Misdadigers slaan juist nu hun slag

4 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
maandag 20 oktober 2014    
    
Misdadigers slaan juist nu hun slag
 
Het is vanaf eind oktober weer vroeg donker 's avonds. Dat weten helaas ook straatrovers, woninginbrekers en overvallers. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we echt een vuist maken tegen woninginbraken, overvallen en straatroven.
 
De politie is het hele jaar door alert op deze ernstige delicten. In de donkere herfst- en wintermaanden zetten we nog een tandje extra bij. De politie zal tot en met maart plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en nog meer energie te steken in het opsporen van daders. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.
 
Verdachte situatie? Bel 112!
112 daar pakken we inbrekers mee. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. De politie komt liever een keer te veel dan een keer te weinig! Onthoud zo goed mogelijk het signalement van de verdachte persoon en het kenteken van de auto.Des te groter is de kans op een arrestatie op heterdaad van mensen met verkeerde bedoelingen.
 
Tref uw maatregelen
Tref maatregelen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. De gelegenheid maakt de dief! Nog steeds gebeuren veel inbraken bij mensen die hun deuren en ramen niet goed afsluiten, die geen stevig slot op de deur hebben of die duidelijk zichtbaar op vakantie zijn. Meer tips en informatie ter voorkoming van woninginbraak, overval en straatroof vindt u op www.politie.nl in het menu Onderwerpen.
Strengere regels voor beginnende bestuurders
 
Beginnende bestuurders die gevaarlijk of roekeloos rijden moeten voortaan al na twee in plaats van drie strafpunten een rijvaardigheidsonderzoek ondergaan.
Ook wordt hun rijbewijs tijdelijk geschorst.
Wie niet slaagt voor het rijvaardigheidsonderzoek moet opnieuw examen doen.
 
Strafpunten
Elk jaar halen 250.000 mensen een rijbewijs voor een bromfiets, auto of een ander voertuig. Al deze beginnend bestuurders moeten de eerste vijf jaar aan strengere regels voldoen. De reden daarvoor is dat zij vaker bij ongelukken betrokken zijn en meer overtredingen begaan. Strafpunten worden uitgedeeld voor bumperkleven, veel te hard rijden, gevaarlijk of hinderlijk rijden, het veroorzaken van aanrijdingen, ernstige ongevallen en alcoholovertredingen.
 
Voor jongeren die al op 16- of 17-jarige leeftijd een rijbewijs halen voor een bromfiets of personenauto geldt een langere termijn: zeven jaar. 
De aanscherping geldt niet voor bestuurders die al een strafpunt hebben gehaald vóór 1 oktober 2014.
Politie waarschuwt: mobieltje favoriet bij straatroof
 
Straatroof is diefstal die gepaard gaat met geweld of bedreiging. Mobieltjes zijn daarbij favoriet. Loop dus niet met uw smartphone te koop en bel niet opzichtig op straat of in het openbaar vervoer. Een blik op uw fraaie toestel is voor een straatrover genoeg om te besluiten u te beroven.Vaak wordt de telefoon uit de handen getrokken.
 
Volgsoftware en IMEI
Installeer een volgapp voor uw smartphone waarmee u uw toestel na roof kunt traceren. Mocht uw mobiel geroofd worden, dan kunt u in de aangifte vertellen welke software u installeerde en waar uw gestolen smartphone waarschijnlijk is te vinden.
Noteer ook altijd het zogenaamde imei nummer. Aan de hand van dit nummer kan de provider eventueel een gestolen smartphone blokkeren en onbruikbaar maken. U kunt dit unieke serienummer terug vinden door op uw je telefoon de code *#06# in te toetsen.
 
Toch beroofd?
Probeer rustig te blijven.
Kunt u niet vluchten of om hulp roepen? Bied dan geen verzet; vooral niet als de daders gewapend zijn.
Geef uw smartphone af. Vasthouden vergroot de kans op geweld en dus op letsel.
Neem zoveel mogelijk kenmerken van de daders op (lengte, kleding, spraak, enzovoorts, dat is later van belang bij de aangifte).
Bel direct na de beroving 112 of vraag iemand dit alarmnummer te bellen.
Doe altijd aangifte.
Meer informatie vindt u op de straatroofpagina van de politiewebsite.
Stop heling
Koop nooit een gestolen toestel. Daarmee werkt u namelijk straatroof in de hand. Een smartphone op internet voor de helft van de prijs: dat is te mooi om waar te zijn! Op www.stopheling.nl kunt u checken of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat.
Ik wil je zien!
 
Het is volop herfst en het wordt steeds vroeger donker. Het is dan zaak om op de fiets goed op te vallen in het verkeer. Er vallen namelijk nog steeds veel slachtoffers onder fietsers die in het donker op pad zijn.  Daarom is het motto van de fietsverlichtingscampagne dit jaar: ‘Ik wil je zien’. De campagne start officieel op 27 oktober.
Het doel van de campagne is dat mensen elkaar stimuleren om te fietsen met het licht aan. Fietsers zien dan zelf meer en ze worden beter gezien door anderen. Zo komt u veilig en zonder boete thuis. Dat loont, want een bekeuring kost veel meer dan een fietslampje.
Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de campagnewebsite www.ikwiljezien.nl en de speciale Facebookpagina www.facebook.com/ikwiljezien.
Inhoudsopgave
 
» Misdadigers slaan juist nu hun slag
 
» Strengere regels voor beginnende bestuurders
 
» Politie waarschuwt: mobieltje favoriet bij straatroof
 
» Ik wil je zien!
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019