Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 26 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘MKB doet nog te weinig aan cyberrisico’s’
Verbeteringen in ICT-beveiliging hebben afgelopen jaar maar deels de toenemende cyberrisico’s kunnen dempen, constateert Deloitte in zijn jaarlijkse rapport over cyberrisico’s in Nederland. Het bedrijf stelt dat met name het MKB extra aandacht verdient, omdat daar de risico’s nog onvoldoende aangepakt worden en daarmee de beveiliging van andere bedrijven ook gevaar loopt.
Lees meer
 
 
Overheid start adviescentrum voor cyberveiligheid
De ministeries van Economische Zaken en van Veiligheid en Justitie gaan het Digital Trust Centre (DTC) oprichten. Dat moet een adviescentrum worden waarin met ondernemers wordt samengewerkt aan digitale veiligheid. Het DTC gaat volgend jaar van start.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
‘E-mailverkeer Deloitte maandenlang gehackt’
Deloitte is maandenlang het slachtoffer geweest van hackers waarbij vertrouwelijke e-mails en plannen van enkele van de grootste klanten zijn uitgelekt. Dat meldt The Guardian.
Lees meer
 
 
Accountant iets gevoeliger voor ICT-storing
Een op de vijf bedrijven (21%) met minimaal tien werknemers heeft vorig jaar last gehad van cyberaanvallen, blijkt uit een enquète van het CBS. In de specialistische zakelijke dienstverlening – waar de accountancy toe wordt gerekend – ligt dat percentage met 22% ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddelde. Deze bedrijven hebben wel meer dan gemiddeld […]
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!
Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!=>

 
EY-onderzoek: Nederlandse ondernemer optimistisch gestemd
Nederlandse ondernemers zien de toekomst zonnig in, concludeert EY uit de jaarlijkse Growth Barometer. “Ondanks geopolitieke onzekerheid, demografische wijzigingen en snel veranderende technologie verwacht bijna één op de vijf (19%) Nederlandse ondernemers een omzetgroei van tussen de 11% en 15%.”
Lees meer
 
 
Bedrijfsleven loopt achter met hervorming HR
Bedrijven maken te weinig werk van het anders invullen van de HR-functie. Die is nu onvoldoende ingericht op de huidige (digitale) ontwikkelingen, waardoor de HR-functie bij veel ondernemingen onvoldoende waarde toevoegt. Die harde conclusie trekt KPMG uit een wereldwijd onderzoek onder 900 bedrijven.
Lees meer
 
 
Belgen stappen ook over op horizontaal toezicht
De Belgische belastingdienst stapt in 2018 over op horizontaal toezicht. Bedrijven die vooraf duidelijke fiscale afspraken maken met de fiscus, vastgelegd in een convenant, zullen niet meer gecontroleerd worden. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard.
Lees meer
 
 
‘Veel MKB’ers moeten zich nog melden voor renteswapcompensatie’
Volgens de stichting Renteswapschadeclaim dreigen veel MKB’ers een vergoeding mis te lopen voor in het verleden afgesloten rentederivaten of renteswaps. Zes banken zijn bezig met een omvangrijke compensatieregeling voor deze producten, die de ondernemers veel geld kostten omdat de rente daalde. Daar waren ze niet goed voor gewaarschuwd. Gedupeerden moeten zich voor eind deze maand […]
Lees meer
 
 
Exact wijst suggestie over problemen in boekhoudsoftware van de hand
Exact heeft via zijn boekhoudsoftware toegang tot meer e-mailadressen dan de bedoeling is, meldt het FD maandag. Het ICT-bedrijf zou naast de mailadressen van de daadwerkelijke gebruikers ook die van andere werknemers en van klanten in de boeken hebben. Exact zegt in een reactie dat er geen fout in de software zit en dat bij […]
Lees meer
 
 
Honderden miljoenen aan vergeten pensioengeld
Er zijn zeker 100.000 Nederlanders die nog ergens een pensioentegoed hebben liggen. Zij weten niet dat ze dat zelf bij de uitvoerder moeten aanvragen. Het zou gaan om honderden miljoenen, schrijft het AD. Pensioenfondsen steken veel energie in het opsporen van de pensioengerechtigden.
Lees meer
 
Innovatieve kantoren: #hoedanprecies Contentpartner
Nog een paar dagen te gaan en het is de Vierde Dinsdag in September. Tijd voor de jaarlijkse AV-dag. #hoedanprecies is een belangrijk uitgangspunt. Niet vertellen dat de accountant ‘meer moet adviseren.’ Wel vertellen en laten zien hoe moderne kantoren deze uitdagingen oppakken.
 
Training Frauderisicofactoren Opleiding
Een van de maatregelen om de kwaliteit van controlewerkzaamheden te vergroten is om frauderisico’s tijdig te onderkennen en ernaar te handelen. Uit praktijkonderzoek blijkt dat mogelijke frauderisicofactoren nog onvoldoende gesignaleerd, besproken en gemeld worden. Het Algemeen Bestuur van de NBA heeft om die reden besloten de training ‘Frauderisicofactoren’ als verplichte PE-training vast te stellen voor […]
 
Actualiteiten BTW en BTW-compensatiefonds Opleiding
Verdiepingscursus op 3 en 10 oktober. Joep Swinkels praat u in 2 middagen bij over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van BTW en BTW-compensatiefonds, inclusief de BTW besparende modellen. U krijgt een compleet programma met veel praktijk, waarbij per onderdeel ook actuele jurisprudentie, beleidsbesluiten en actuele ontwikkelingen worden besproken. Inleiding Gemeenten veranderen en krijgen […]
 
(Aankomend) Specialist Wet- en Regelgeving en Economie (40 uur) Vacature
ComponentAgro B.V. is gevestigd in Oud-Beijerland. Het bedrijf zit als een spin in het web in de wereld die draait om agrarische wet- en regelgeving en economische vraagstukken. Een dynamisch bedrijf, dat haar bestaansrecht ontleent aan ´verandering´ waardoor er altijd weer een nieuwe uitdaging aan te gaan is. De klant wordt op haar specifieke vakgebied […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn