Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 13 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
MKB verwacht omzet- en winststijging in 2017
Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf ziet de komende twaalf maanden met vertrouwen tegemoet. Alle signalen staan op groen voor groei in 2017. Ondernemers verwachten dat zowel de omzet als de winst gaat stijgen. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport ‘2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. 
Lees meer
 
 
Omzetcijfers in accountancy 5,4% hoger
De omzetten in accountancy lagen in het 3e kwartaal van dit jaar zo’n 5,4% hoger dan in het 3e kwartaal van 2015. Dat wil echter niet zeggen dat de omzetten van kantoren in het derde kwartaal ook steeg ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. Stond in het tweede kwartaal de index op […]
Lees meer
 
Resultaat door online samenwerken Advertorial

YOB ondersteunt de samenwerking tussen accountantskantoren en hun cliënten. In het portaal heeft de cliënt een actueel takenoverzicht en kan de adviseur direct bijsturen waar nodig. Vanuit het portaal worden rapportages geaccordeerd en verzonden naar de betreffende partij. Kantoor en cliënt kunnen gezamenlijke dossiers delen en via de chatfunctie communiceren.

 
NBA publiceert laatste wijzigingen in NV COS 2017
De NBA heeft de laatste wijzigingen in de NV COS voor 2017 gepubliceerd. De wijzigingen zijn vastgesteld in de vergadering van het algemeen bestuur van 6 december. In die vergadering is de NV COS ook formeel goedgekeurd.
Lees meer
 
 
Geen terugwerkende kracht HR-uitspraak fluoride-tandpasta en zonnebrandmiddel
De uitspraak van de Hoge Raad over het verlaagde BTW-tarief voor tandpasta met fluoride en zonnebrandmiddel met UV-A- en/of UV-B-filter heeft geen terugwerkende kracht. Dat meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
AV Magazine is verschenen! Advertorial

Ons magazine is weer verschenen. In AV4 o.a. een rapportage over de Customer Journey, een interview met Michiel Werkhoven, Anton Dieleman over vaktechniek en alles over onze AV-dag op 14 december in het Spant in Bussum.

Lees meer =>

 
Alfa aangesloten bij The Funding Network
Alfa is sinds kort aangesloten bij The Funding Network. Hierdoor krijgt Alfa rechtstreeks toegang tot het professionele platform waar zestig belangrijke financieringsverstrekkers met hun kenmerken en voorwaarden worden geprofileerd.
Lees meer
 
 
‘Stresstests banken leiden onder toenemende regelgeving’
Stresstests die banken zelf uitvoeren leiden onder de groeiende aandacht die zij moeten besteden aan alle regelgeving die op hen afkomt. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG onder de 19 systeembanken.
Lees meer
 
 
Definitieve versie Bankentaxonomie (BT11) gepubliceerd
De definitieve versie van de Bankentaxonomie (BT11) is op 9 december gepubliceerd op www.sbrbanken.nl. De nieuwe Bankentaxonomie vereenvoudigt de aanlevering van SBR-kredietrapportages.
Lees meer
 
 
Onafhankelijke toezichthouder voor crowdfunding
Stichting Crowdfundersbelangen is in november 2016 opgericht als onafhankelijke toezichthouder op ondernemingen en instellingen die door middel van crowdfunding zijn gefinancierd. De stichting behartigt de collectieve belangen van beleggers/crowdfunders.
Lees meer
 
BV opheffen? Met turboliquidatie minder complex dan gedacht Contentpartner
In een eerder verschenen artikel zijn de drie verschillende aanleidingen om een BV op te heffen besproken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de liquidatie van een BV werkt.
 
Analyse general IT-controls Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “Analyse general IT-controls” is het hoofblok “Impact van IT op AO/IB en informatievoorziening” van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in het analyseren van de general IT-controls, maar niet […]
 
Financial/ Business Controller Vacature
De Paradigit groep. Bij de Paradigit Groep zijn in totaal 200 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor, PDCWeb BV, is gevestigd in Eindhoven en bestaat uit verschillende BV’s welke alle gericht zijn op ICT activiteiten. Hoofdkantoor en distributiecentrum PDWeb B.V. fungeert als hoofdkantoor, logistiek dienstverlener en inkoopcombinatie. Van hieruit worden alle werkmaatschappijen bevoorraad en is de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn