ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-04-2021
'Mister PSV' Willy van der Kuijlen (74) overleden: "Groot mens, grote voetballer"

Willy van der Kuijlen is op 74-jarige leeftijd overleden, zo meldt PSV op maandagochtend. Van der Kuijlen is met liefst 311 doelpunten topscorer aller tijden in de Eredivisie. Rouwende PSV-fans en prominenten uit het Nederlands voetbal brengen op Twitter een ode aan de 22-voudig international. 


Lees verder
Samenvatting KNVB Bekerfinale: Ajax - Vitesse (2-1)

Ajax heeft voor de twintigste keer in de clubhistorie de KNVB Beker gewonnen. De Amsterdammers trokken tegen Vitesse na een moeizame tweede helft aan het langste eind door een late treffer van David Neres. Bekijk hier de hoogtepunten van de finale.

Lees verder
Antony, Rasmussen en meer: de tops en flops van de KNVB Bekerfinale

Ajax en Vitesse moesten zorgen voor een zinderende finale van het KNVB Bekertoernooi, maar niets bleek minder waar. Na een matig duel kwam Ajax als winnaar uit de bus. De volgende spelers kunnen terugkijken op een geslaagde of juist teleurstellende wedstrijd. 

Lees verder
De zeven meest interessante Eerste Divisie-spelers met een aflopend contract

De seizoensontknoping in de Eerste Divisie nadert. De laatste weken van de competitie zullen in het teken staan van de strijd om de laatste promotieplaatsen. In deze weken zullen de eerste spelers ook al na gaan denken over hun toekomst. Deze zeven uitblinkers beschikken over een aflopend contract 

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van Feyenoord?

Feyenoord stuurde dit seizoen een heel legioen van huurspelers naar andere clubs. In Zwitserland, Engeland en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van Feyenoord terug. Hoe is het nu met de spelers die Feyenoord tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
Samenvatting VfL Wolfsburg - Bayern München (2-3)

Bayern München heeft een benauwde zegen weten te boeken op VfL Wolfsburg. Na de uitschakeling in de Champions League tegen PSG stond er met Wolfsburg een lastige tegenstander op het programma. Wout Weghorst wist te scoren, maar kon een 2-3 nederlaag niet voorkomen.

Lees verder
PSG, AS Monaco en Olympique Lyon ruiken bloed: Hoe de ontknoping in de Ligue 1 steeds spannender wordt

Het is een belangrijke dag in de Franse Ligue 1. De nummers twee, drie en vier van de competitie komen vandaag allen in actie. AS Monaco, Olympique Lyon en Paris Saint-Germian hebben gezamenlijk één doel voor ogen. Het gat naar koploper LOSC Lille zo snel mogelijk dichten.

Lees verder
SC Cambuur promoveert: zo zag het feest eruit

De Eredivisie weet welke nieuwkomer het volgend seizoen in ieder geval mag verwelkomen: SC Cambuur verzekerde zich vrijdag namelijk (officieus) van promotie naar het hoogste niveau van Nederland. Het feest na de wedstrijd leverde mooie beelden op.

Lees verder
Win de biografie van Stanley Menzo: "Een vriend zei dat het misschien door voodoo kwam"

Hij zag de beelden nooit meer terug. Als het fragment van zijn fout al op televisie werd uitgezonden, draaide hij zich resoluut van het toestel weg. Stanley Menzo hoefde de beelden uit de UEFA Cup-wedstrijd AJ Auxerre - Ajax niet meer te zien. Wilde het niet meer zien. "Ik ben me altijd blijven afvragen waarom ik deed wat ik deed."

Lees verder