Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Een nieuwe golf van klimaatontkenning is in opkomst

Een nieuwe golf van klimaatontkenning komt op, zo waarschuwt een onderzoek van het Center for Countering Digital Hate (CCDH). Ondanks de bredere erkenning dat de mens bijdraagt aan de wereldwijde opwarming, probeert deze 'nieuwe ontkenning' het vertrouwen in groene energieoplossingen te ondermijnen.

Lees verder

Veroordeling door Internationaal Gerechtshof kan Israël heel slecht uitkomen

Zuid-Afrika diende op 29 december bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) een klacht in tegen Israël voor genocide. Een van de Zuid-Afrikaanse advocaten, Tembeka Ngcukaitbi, zei op dag van de opening van de zaak: “Politieke leiders, militaire bevelhebbers en mensen in officiële functies in Israël hebben systematisch en expliciet hun genocidale intentie te kennen gegeven. Deze verklaringen werden vervolgens herhaald door de soldaten op het terrein in Gaza, terwijl ze Palestijnen en infrastructuur vernietigen.” Haar collega Adila Hassim voegde eraan toe: “Israël dropt 6.000 bommen per week ... Niemand wordt gespaard. Zelfs pasgeboren baby's niet. VN-leiders beschreven het gebied als een kinderkerkhof. Niets zal het lijden stoppen, behalve een bevel van dit Hof”.

Lees verder

Blijf Op de Hoogte! Volg DeWereldMorgen nu ook op WhatsApp

Naast Facebook, Instagram, Twitter en TikTok, kun je nu ook directe en snelle updates van ons ontvangen via WhatsApp. In de razendsnelle wereld van vandaag is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, trends en boeiende verhalen. En we begrijpen dat jullie kostbare tijd hebben, dus introduceren we ons bijkomende communicatiekanaal: WhatsApp!

Lees verder

Aanvallen Hezbollah deden Israël wel degelijk pijn

Op 6 januari vuurde Hezbollah raketten af op een luchtmachtbasis in Israël als reactie op de moord op een Hamas-leider in Beiroet. Israël ontkende in eerste instantie dat de basis geraakt was. Maar de veel geciteerde twitteraar Ibn Riad levert bewijzen aan die aantonen dat de treffer meer pijn heeft gedaan dan Israël doet lijken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Louis Tobback: "Zelfs indien Vlaams Belang verkiezingsoverwinning haalt is er geen enkele reden om ze mee te laten regeren"

Louis Tobback gaf op 5 december een twee uren durende lezing in Het Groot Ongelijk in Kessel-lo over de actuele problemen in de wereld. In het citaat hieronder zette hij zich fel af tegen degenen die van oordeel zijn dat het Vlaams Belang bij een verkiezingsoverwinning in de regering moet.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium