOS
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN