Misdaad daalt in Zeeland en West-Brabant

5 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
vrijdag 24 januari 2014    
    
Misdaad daalt in Zeeland en West-Brabant
 
De criminaliteit daalt in de politieregio Zeeland-West-Brabant. Dat bleek op een presentatie van voorlopige cijfers op 19 december 2013. Overvallen, geweld, woninginbraken, straatroven en bedrijfsinbraken vertonnen allemaal een (lichte) daling zien. De autodiefstellen blijven nagenoeg stabiel.
Trend omgebogen
De politie heeft in de loop van 2013 steeds harder ingezet op het bestrijden woninginbraken, overvallen en straatroven (WOS). Het jaar begon zeer slecht, maar geleidelijk werd het verloren terrein teruggewonnen. Dat is te danken aan intensievere samenwerking met de gemeenten, het Openbaar Ministerie en burgers. Daarbij probeert de politie vooral om daders op heterdaad aan te houden. Daarbij is de oplettendheid en hulp van burgers cruciaal.
 
Belangrijkste misdaadcijfers 2013
Woninginbraken namen af van 7961 naar 7780, een daling van 2,5 procent. De laatste maanden ligt het aantal woninginbraken fors lager dan in 2012. De politie arresteerde 685 woninginbrekers. Er wordt nauwelijks ingebroken bij woningen met het keurmerk Veilig Wonen.
*  Woninginbraken namen af van 7961 naar 7780, een daling van 2,5 procent. De laatste maanden ligt het aantal woninginbraken fors lager dan in 2012. De politie arresteerde 685 woninginbrekers. Er wordt nauwelijks ingebroken bij woningen met het keurmerk Veilig Wonen.
* Overvallen daalden met 15 procent, van 165 naar 140. Bij een kwart van de overvallen heeft de politie verdachten aangehouden. Een derde van de overvallen vond plaats op woningen.
* Aantal straatroven bleef met 408 vrijwel gelijk. Vooral de laatste maanden neemt het aantal slachtoffers af. Bij één op de drie straatroven houdt de politie daders aan; in 2013 waren dat er 225. De buit bestaat vaak uit dure smartphones en handtassen. Wij stimuleren burgers om een geo-app te installeren op hun gsm of tablet. Daardoor kan de politie het apparaat soms terugvinden.
* Auto-inbraken daalden met 12% naar 7703.
* Bedrijfsinbraken daalden met 6% naar 2457.
* Autodiefstallen bleven vrijwel gelijk op 844. In 181 gevallen namen inbrekers de autosleutels mee om de auto te stelen.
* In 2013 werden gemiddeld 11 kwekerijen per week opgerold waarbij in totaal 1144 verdachten werden aangehouden en bijna 120.000 planten werden geruimd. De politie pakte de verdachten direct een bedrag van 3,2 miljoen euro af.
'Iemand heeft vast de politie al gebeld...'
 
Een onbekende man die in de brandgang rondhangt? Een onbekende auto die al meerdere keren door de straat is gereden? Kijkt een onbekende bij verschillende huizen in de buurt naar binnen? Allemaal verdachte situaties. Die een voorbode kunnen zijn voor woninginbraak, straatroof of zelfs een overval.
Bel direct alarmnummer 112 als u iets verdachts ziet. Ga er niet van uit dat iemand dat wel zal doen.
Chatten met de politie
 
Jongeren kunnen met de politie chatten op vraaghetdepolitie.nl, elke dinsdag en donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Dankzij deze chat kunnen we ze sneller helpen bij het beantwoorden van vragen over veiligheid of het oplossen van een probleem. Het kan gaan over tal van onderwerpen, waaronder loverboys, nepwapens of de nieuwe leeftijd voor het kopen van alcohol. Een privé-chat is ook mogelijk.
Train jij al met de sportapp Politie Conditie?
 
Benieuwd hoe jij het er in de echte sporttest vanaf zou brengen? Stuur nu je 'trainingsfoto met de app' via een privébericht op Politie Facebook. Wij plaatsen de foto op deze pagina. Maak kans op een sportieve dag op de Politieacademie!
Deelname
Stuur uiterlijk maandag 27 januari je leukste, mooiste of gekste ‘trainingsfoto met de app’. De vijf foto's met de meeste 'likes' winnen. Op woensdag 5 februari maken we de winnaars bekend en plaatsen we alle foto’s in een fotoalbum.
 
Wat win je?
Als jij wint, mag je op vrijdag 21 februari (10.00-13.00 uur) samen met een vriend/vriendin naar de Politieacademie in Apeldoorn komen. Hier word je ontvangen door Olympisch beachvolleybalster én politietopsporter Sanne Keizer. Samen met haar ga je de echte sporttest proberen. Ook krijg je een les aanhoudingsvaardigheden en een lunch met Sanne.
Je downloadt PolitieConditie in de Appstore of Google Play Store.
Agenten bloggen over hun dagelijks werk
 
In het politiewerk is geen dag hetzelfde. Dat is mooi, maar tegelijk vraagt dit veel van politiemensen. Sinds enkele maanden publiceert de politie daarom regelmatig een blog op politie.nl.
De blogs worden ook gedeeld via vraaghetdepolitie.nl, twitteraccount @politie en Facebook Politie.
 
De bloggers vertellen over hun indringende politie-ervaringen. Het zijn echte verhalen van de straat, zonder opsmuk. Zo krijgt u een beter beeld van de uiteenlopende dilemma's in het politiewerk en van de mensen die dit werk doen.
Politie belt na aangifte
 
De politie zet er op in om haar dienstverlening steeds verder te optimaliseren. Zo kunnen burgers voor het doen van aangifte zelf kiezen tussen een aangifte via internet, telefoon of aan het bureau.
Bij woninginbraken wordt in 88% van de gevallen de aangifte bij de slachtoffers thuis opgenomen. Aangevers van woninginbraken, overvallen en straatroof (WOS) worden teruggebeld over het verloop van de aangifte. Uit een enquête blijkt dat dit, met een ruime 8, zeer hoog wordt gewaardeerd.
Inhoudsopgave
 
» Misdaad daalt in Zeeland en West-Brabant
 
» Iemand heeft vast al de politie gebeld
 
» Chatten met de politie
 
» Train jij al met de sportapp Politie Conditie?
 
» Agenten bloggen over hun dagelijks werk
 
» Politie belt na aangifte
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
Facebook politie
 
Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina van de politie. Let wel: deze pagina is niet bedoeld voor aangifte doen, een melding doorgeven of contact opnemen met de wijkagent. Dat doet u via www.politie.nl.
 
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: Nnewsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019